Krizden nasıl çıkarız...

cemaliii

Kıdemli Üye
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
982
Puanları
113
Ülkede kriz olsun olmasın mühim değil. Hatta isterse şuan 3. Büyük ekonomi olalım, almanya japonya çin olalım farketmez yeterki israf olmasın. Parayı görünce israf etmeyelim.

Bir israfda bence kalkınma ajanslarında var.gerekli gereksiz dünya proje var. Yazık o kadar paralara. Tübitakta gereksiz proje çöplüğü oldu. Önüne gelen proje yapıyor. Zengin ülke bile olsak gereksiz israflara lüzum yok.
 

ihvncnr

İhvan Forum Üye
Katılım
12 Eki 2018
Mesajlar
41
Tepkime puanı
7
Puanları
0
İktidarın kibiri biterse krizde biter.
 

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
Krizden nasıl çıkarız?

Tavsiye, öneri, yol haritaları, .... artık geçtim bunları. Hepisi neyin ne olduğunu senden benden iyi biliyorlar.

Bu saatten sonra;

Sert bir dil, ateş gibi alev alev yanan yazılar... Tek çare bu! Bunu ta başından beri yapmak lazımdı.

Allah'tan korkan yöneticiye haksızlıklar sert dile söylenir. Bu, İslâm'ın yalakalığa karşı aldığı bir önlemdir. Üstelik “haksızlık” denen marazın ciddiyeti bunu gerektirir. Tatlı dil firavuna karşı gerek, çünkü zalimdir. Hem, sen yılan mısın ki tatlı dil beklersin?

Tok, açın halinden anlamaz derler. Hep pohpohlandılar, dünyanın rengine kandılar.

Öğretmenin biri fakir bir öğrencisinin fotosunu paylaşmış:

sdfsd.jpg

Bu fotoyu paylaştı diye bu öğretmeni görevinden alıyorlar.

Çok merak ediyorum: Acaba bu öğretmen, bir fetöcüyü ifşa etmek adına bir foto paylaşsa görevinden alınır mıydı? Sanırım ödüllendirilirdi. Oysa yoksulluğu fotoğraflamış. Yoksulluk sorun değil mi? Utanacakları yere utandıranları cezalandırıyorlar. Sorumlu oldukları ülkenin gerçek sorunlarıyla samimice mücadele etmiyorlar. Tahtlarını korumayı, bütün sorunların üstünde görüyorlar. Tamam, onu da yapın ama nefsiniz için yapmayın. Eğer siz, gerçek sorunları dile getirenleri cezalandırıyorsanız o zaman mücadelenizin samimiyetinden şüphe ederim.

Fark ettiyseniz argümanları hep kaçamak şeklinde. Muhtemelen bu fotoyu tartışsak diyecekler ki “o kadar çok fakir var ki hangisini tespit edelim?”.. Fetöcüleri tespit etmek için kullanılan yöntem, eleman ve ayrılan bütçeleri düşününce bu argümanın ne kadar boş olduğunu anlarsınız. Evet, fakirlere yardım dağıtılıyor, ama nasıl? Gerçek ihtiyaç sahiplerine bu yardımlar ulaşıyor mu? Yok. Onu bile büyük bir istismar alanına çevirdiniz. Neden? Çünkü samimi değilsiniz. Elinizin tersiyle sadaka verir gibi devlet bütçesinden yardım dağıtıyorsunuz. Kime gidiyor, gerçek ihtiyaç sahiplerine bu yardımlar ulaşıyor mu, hiiç umurunuzda değil.

Köylüye, çiftçiye yardım kredileri dağıttınız. Bu yardımları alanlar metropollere göç edip lahmacun dükkanı açtılar. Bir şeyler başlatıyorsunuz, ardını arkasını düşünmeden işler yapıyorsunuz. Keşke çocuk yaşlarda bol bol satranç oynasaydınız, hiç olmazsa yapılan hamlelerin doğuracağı neticeleri görecek bir göze sahip olurdunuz. Resmen burnunuzun ucunu görmekten acizsiniz. Tek bildiğiniz şey meydanlarda nutuk atarak kalabalıkların gözünü boyamak.

Firavunlaştığınıza dair emareler belirmeye başladı. Kabahat bizde. Sert bir dil kullanmamız lazımdı. Ta başından beri. Haksızlığı görür görmez yerden yere vurmamız lazımdı sizi. Çünkü siz firavun değilsiniz. Müslüman olduğunu iddia eden yöneticilersiniz.
 
Son düzenleme:

seringel

İhvan Forum Üye
Katılım
12 Ara 2018
Mesajlar
127
Tepkime puanı
5
Puanları
0
Muhtemelen bu fotoyu tartışsak diyecekler ki “o kadar çok fakir var ki hangisini tespit edelim?”.. Fetöcüleri tespit etmek için kullanılan yöntem, eleman ve ayrılan bütçeleri düşününce bu argümanın ne kadar boş olduğunu anlarsınız. Evet, fakirlere yardım dağıtılıyor, ama nasıl? Gerçek ihtiyaç sahiplerine bu yardımlar ulaşıyor mu? Yok. Onu bile büyük bir istismar alanına çevirdiniz. Neden? Çünkü samimi değilsiniz. Elinizin tersiyle sadaka verir gibi devlet bütçesinden yardım dağıtıyorsunuz. Kime gidiyor, gerçek ihtiyaç sahiplerine bu yardımlar ulaşıyor mu, hiiç umurunuzda değil.
.

Evvela kimin neci olduğunun(niyet okuyucu zihniyet), basına yansımamış, alenen halka açık ortamlarda yanyana gelinip birliktelikler kaynaşmalar doğal olarak kameralarca gözlemlenmemişse(misal tuskon toplantısı), tespiti zordur- imkansızdır. Ancak alt kademe devletin içerisinde aktif ve görevde olanların gerçekte neci kimlerden oldukları-- hangi kişilerce oraya yerleştirildiği mit ce fişlenmiştir. Fetocu veya başga egemen referansın olup olmadığı zaten biliniyordur. Birigillerden Değilsen zaten kamuya almıyorlar(KPPS şifre)! (bkz: M.Şevket Eygi köşe yazıları arşivi)Ve zaten bu veri- taraflı fişleme tabanına göre bir hukuki delille kişilerin yargısı batıldır. Hukuka aykırı elde edilen deliller yargılamada kullanılamaz. Bu anayasaya ve uluslararası hukuk normlarına aykırıdır. En güzeli kim var kim yok emekli etmek. Temiz bir yeni kamu inşaatı gerçekleştirmektir. Çünkü bu kamusal alan öyle kanserli hücre temizlik ameliyatı ile- yama ile düzeltilemez. Vücud(devlet) maalesef kanser veya bulaşıcı tedavisi olmayan virüs kapmıştır(mecazidir).

Sorun tespitte değil tespit edicilerde(insanda). Yoksa edevlet denen bir gerçek var.
İnsan faktörünü aradan çıkarmadan gene mağdurun mağduriyetini ortadan kaldıramazsın.
kıytırık bir dokunulmaza vermişsin yetkiyi adam ''ben devletim'' diyor. Veya adam almış yanına akrabasını oturtmuş oraya benim adıma gelen talepleri- dilekçelere cevap ver. Sen bundan nasıl bir adil- hak teslimi beklersin? Kaşının üstünde gözün var; Sen hak sahibisin ama senin öyle bir sorunun var. Onun için sana hakkın yok. Denmediği ne malum? Veya dedikodu ile hareket eden fişleme usulü çalışan yapıya ne demeli?
Hak sahibi ihtiyaç sahibinden de önceliklidir. Hak sahibinden çalıp gene fakire veremezsin. O işi vergi(zekat) ile çözeceksin. İkisini birbirine karıştırmayacaksın.

En güzeli herkez girecek veritabanı- bulut(e-devlete) otomatik sistem den bilgisayar aracılığı ile işleyecek bu işler. Açlık sınırı-asgari yaşam sınırı bellidir. Duyurucaksın vatandaşa; başvuruya açacaksın belge sunup talebe..Bunun altında olana devletin gıda- barınma gibi yardımları yapması anayasal ve insani zorunlu -ödevi - görevidir. Ötesi zor. Ne kadar çok insan faktörü o kadar çok ama çok hak mağduru.
 
Son düzenleme:

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
Edit: Uzun bir yazı oldu ama okumanızı tavsiye ederim. Sonunda eğitim sistemine değiniyorum.

...
Almanya'da ki sosyal yardım sistemini anlatayım:

Devletin her yıl belirlediği bir yoksulluk sınırı var. Bu sınırın altında olanların yardım almaya hakkı var. Lakin bu sınır şöyle tespit ediliyor:

(verilen sayılar örnek niteliğindedir)
Yetişkin kafa başına 400 euro
Çocuk başına 300 euro
1 kişinin kira hakkı 450 euro
2 kişinin kira hakkı 600 euro
3 kişinin kira hakkı 700 euro
4 kişinin kira hakkı 850 euro
5 kişinin kira hakkı 1100 euro
6 kişinin kira hakkı 1300 euro

Bir de, ev birliği ile kazan birliğini birbirinden farklı değerlendiriyor. Aynı evde kalan farklı hayat tarzı yaşayan kişiler misiniz yoksa aynı kazanda yemeği pişen bir birliktelik midir? Bu önemli bir detay.

Böyle bir liste var. Bu liste her yıl tazelenir.

Şimdi diyelim ki 5 kişilik bir ailesiniz. 2 yetişkin, 3 çocuk var. Bu listeye göre yoksulluk sınırı: 400+400+300+300+300+1100= 2800 euro, olarak tespit ediliyor.

Yalnız kira konusu şöyle: Eğer oturduğunuz evin kirası, kira sınırının altında ise kira kontratındaki bedel neyse onu ödüyor, fazlası size kalmıyor yani. Diyelim ki 5 kişisiniz, listeye göre 1100 euro kira sınırı, ama sizin kira kontratındaki kiranız 900 euro. Bu durumda 900 euroyu ödüyor. Kafa başı alınan yardımları bu durum etkilemiyor. Şayet oturduğunuz evin kirası, listedeki sınırın üstündeyse, mesela 1100 euro, ama kontrattaki kira bedeli 1200 euro diyelim, bu durumda kirayı 100 euro farkla birlikte 2 yıl boyunca ödüyor, ve listeye uygun ev bulmanızı şart koşuyor. Eğer bulamadıysan o 100 euro farkı kesiyor, liste fiyatı üzerinden ödemeye devam ediyor. O farkı artık bir şekilde kendi kesenden ödeyeceksin.

Şu da var: Bu kurum, kira bedelini direk ev sahibinin hesabına havale ediyor. Elinize vermiyor. Çünkü kirayı yatırmazsanız evden atılır sokakta kalırsınız. Bu böyle olduğu için ilginç bir biçimde ev sahipleri sosyal yardım alanları tercih ediyor, çünkü kiranın her ay yatacağından emin oluyor.

Diyelim ki çalışıyorsunuz ve net geliriniz 2750 euro. Bu kuruma müracat edip 50 euro almaya hakkınız var, çünkü geliriniz sınırın altında. Bu kurum tamamen fakir, tamamen işsiz, ve tamamen sokakta kalmış diye ayırd etmiyor. Devletin tespit ettiği yoksulluk sınırını baz alıyor.

Sosyal yardım kuruluşunun temel ilkesi: “her insanın, insanlık erdemine uygun bir hayat standartında yaşamaya hakkı vardır”.

İstisnai durumlar da var. Mesela şeker hastasısınız, laktoza karşı alerjiniz var, herhangi bir rahatsızlıktan dolayı özel gıdalara veya malzemelere ihtiyacınız var diyelim. Bunu doktor raporu ve faturalarla delillendirirseniz kafa başı gider fiyatınız yükseltiliyor. Çok istisnalar var. Eşinizden ayrı yaşıyorsanız, çocuklar ara sıra size geliyorsa falan bunların hepisi özel yük olduğu için ek yardımlar alabiliyorsunuz. Hatta çocukların arasıra size gelmesi ve kalmasından ötürü evinizin kira seviyesi dahi o oranda yükseltiliyor. Mesela 3 çocuğunu var, arasıra sizde kalıyorlar, bu durumda tek başınıza dahi olsanız sizin durumunuz 4 kişilik bir evin kira sınırı kapsamında değerlendiriliyor.

Velhasılı Almanlar bu işin tekniğini geliştirmişler, her şehir ve kasabada bu kurumları örgütlemişler. O derece örgütlemişler ki, bu kurumun herhangi bir memuru size haksızlık yaptığında gene aynı devletin parasını ödediği bir avukat tutup bu kuruma dava açarak hakkınızı arayabiliyorsunuz.

Şimdi bu hakları okuyunca insan seviniyor değil mi, oh ne güzel, yan gel yat aşağı, nasıl olsa rızkımı garanti altına almış devlet, ben bu gelirle de yaşarım! Tam öyle değil işte. Meselenin püf noktası bu!

Gelelim şimdi madalyonun öbür yüzüne. Bu kurum sizden her ay iş aradığınıza dair belge istiyor. Her ay en az 15 yere iş için müracat etmeniz lazım. Bu müracatınızı imzalı ve mühürlü delillendirmeniz lazım. Elinize bir liste veriyor, bu listeyi iş verenin imzalaması lazım. İş yok, imza-mühür... Bu listeyi postayla yardım kurumunda sizinle ilgilenen memura postalıyorsunuz.

Bununla birlikte, eğer Almancanız zayıfsa dil kursunu mecbur koşuyor. Diyelim ki vasıfsız elemansınız, sizi meslek okuluna gönderip istediğiniz mesleği yaptırıyor. Bu okullar ayrı değil, herkesin gittiği meslek okulları. Yani alacağınız diploma her yerde geçerli... Eğer kendi mesleğinizle iş bulamıyorsanız 10 yılda bir devlet üzerinden meslek yapma hakknız var. Lakin 2 yıl kendi mesleğinizle iş bulamıyorsanız bu hakka sahip oluyorsunuz.

Bu mes'uliyeti bu kurum size yüklüyor.

Diyelim ki, tanıdığınız bir doktora gidip hastalandığınıza dair sahte rapor aldınız, Çalışamıyor, iş arayamıyorsunuz. Bir olur iki olur.. Dikkat çekici halde iş aramaktan kaytaranlara ne mi yapıyorlar? Bu kurum 2 memurunu görevlendirip habersizce kapınıza dayanıyor. Halinizden vaktinizden zaten ne mal olduğunuz belli olur. Buna “şüphe çekici durum” diyorlar. Bu durumda sizi, kendi kurumun yetkili doktorlarının muayene etmesini şart koşabilirler. Normalde bir devlet, diploma verdiği bütün doktorların raporlarına güvenmesi lazım. Lakin çok istismar edildiği için mahkeme kararıyla bu şüphe çekici durumu özel olarak ele alıp bir komisyonun incelemesine sunabiliyorlar. Bu durumda rapor veren doktorun dosyaları dahi inceleniyor. Eğer doktorda da herkese bol keseden rapor verme gibi bir şüphe çekici durum varsa o doktor ihtar yiyor. Bunu çoğu doktor bildiği için sahte raporları vermek, af edersiniz ama döt ister!

Diyelim ki, hem bu kurumdan yardım alıyor, hem de kaçak çalışıyorsunuz. Şikayet olursa gene evinize memur geliyor. Evde yoksanız gene geliyor, gene mi yoksunuz, bu durumda sizden şüphelenip peşinize dedektif salıyorlar. Herhangi bir iş yerinde kaçak çalıştığınızı tespit ederlerse kara listeye alınıyorsunuz. Öyle hapis cezası falan değil. Önce bi kaçak çalışmaya başladığın günden itibaren aldığın bütün yardımları devlete borçlanıyorsun, akabinde aktüel olarak aldığınız aylık yardımı 3 ay boyunca %30 oranında kısıyorlar. Her şeye rağmen insan olduğunuz için %100 kısmıyorlar...

Gelişmiş ülkeler bu işi sıkı takip ediyorlar. Saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde bir yaklaşım yok. Herşeyden önce bir şeyin amacına hizmet etmesine çok dikkat ediyorlar. Zaten devlet budur. Herhangi bir kurum amacına hizmet etmiyorsa niye var ki?

Gelişmiş ülkelerde dikkatimi çeken nokta şu oldu: Devlet olarak insan merkezli sosyal sistem var, ama insan olana! Eğer vatandaş olarak bu sistemi istismar ederseniz burnunuzdan getirirler. Öyle hapis cezası falan değil. Eğer hapis cezası verirlerse bu faşizme girir, zira netice olarak insan canına kastetme, tecavüz, hırsızlık gibi bir suç değil bu. Peki, bu sistemi istismar edenlere ne yapıyorlar? Bürokrsinin çarkları arasında size cinnet geçireceğiniz çapta sıkıntı çektiriyorlar. Bu işin felsefesi bu zaten! Bizim ahmak bürokrasimizde olmayan felsefe bu zaten. İnsana ızdırap çektiriyor, arkası güçlü olana kolaylık sağlıyor. Sıkıntı burda! Yahu borcunu ödeyemediği için bizde içeri tıkılanlar var, bu nasıl bir şey! Adamın imkânı yoksa ve bu açık seçik ortadaysa borçtan dolayı bir insanı nasıl hapse atarsın, nesin sen? Zaten böyle rezil işlerimiz olduğu için dışarıya karşı çirkin bir görüntü veriyoruz. Sonra da diyoruz ki, herkes bize düşman. Yok arkadaş, biz kendi kendimize yapıyoruz.

...

Bizde tıkır tıkır işleyen tek kurum Türk Ordusu, gerisi boş! Türkiye'de sivil bürokrasi hiçbir işi rayında yürütemiyo. Nedense sivil eğitim sistemi insan yetiştiremiyor. Ne yetiştiryor? Egoist, menfaatperest, şöhretperest, kısadan köşeyi dönmeye odaklanmış, ufku dar, çapsız, hırsızlık yapmaya müsait, empatisi sıfır, karaktersiz, melek yüzlü şeytanlar yetiştiriyoruz.. Benim merak ettiğim konu, askeri okuldan mezun olan neden böyle olmuyor da sivil okulların mezunları ekseriyetle karaktersiz oluyor? Aynı gıda, aynı hava, aynı su, aynı toprak.. Neden?

Disiplin!

Geçen bir video izledim. Lisede ders esnasında öğrenciler bira içiyor, hoca ders anlatırken ŞEREFE diye bağırıyorlar falan. Öğretmen hiçbir şey yapamıyor. Askeri okulda böyle bir şey yapacaksın hee, direk atılırsın! Neymiş efendim insan hakları varmış, öğretmen öğrenciye bir şey yapamazmış! Hay ben sizin o çarpık insan hakları anlayışınıza emi.. Avrupa'da böyle diyorlar, bilseler bari, bilmiyorlar.. Gelişmiş ülkelerde böyle bir disiplinsizlik yok arkadaşlar.. Bizim politikacılarmız (kanun koyucularımız) sığ bir dünyada yaşıyorlar. Dünyayı bilmiyorlar... Gelişmiş ülkelerde adı konulmuş 3 farklı lise kategorisi vardır. Eğer disiplinsiz, bozuk karakterli bir öğrenciyseniz en niteliksiz liselere gönderilirsiniz. Kesinlikle sizi nitelikli öğrencilerin gittiği liselere bulaştırmazlar. E haliyle, niteliksiz liseden alacağınız diplomayla toplumsal katmanlardaki yeriniz bellidir artık. Belli meslekleri yapamazsınız, sınırlısınızdır. Ha, şu var, sonradan akıllanabilirsiniz. Bu durumda aklınızı başınıza aldığınızı ıspatlamanız istenir. Nasıl mı? Mezuniyet sonrası ek olarak 2 yıl okula devam edersiniz, iyi notlar alarak üst lise kategorisine ait diplomayı alırsınız. Bu böyledir. Şunu da ekleyim: Okulda bira içmek, alkol içmek! Bu, gelişmiş ülke standartlarında dahi asla kabul edilemez. Ne mi yaparlar? Eğer zaten en niteliksiz lisedeyseniz sizi direk psikoloğa havale ederler. Psikolog size, normal olmadığınızı rapor eder. Bu raporla gideceğiniz tek bir okul türü vardır. Özürlülerin, şaka demiyorum, beyinden özürlü olanların giittiği okul.. Bildiğin açık hava tımarhanesi. Orada istediğini yap. Delidir, ne yaparsa yeridir bâbından sizin hiççbir şeyinize karışmazlar.
 
Son düzenleme:

seringel

İhvan Forum Üye
Katılım
12 Ara 2018
Mesajlar
127
Tepkime puanı
5
Puanları
0
Öncelikle bu uzun bilgilendirme için teşekkürler,
Verilen bu, tamda nüfusumuz oranındaki kıyasi devleti örnek çok güzel;
-Önce devlet olacaksın, vatandaşını askeri yaşatacaksın, çarkların re' sen adilane işleyecek, sonra suiistimal eden olursa canına okuyacaksın.
-Gayet adil!
 

cemaliii

Kıdemli Üye
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
982
Puanları
113
Türkiyenin öğretmenleri temel eğitimi ve ortaöğretimi gayet yeterlidir ve güzeldir. Ancak yükseköğretimi üniversiteler iyi değildir.

Peki eğitime yönelik bu bilgi karmaşasının sebebi nedir? Bilgisizlikten kaynaklıdır. Eğitimde hedef ve amaçlar önemlidir. İlkokulun ortaokulun lisenin amacı nedir bunlar bellidir eğitimciler bilir ve uygular. Ama velinin ve muhalefetin ve dahi yandaş olanların bir kısmının beklentisi ilkokuldaki öğrenciden lise performansı, lisedeki öğrenciden üniversite performansı bekliyor. Dolayısıyla hedeften bir hayli çıkılmış oluyor.

Üniversitelerimiz bilim üretiyor mu? Yoksa lise gibi mi işliyor? Yeni bir keşfimiz icadımız var mı? Mühendislerimiz doktorlarımız yeterli şekilde mezun oluyor mu? Bence hayır. Sorun üniversitelerde. Temel ve ortaoğretimde değil.

Bence hep en kolayına kaçıyor en vurulması kolay yerden hükümeti vurmaya çalışıyor bir kısım muhalifler. Bu hükümete bir haksızlık. Kendi çocukluğunuza bakın. Eğitim nasıldı?
Şuan eğitim öğrenme açısından eskisinden daha iyi. Ama herkes lise mezunu olacak diye tutturduğumuz için okuldan atılma yok. Disiplinsizlik ve Sorun burda. Ortaokulda çocuk terör estiriyor okuldan atamıyorsun, lisede durum daha vahim. Herkes okuyacak diye bir şart yok. Ama biz şukadar lise mezunumuz var diye övüneceğiz. Biz hep şekle takılıyoruz.
 

cemaliii

Kıdemli Üye
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
982
Puanları
113
Mevcut bürokrasiyle krizden çıkmamız zor. bürokrasi saçıp savurmaya devam ediyor. Yaz geldi hiçbir işe yaramayan hizmetiçi eğitimler başladı. Özellikle meb hizmetiçi eğitim işini abarttı. Şu kadar öğretmene idareciye hizmetiçi eğitim verdik diye şişkin bir istatistik veri olsun aferin alalım diyemi uğraşıyor bilmiyoruz.Yazık günah verilen harcırahlara yol paralarına yemek paralarına. Hepsi devletin cebinden çıkıyor. Az uz para değil. İstersede az para olsun. O para başka bir yere aktarılır işe yarar en azından. İşten artmaz dişten artar. Bir yanda tasarruf tedbiri uygulamaya çalışan yine bürokrat ama güzel insanlar, bir yanda saçıp savuran bürokrasi. Bence bu kriz ortamında tüm hizmetiçi eğitimler durması gerekiyor. Nerden ne kadar kısarsa devlet o kadar kârda. Hizmetiçi eğitime gidecek boşa parayla, 2 memurun 3 işçinin maaşını versen yine kârdasın.
 

abdullah birisi

Kıdemli Üye
Katılım
12 Mar 2013
Mesajlar
10,357
Tepkime puanı
517
Puanları
0
Konum
istanbul
en büyük kazık, 3 ayda 25,000,000,000 yazı ile yirmibeş milyar, emekliye verilen ikramiye, 2 senede 50 milyar oda yapar 9 milyar dolar, .... osmangazi kaça yapılmıştı....
 

cemaliii

Kıdemli Üye
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
982
Puanları
113
Mevcut bürokrasiyle krizden çıkmamız zor. bürokrasi saçıp savurmaya devam ediyor. Yaz geldi hiçbir işe yaramayan hizmetiçi eğitimler başladı. Özellikle meb hizmetiçi eğitim işini abarttı. Şu kadar öğretmene idareciye hizmetiçi eğitim verdik diye şişkin bir istatistik veri olsun aferin alalım diyemi uğraşıyor bilmiyoruz.Yazık günah verilen harcırahlara yol paralarına yemek paralarına. Hepsi devletin cebinden çıkıyor. Az uz para değil. İstersede az para olsun. O para başka bir yere aktarılır işe yarar en azından. İşten artmaz dişten artar. Bir yanda tasarruf tedbiri uygulamaya çalışan yine bürokrat ama güzel insanlar, bir yanda saçıp savuran bürokrasi. Bence bu kriz ortamında tüm hizmetiçi eğitimler durması gerekiyor. Nerden ne kadar kısarsa devlet o kadar kârda. Hizmetiçi eğitime gidecek boşa parayla, 2 memurun 3 işçinin maaşını versen yine kârdasın.

Bu hizmetiçi kurslara katılan bir arkadaşımla görüştük geçen gün. Yol, yemek barınma vs harcırahları için kişi başı 1500 tlye yakın bir masraf ediyor devlet. Kaç kişiydiniz diyorum. 200e yakın dedi. Bu sadece bir merkezdeki 1 haftalık bir kurs. Bunun gibi bir sürü hizmetiçi eğitim merkezi var. İşin daha ilginci hadi başvuran kursa katılmak isteyen personel için açın. Ama resen alınan yani personel istemediği başvurmadığı halde bakanlıkların açtığı katılımın zorunlu olduğu kurslarda var. Külliyen masraf. Neden? Ne gerek var?
 

Hakperest

Kıdemli Üye
Katılım
13 May 2013
Mesajlar
10,139
Tepkime puanı
3,185
Puanları
113
Konum
:::::YerKüre:::::
Bu hizmetiçi kurslara katılan bir arkadaşımla görüştük geçen gün. Yol, yemek barınma vs harcırahları için kişi başı 1500 tlye yakın bir masraf ediyor devlet. Kaç kişiydiniz diyorum. 200e yakın dedi. Bu sadece bir merkezdeki 1 haftalık bir kurs. Bunun gibi bir sürü hizmetiçi eğitim merkezi var. İşin daha ilginci hadi başvuran kursa katılmak isteyen personel için açın. Ama resen alınan yani personel istemediği başvurmadığı halde bakanlıkların açtığı katılımın zorunlu olduğu kurslarda var. Külliyen masraf. Neden? Ne gerek var?
Bunlar ulaşım ve turizm sübvanseleridir
 

cemaliii

Kıdemli Üye
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
982
Puanları
113
Bunlar ulaşım ve turizm sübvanseleridir

Senin mantıkla okul sütüde dağıtılmaya devam etsin tarım sübvansesi hatta büyük şirketler için sübvanse, akıllı tahtalarda kurulmaya devam edilsin,bilişim sübvansesi hatta okul inşaatları da devam etsin inşaat sübvansesi. O zaman tam gaz harcamaya israfa devam. Nerde kaldı tasarruf tedbirleri.
 

Hakperest

Kıdemli Üye
Katılım
13 May 2013
Mesajlar
10,139
Tepkime puanı
3,185
Puanları
113
Konum
:::::YerKüre:::::
Senin mantıkla okul sütüde dağıtılmaya devam etsin tarım sübvansesi hatta büyük şirketler için sübvanse, akıllı tahtalarda kurulmaya devam edilsin,bilişim sübvansesi hatta okul inşaatları da devam etsin inşaat sübvansesi. O zaman tam gaz harcamaya israfa devam. Nerde kaldı tasarruf tedbirleri.
Bazı sübvanseler tasarruf
Bazı tasarruflar ziyandır
 

ihvanistanbul

AkhenAton
Katılım
4 Eki 2009
Mesajlar
7,655
Tepkime puanı
2,337
Puanları
113
Konum
istanbul
artık içinde bulunduğumuz şeyin kriz değil sistematik fakirleştirme olduğunu düşünüyorum. Avrupaya mesafe olarak yakın, kültür olarak uzak makası ortadoğu lehine kapatmış dünyadan beklentisi asgari düzeyde olan ucuz iş gücü cennetine çeviriyorlar ülkeyi.
 

kebîkec

İhvan Forum Üye
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
8,080
Tepkime puanı
1,922
Puanları
113
artık içinde bulunduğumuz şeyin kriz değil sistematik fakirleştirme olduğunu düşünüyorum. Avrupaya mesafe olarak yakın, kültür olarak uzak makası ortadoğu lehine kapatmış dünyadan beklentisi asgari düzeyde olan ucuz iş gücü cennetine çeviriyorlar ülkeyi.
Akıl ve iman fukaraligi hiç düzelmiyor. Belli zaman sonra gözleri de kör ediyor. Geriye intihara tam teşebbüs kalıyor. ?Allah akıl fikir ve kalp gözü açıklığı versin. ( bende dahil herkese)
 
Son düzenleme:
Üst