Kur!an-ı Kerim Okumanın Faydaları

NehiR

mütebessim :)
Katılım
16 Haz 2006
Mesajlar
2,708
Tepkime puanı
16
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Gaziantep/Konya
Kur'an-ı Kerim Okumanın Faydaları

Böyle bir meşgûliyetin pek çok faydaları olacaktır. Bizim görebildiklerimiz şunlardır:
1- Allah rızâsını kazandırır. Zâten yaratılış gâyemiz de Cenâb-ı Hakk'ı tanımak ve rızâsına erme gayretine girmek değil midir?
2- Sürekli bir şekilde şuûrumuza uyanıklık, vicdânımıza canlılık kazandırır. Neticede imânımız taklidden tahkîka yükselir, ahlâkımız güzelleşir.
3- Hayâtımızı ehem-mühim sıralamasına göre yaşamamıza vesîle olur.
4- Boş zaman bunalımından, meşgûliyetin yüksek hazlarına, kahvelerin zehirli havâsından sıcak âile yuvalarına çeker.
5- Doğruluğundan şüphe edilmeyen bir kitapla iştiğâlin verdiği gönül huzûruna vesîledir. "Ömür sermâyesini yanlış yerlere mi sarfediyoruz?" tedirginliği olmayacaktır yüreğimizde.
6- Kâlbî sükûnetlere vesîledir. Cenâb-ı Hak, Kelâm-ı kadîm'iyle ilgilenenlere, derin mânevî hazlar lutfedecektir.
7- Düşünce ve hayâl genişliği kazandırır. Zaman olur, düşünce ve hayâl olarak Sidretü-l müntehâ'dan ötelere yürürüz. Zaman olur, cinlerle berâber Kur'ân-ı Kerim dinleriz. Zaman olur, galaksiden galaksiye uçup gideriz. Zaman olur yaratma olayanın sırlarında mest-ü hayrân oluruz.
8- Yüce Yaratanımızla başbaşa kalmamızdır. Kafa ve gönlümüzü O'na açmamızdır. Nûr ve huzurla dolmamızdır. Sevgi dolu dünyâlarda kelebekler gibi hafiflememizdir.
9- Ve sonsuzluklar... Sonsuzluklarda, ne yana baksan yığın yığın nimet ve muhteşem bir saltanat görürsün. (16 / İnsan, a. 20)
Kur'ân varolduğu ve müslümanın Kur'an'la irtibâtı sürdüğü müddetçe, yeni bir insan tipinin yeniden ortaya çıkma ihtimâli vardır. "Hz. Ebubekir gibi idâreciler, İmam-ı Âzam gibi ilim adamları, maddeden ötede bir düşünce ile ticâret yapan tüccarlar oldukça İslâm medeniyeti etkili bir şekilde hayâta dönebilir, Allah'ın nûru parlayabilir.
İnsanların hakîkatı yaşayıp, hakîkatı müdâfâ ettikleri kanâatine sâhip olmaları son derece önemlidir. Bu, psikolojik bir gâlibiyettir, direnme gücüdür, Allah'a ve âhirete tutunmaktır. Kur'an'la irtibat varolduğu sürece bu kanâat olacak, bu kanâat oldukça da müslümanca bir dünya varolacaktır.
Son olarak bir husûsû daha belirtmeliyim:
Bütün doğrular Kur'ân'ın malıdır. Öyleyse ölçülerini eline almış bir müslüman, bütün kitaplara ve bütün kültürlere açık olacaktır. Kur'an ve sünnetin dışındaki bütün kitaplara seçmeci bir kafayla yaklaşacak, arılar gibi her çiçekten bal toplayacaktır. Nerde güzel bir tesbit, nerde sıcak bir cümle, yüreklere işleyen bir şiir parçası bulursa sâhip çıkacaktır, kültürünü renklendirecektir. Kur'an'la meşgûl olmak demek, dünyânın bütün doğrularına açık, bütün yanlışlarına kapalı olmak demektir. "Odamızda dünyânın bütün kültür rüzgârları esmeli ama, hiçbiri bizi Kur'an dünyâsından başka atmosferlere savurmamalıdır.

İDRİS ARPAT
 
M

Murat Sâki

Guest
Bir çok faydasından bunlara sadece ormanda bir yaprak misai bile diyebiliriz hiç okuyanla okumayan bir olurmu Allah razı olsun paylaşımiçin
 

hilkat

Üye
Katılım
14 Haz 2006
Mesajlar
46
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Web sitesi
www.islamkardesligi.com
"Odamızda dünyânın bütün kültür rüzgârları esmeli ama, hiçbiri bizi Kur'an dünyâsından başka atmosferlere savurmamalıdır.

çok güzel söz paylaşım için Allah razı olsun.
 

yurdanur

Üye
Katılım
10 Haz 2006
Mesajlar
46
Tepkime puanı
0
Puanları
0
velhasili Kuran ruha sifadir..
uzak kalmamak duasiyla..
tesekkurler paylasiminiz icin !
 
Üst