KÜfÜr SÖzlerin Bazilari

melde

helina_roje
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
2,238
Tepkime puanı
24
Puanları
0
Konum
Ankara

Bir kimse zorlama olmadığı halde, dili ile küfrü icap ettiren bir söz söyler ve kalbi de iman ile mutmain olursa yine kafir olur. Bir kimsenin kafir ya da mü'min olması ancak sözü ile anlaşılır.
1-) Bir kimsenin kalbine, küfrü icap ettiren şeyler gelirde, dili ile söylemezse, mü'mindir. Fakat kalbine geldikten sonra, küfre azmederse, kafir olur.
2-) Bir kimse başka bir kimseye, küfür kelimesini söylesin diye telkin etse, o telkin eden kimse kafir olur.
3-) Bir kimse: "Filan adam uçarsa ben kafir olacağım." dese, o insan uçmayacağı halde, bunu iddia eden kişi, küfrünü buna bağladığından dolayı kafir olur.
4-) Bir kimse: "Ben şu işi yapmış isem kafir olayım." dese o işi ister yapmış olsun isterse yapmamış olsun, küfrünü buna bağladığından dolayı kafir olur.
5-) Bir kimse Allah-u Zülcelal'in isimleri ve emirleriyle alay ederse, kafir olur.
6-) Bir kimse, Kuddüs, Kayyum ve Rahman gibi Allah-u Zülcelal'e mahsus olan isimleri mahlukata takarsa kafir olur.
7-) Bir kimse, müslüman bir kimse için: "Filan adam, benim ve Allah-u Zülcelal'in yanında yahudi gibidir." derse kafir olur.
8- Bir kimse, hasta olan bir adam için: "Bu adamı ALLAH (c.c.) unutmuştur." derse veyahut "Allah'ın unuttuklarındandır." derse kafir olur. Böyle demekle Allah-u Zülcelal'in ilim sıfatını inkar etmiş sayılır. Halbuki, Allah-u Zülcelal'in ilim sıfatı ezelidir ve O hiçbir şeyi unutmaz.
9-) Bir kimse, başka bir kimseye: "Senin yemininle eşeğin anırması aynıdır." derse kafir olur. Çünkü Allah-u Zülcelal'in ismi ile yapılan yemini -haşa- eşeğin anırmasına benzetmiştir.
10-) Allah-u Zülcelal'i mahlukattan birine veya bir nesneye benzeten kimse kafir olur. Çünkü Allah-u Zülcelal yaratılmış hiçbir şeye benzemez.
11-) Bir kimse, Allah-u Zülcelal'in isimlerinden bir ismi yahut emirlerinden bir emri ve O'nun bir va'dini hafife alıp alay etse kafir olur.
12-) Bir kimse, küfür kelimesi söyleyen bir kimseye, rıza ile gülse kafir olur. Çünkü küfre rıza göstermekte küfürdür.
13-) Bir kimse: “Ne olsaydı zina, kumar ve içki gibi haramlar helal olsaydı!” diye temennide bulunursa kafir olur. Çünkü burada kendi istekleriyle, Allah-u Zülcelal'in kesin haram kıldıklarını helal görmek istemiştir. Halbuki Allah-u Zülcelal bunları kesin haram kılmıştır.
14-) Ezan sesini duyan bir kimse: “Bu çan sesidir.” diye alay etse kafir olur.
15-) Bir kadın kocasına veya bir koca karısına: "Seninle olmaktansa kafir olmam daha hayırlıdır." demiş olsa kafir olur. Çünkü kafir olmayı hayırlı görmüştür.
16-) Bir kimse: “Kur'an çöl kanunudur, bir işe yaramaz.” dese kafir olur.
17-) Bir kimse önemsemeyerek ve küçük görerek Kur'an-ı Kerim veya Hz. Peygamber (S.A.V)'in hadis-i şerifini ayak altına alsa veya yastık olarak kullansa kafir olur.
1:cool: Bir kimse tefsir, fıkıh, akâid gibi ilimlerle alay edip hafife alırsa kafir olur.
19-) Bir kimse: "Eğer ALLAH (c.c.) bana sensiz veyahut filansız cenneti verirse istemem." derse kafir olur. Çünkü bu kimse Allah-u Zülcelal'in iradesini kabul etmeyip itiraz etmiştir.
20-) Bir kimse: "Eğer ALLAH (c.c.) bana falanca ile cennete girmeyi emretse, girmem." derse kafir olur.
21-) Bir kimse ölü için: "Allah'ın ona sizden daha fazla ihtiyacı vardır." derse kafir olur. Allah-u Zülcelal hiç kimseye muhtaç değildir. Bütün kainat Allah-u Zülcelal'e muhtaçtır.
22-) Bir kimseye: "ALLAH (c.c.) için şu işi yap." dense, o da seraha-ten: "ALLAH (c.c.) emrettiği için yapmam." derse o kimse kafir olur.
23-) Bir kimseye: "Bir kadına bile gücün yetmedi." denilince, o: "Allah'ın bile ona gücü yetmedi benim nasıl gücüm yetsin." derse kafir olur.
24-) Bir kimse yalan söylerse, onu duyan da: "ALLAH (c.c.) yalanını hak kılsın veya ALLAH (c.c.) bu yalanını bereketli kılsın." derse, bazı alimlere göre kafir olur. Bazıları ise: "Bu söz küfre yakındır." demiştir.
25-) Bir kimse, bir kişiye: "ALLAH (c.c.) dilerse şu işi yaparsın." der, diğeri de: "ALLAH (c.c.) dilemese de yaparım." derse kafir olur.
26-) Bir kimseye: "Allah'ın rızasını iste." denilse, o da: "Bana lazım değildir." dese kafir olur.
27-) Bir kimse başkasına filan sanattaki üstünlüğüne işaret ederek: "Falan şahıs o sanatın Allahıdır." derse kafir olur.
2:cool: Bir kimse: "Cebrail ve Mikail de olsa falan kişinin şahidliğini kabul etmem." derse kafir olur.
29-) Bir kimse: "Benim seninle karşılaşmam Azrail ile karşılaşmam gibidir." diyenin kasdı, ölümü kerih görmekse kafir olmaz. Eğer maksadı Azrail aleyhisselam'ı kerih görmekse kafir olur.
30-) Bir kimse: "Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem yemek yedikten sonra üç parmağını yalardı." der. Diğeri de: "Bu edepsizliktir." derse, bu sözle kafir olur.
31-) Bir kimse diğerine: "Şu işi yap!" dese, o da: "Allah'ın oğlu gelse yapmam." dese, kafir olur. Çünkü Allah-u Zülcelal'e oğul isnad etmiş olur.
 

gül

Doçent
Katılım
22 Ağu 2006
Mesajlar
1,142
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Allah cc. razı olsun ..çok değerli ve faydalı bir paylaşım olmuş..
 
Üst