Kritik madde meclisten geçmedi (Parti kapatma maddesine ret )

oguz

Yeni
Katılım
29 Eki 2006
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
36
Puanları
0
thumbnail.php


TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği teklifinin 8. maddesine 327 kabul ve 76 ret oyu verildi. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, “İlgili madde öngörülen beşte üç çoğunlukla (330) kabul oyu alamadığından reddedilmiştir” dedi. Parti kapatma yetkisini TBMM'ye veren 8. madde Anayasa değişiklik teklifi paketinde CHP’nin itiraz ettiği 3 maddeden biriydi. Karar sonrası Başbakan Erdoğan kurmaylarını topladı.

Genel Kurulda gizli oylamaya 410 milletvekili katıldı. Oylamada 327 kabul, 76 ret oyu kullanıldı; 2 milletvekili çekimser kaldı, 3 oy boş çıktı ve 2 oy da geçersiz sayıldı.
Birinci turda, 8. maddenin gizli oylamasına 414 milletvekili katılmış; oylamada 337 kabul, 72 ret oyu kullanılmış; 5 milletvekili çekimser kalmıştı. İlk tur oylamaya katılan BDP'li milletvekilleri bu kez oylamaya katılmadı.
Birleşimi yöneten TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, gizli oylama sonucunu açıklarken, “İlgili madde öngörülen beşte üç çoğunlukla (330) kabul oyu alamadığından reddedilmiştir” dedi. Şahin, daha sonra birleşime bir süre ara verdi.
Teklifin 8. maddesi ile Anayasa'nın “Siyasi Partilerin Uyacakları Esaslar” başlıklı 69. maddesinde parti kapatmayı zorlaştırıcı hükümler getiriliyor; parti kapatma davası açılması TBMM'nin iznine bağlanması öngörülüyordu.
OYLAR İKİNCİ KEZ SAYILDI

Bu arada, gizli oylamaya ilişkin tasnif işlemi herhangi bir karışıklığa neden olmamak için iki kez yapıldı. Oyların ikinci sayımında da Anayasada öngörülen beşte üç çoğunluğun altında kabul oyları çıktığı belirlendi.
Öte yandan, Anayasa değişikliği teklifinin 8. maddesinin yeterli oyu alamayarak, reddedilmesi CHP ve MHP grubundaki milletvekillerince sevinçle karşılandı.
AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA
Ak Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Anayasa değişikliğinin 2. tur görüşmelerine 9. maddeden devam edileceğini açıkladı.
TBMM Genel Kurulunda, teklifin 8. maddesinin gizli oylama sonucunun açıklanmasının ardından Ak Parti grup başkanvekilleri ve bazı bakanlar, kulis bahçesinde oturan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına giderek kısa bir durum değerlendirmesi yaptı.
Ak Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından görüşmelere kalınan yerden devam edileceğini belirterek, “Görüşmeler, 9. madde üzerinden devam edecek. Tavrımızda herhangi bir değişiklik yok” dedi.
BAHÇELİ: "HAYIRLI BİR SONUÇ"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa değişikliği teklifinin 8. maddesinin reddedilmesini, “İktidarın, bu gelişmeyi dikkate alarak, değişikliklerle ilgili tasarruflarını gözden geçirmesinde yarar var” diye değerlendirdi.
Bahçeli, gazetecilere, Anayasa değişikliğinde 8. maddenin 330 oyun altında kalarak, tekliften düşmesini değerlendirdi.
“Anayasa değişikliğinin, Meclis iradesiyle reddedilmesinin hayırlı bir sonuç olduğunu” söyleyen Bahçeli, “Değişiklik yönünde atılan adımların bir uzlaşma temeline dayalı olması, çok daha anlaşılabilir bir durum olarak ortaya çıkmıştır. İktidarın, bu gelişmeyi dikkate alarak, değişikliklerle ilgili tasarruflarını gözden geçirmesinde yarar var” dedi.
Bahçeli, böyle bir sonucu bekleyip beklemediğine yönelik soruya, “Beklemekten ziyade, sonucun bu şekilde olmasını arzuluyorduk. Beklemek, bilmeyi gerektirir. Bizimki arzulamak” karşılığını verdi.
DEĞİŞİKLİK NE GETİRECEKTİ
Maddeyle, Anayasa'nın, “Siyasi Partilerin Uyacakları Esaslar” başlıklı 69. maddesi değişikliği siyasi partilerin mali denetiminin Sayıştay tarafından yapılmasını öngörüyordu.
Siyasi partiler hakkında kapatma davası, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın talebi üzerine, TBMM'de grubu bulunan her siyasi partinin 5'er üye ile temsil edildiği komisyonun üye tam sayısının üçte 2 çoğunluğu ve gizli oyla vereceği izin üzerine açılacak dava sonucunda Anayasa Mahkemesince kesin olarak karara bağlanacaktı. Komisyona TBMM Başkanı Başkanlık edecek ancak, oy kullanamayacaktı. Komisyonun kararları, yargı denetimi dışında olacaktı. İzin talebinin Meclis'e ulaşmasından itibaren 30 gün içinde komisyon oluşturulacak ve komisyon kararını izin talebinin Meclise ulaşmasından itibaren en geç 60 gün içinde verecekti. Meclisteki siyasi parti gruplarınca izin talebiyle ilgili görüşme yapılamayacak, karar alınamayacaktı.
Değişikliğe göre Anayasa Mahkemesi, bu kapsamda, kapatma yerine dava konusu fiillerin ağırlığına göre ilgili partinin devlet yardımından kısmen veya tamamen yoksun bırakılmasına karar verebilecekti. Devlet yardımından yoksun bırakılma, bağlı olduğu kapatma davasının ve kararının usulüne tabi olacak ve tek başına dava konusu yapılamayacaktı.
Anayasa Mahkemesinde görülen parti kapatma davasında TBMM çalışmalarındaki oy ve sözler, ileri sürülen düşünceler ile idarenin eylem ve işlemleri partinin odak olup olmadığının tespitinde gözetilemeyecekti.
Partinin kapatılması durumunda kapatmaya beyan ve faaliyetleriyle neden olan üyeler için daha önce 5 yıl olan siyasi yasak süresi 3 yıla indirilecekti.

MEDYASAVAR - Kritik madde meclisten geçmedi
 

manifesto

Yasaklı
Katılım
23 Ara 2006
Mesajlar
0
Tepkime puanı
334
Puanları
0
Konum
Kocaeli
Evet büyük bir hayal kırıklığı
çok üzüldüm
Ak Parti kurulduğu günden bu güne ciddi bir güven vermiş bir parti idi
Birlik ve bütünlüğünü en zor şartlarda dahi korudu
Muhtıralara karşı birlik ve bütünlük sergilediler
Ama bu en kritik anda bu fireler çok acı

Demokrasiye inanan herkes şimdi endişe duymaya başlayabilir
Çünkü surlarda bir gedik açmayı başarabildiler

Kimler

MHP-CHP BDP ve Ergenekon zevatları
 

oguz

Yeni
Katılım
29 Eki 2006
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
36
Puanları
0
AKP fire verdi 8.madde düştü,Erdoğan şokta

1272918236.jpg


Başbakan nihayet yenilgiyi tatdı ,bu oylamanın akp de yeni çözülmeler olacağının işareti olarak görülüyor.
Sayın başbakan anayasa değişiklik paketini hapa benzetmişti ,demekki bu kez hapı AKP yutmuş oldu geçmiş olsun ...
 

bakış

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
4,717
Tepkime puanı
251
Puanları
0
Konum
İstanbul-Pendik
Aslında ittifak halinde büyük bir destekle geçmesi gereken parti kapatma maddesi,geçemedi.ÇOK ilginç hayretlik bir olay.

Akp'nin içindeki ergenekoncular harekete geçmiş olabilirler.
 

oguz

Yeni
Katılım
29 Eki 2006
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
36
Puanları
0
Aslında ittifak halinde büyük bir destekle geçmesi gereken parti kapatma maddesi,geçemedi.ÇOK ilginç hayretlik bir olay.

Akp'nin içindeki ergenekoncular harekete geçmiş olabilirler.

eskiden bir olay olduğunda şeriatçılar yapmıştır denilir ,irtica yaygarası kopartılırdı
şimdide ergenekon işidir denilip gidiliyor .
milletvekili kendi iradesini kullanınca eleştiriliyor
milletvekilinin hiçmi özgür iradesi olmaz ,genelbaşkanın kuklasımıdırlar ,o zaman 550 adama ne gerek var....
 

DENİZKRTL

Ordinaryus
Katılım
14 Şub 2010
Mesajlar
2,267
Tepkime puanı
475
Puanları
0
Ak parti’de hayal kırıklığı

TBMM Genel Kurulu’nda 2. tur görüşmeleri önceki gün başlayan anayasa değişikliği teklifi oylamalarında “8. madde depremi” yaşandı. İlk turda BDP’nin 5 kişilik desteği ile 337 oy alan ve siyasi partilerin TBMM izniyle kapatılmasını düzenleyen madde, 2. turda 327 kabul oyu alarak anayasa gereği paket dışında kaldı.

Paketin tartışmalı görülen üç maddesinden biri olan bu düzenlemenin oylamasında Ak Parti, 8 ile 13 arasında fire verdi. Başbakan Erdoğan “yola devam” mesajı verdi, gözler şimdi diğer iki kritik maddeye çevrildi.
2. tur görüşmelerinin ikinci günü sakin başladı. Muhalefet grup önerisi vermeyerek görüşmelere hemen geçilmesini sağladı. Teklifin grev ve lokavt hakkını düzenleyen 7. maddesi, 71 ret oyuna karşı 337 oyla kabul edildi.
CHPMersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, madde üzerindeki önerge nedeniyle yaptığı konuşmada “Erdoğan’ın emir ve talimatları yerine, tıpkı 1 Mart tezkeresinde olduğu gibi tüm baskılara direnerek oyunuzu kullanın” dedi.Teklifin en kritik maddelerinden parti kapatmayı Meclis iznine bağlayan 8. madde üzerindeki oylama, iktidar ve muhalefette gergin bekleyişe yol açtı.

İtiraz üzerine iki kez sayıldı
Kabul oylarının kritik eşikte kaldığının ortaya çıkması üzerine oy sayımı 2. kez yapıldı. İlk sayımın ardından CHP sıralarından basın locasına “327 oyla reddedildi” bilgisi iletildi. Başkanlık Divanı’nın Ak Partili üyelerinin, “sayımda bir yanlış olmasın” demeleri üzerine oylar yeniden sayıldı. Sonuç değişmeyince önce Başkanlık Divanı’nın Ak Partili üyeleri, ardından Ak Parti grup yönetimi ve kabine üyeleri “şok” yaşadı. Ak Partili divan üyeleri arasında da “Yandık. Galiba teklifi geri çekeceğiz” görüşü dile getirildi.
Sonucu iktidar kulisinin bahçesinde oturarak takip eden Başbakan Erdoğan’a kötü haberi verme görevi Ak Parti Konya Milletvekili Özkan Öksüz’e düştü. Öksüz’ün, baş parmağını yere doğru çevirmesiyle morali bozulan Erdoğan, kendisine getirilen meyvayı da geri gönderdi.
Dün ayrıca ombudsmanlık kurumunu düzenleyen 9. madde 340 oyla, parti kapatmada milletvekilliğinin düşürülmesi uygulamasına son veren 10. madde 335 oyla, TBMM’nin Başkanlık Divanı’nın oluşumunu düzenleyen 11. madde 336 oyla, YAŞ kararlarına yargı yolunu açan 12. madde 338 oyla, memura toplu sözleşme hakkı veren 13. madde 339 oyla kabul edildi.

Erdoğan: Arkadaşlar iradelerini kullandı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Milletvekili arkadaşlar oylamalarda hakları olan iradelerini kullandılar. Biliyorsunuz, kulübelere kimin dikta ile tatbikat uyguladığı burada çok güzel ortaya çıkıyor” dedi. Erdoğan, sonucun açıklanmasının ardından ilk olarak Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, daha sonra sırasıyla Grup başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Suat Kılıç, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ile görüşmelere başladı. Yüzünün asıldığı dikkati çeken Erdoğan, Genel Kurul’a giderken, gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:

Diktacılar ortada
“ Benim bu noktada arkadaşlarıma ne denli bir dikta uyguladığım ortada ama kendi milletvekillerine, grubuna inanmayanların, milletvekillerini kulübeye dahi göndermeyenlerin demokratik anlayışlarının da ne olduğu gayet güzel şekilde ortaya çıkıyor. Dolayısıyla demokratik, parlamenter sistemin bir gereği olan bu neticeyi hayırlı buluyorum. Fakat tabii gönlüm bundan yana değil. Çünkü, bu ülkede siyasi partilerin kapatılmasına karşı olduğumuz için, ülkemizin kapatılmış siyasi partiler mezarlığı olmasını istemiyoruz. Böyle bir şeyi düşünmüyoruz. Siyaset yapanlar gayet rahat yapsın, demoklesin kılıcı devamlı başlarında sallanmasın. Sonuna kadar yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz.”


BDP tepkisi mi?
Ak Parti kulislerinde 8. maddedeki firenin çok çıkmasının nedeni olarak milliyetçi kökenli milletvekillerinin BDP yakınlaşmasına tepki göstermesi dile getiriliyor. BDP’nin de kapatılmasının zorlaştırılacağını düşünen milliyetçi kökenli vekillerin buna tepki gösterdikleri kulislerde en çok konuştukları konu. Hatta kulislerde bu maddeye yönelik organize bir çalışmayla hareket edildiği ve bu sonuç alındığı iddiası da dile getiriliyor. Bu maddeden sonraki maddelerde çıkan oy sonucunun yüksekliği de vekillerin özellikle bu maddeye yönelik bir tepkisel tutum takındığı düşüncesinin öne çıkmasını sağlıyor.


PERDE ARKASI
İkinci turda kontrol yok
Anayasa değişikliği teklifinin 1. tur gizli oylamalarına, Ak Parti milletvekillerinin “kontrollü” olarak ve zaman zaman “göstere göstere” oy kullanmaları damgasını vururken, 2. tur oylamalarda kontrol sistemi açıkça uygulanamadı.
2. tur oylamalarında benzer tartışmalara yol açmamak için şu önlemler uygulandı:

* Oy kullanma kabinlerinin hemen yanıbaşındaki sıralarda oturan bakanlar yerlerini terketti. Aynı şekilde komisyon sıraları da boşaltıldı.

* Başkanlık Divanı katibi, milletvekillerinin isimlerini tek tek okudu. Yığılma ihtimali doğduğunda okumaya ara vererek kabinler önünde kalabalık oluşmasını engelledi.
* Ak Parti yönetimi, milletvekillerini zarflarını dışarıda göstermemeleri ve birbirlerinin oy zarflarına bakmamaları için uyardı.

* 1. tur oylamanın aksine milletvekilleri tek tek geldikleri kabinlerde perdeleri örterek oyunu kullandı. Böylece daha kabinlere girmeden oy pullarını zarfa koyma uygulamasından vazgeçildi.

* Zarflarını kabin içinde kapatan milletvekilleri, arta kalan pulları kabindeki çöp sepetine attı. Bazı milletvekillerinin arta kalan oy pullarını açıkça görülecek şekilde kabin içindeki tahtanın üzerine koymaları ise dikkati çekti.
* Daha önce kabinlerin görüntüsüne yer vermeyen Meclis TV, bu kez milletvekillerinin oy kullanma kabinlerine giriş ve çıkışlarını yayınladı.

* Milletvekilleri oy kabinlerine giriş ve çıkışlarda birbirleriyle temas kurmamaya gayret ettiler. Vekillerin oy zarflarını kupalara attıktan sonra birbirleriyle şakalaştıkları gözlendi.
* Kavaslar oy kupalarını boşalttıktan sonra diplerini Başkanlık Divanı katiplerine gösterdi.


Jammer sistemi kapatıldı
Eylül 2007’de milletvekillerinin cep telefonlarıyla konuşmasını engellemek için sinyal bozucu jammer sistemi genel kurula kuruldu. Ancak bu sistem, o zamandan bu yana ilk kez, Anayasa paketinin ilk tur görüşmelerinden hemen önce kapatıldı. Böylece, hem milletvekillerinin işlerini Genel Kurul’dan telefonlarla takip etmeleri sağlanmış oldu, hem de oylamaya geç kalan veya oylamanın başladığından haberdar olmayan milletvekillerine telefonla kolayca ulaşılmasının önü açıldı. Bu önlem “Ak Parti yönetiminin fireleri önlemesi açısından bir kolaylık” olarak da yorumlandı.

‘Kişilikli olan fikrini söylerdi’
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, anayasa değişikliği teklifinin 8. maddesinde Ak Parti içinde yaşanan fireler için “Farklı düşüncelerde olsalardı bunu yapılan toplantılarda çok net olarak dile getirmeleri gerekirdi. Doğruluk, dürüstlük, kişilikli olmak bunu gerektirirdi” dedi. Yazıcı, TBMM’de gazetecilerin konuyla ilgili soruları üzerine şunları söyledi:
“İnsan bazen kazaya uğrar, bir yere çarpar, çarptıktan sonra kendisine gelir, tekrar bir empati yapar. Türkiye’nin çıkarına, ülkenin çıkarına dönük düşünüp bakar. Büyük bir ihtimalle bakacaklardır.”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de, “8-10 arkadaşımızın demek ki kafasında karışıklık var, demek ki bir sıkıntı var. Bunların kim olduğunu da bilmiyoruz. Kim olduğunu bilsek gelse deseki ‘ben bu konuda tatmin olmadım’ bir daha, on daha konuşacaksınız” dedi.

Sakık: Bizi günah keçisi ilan etmeyin
BDP Muş Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık, siyasi parti kapatmalarıyla ilgili paketten düşen 8’inci maddeyle ilgili olarak Ak Partililere, “Bizi günah keçisi ilan etmeyin, kendi vekillerinizi ikna edemiyorsanız BDP’ye tek kelime söylemeye hakkınız yok” diye seslendi.

TBMM’de söz alan Sakık, Ak Partililere, “Bizim kalbimiz kötülük kuyularından su çekmez. Niye bu noktada olduğunuzu kendinize soracaksınız. Bizimle oturup tartıştınız mı niye bizi yok saydınız ötekileştirdiniz? Bir sözcünüz çıktı ‘Ergenekon’la birlikte hareket ettiler’ dedi. Ergenekon bizim katilimizdir. Hiçbir dönem katille mağdur yan yana olmaz” dedi.

AK PART??DE HAYAL KIRIKLI?I - Milliyet.com.tr
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
AK Parti, anayasa değişikliği görüşmelerinin ikinci turunda fire verdi. Parti kapatmayı zorlaştıran madde 330'un altında kaldığı için paketten düştü. 327 ile paketten düşen madde, diğerleri geçse bile referanduma gidemeyecek.

Konuyu manşetine taşıyan Taraf Gazetesi çok tartışılacak bir başlık attı.

"BDP ve muhalif AKP'liler Meclis'e girmedi, parti kapatma maddesi düştü" diyen Taraf Gazetesi, "Yalçınkaya'nın vekilleri" manşetiyle çıktı bugün.

440820100504092337185.jpg


APO, CHP'Yİ SEVİNDİRDİ

Taraf'ın haberinde kullandığı ifadeler de dikkat çekici. Gazete, BDP'nin Abdullah Öcalan'ın emriyle pakete destek vermediğini ve bu karara CHP ile MHP'nin sevindiğinin altını çizdi: "Öcalan'ın çağrısı ile Meclis'e girmeyen BDP, CHP ve MHP'yi mutlu etti. Daha önce altı partileri kapatılan BDP'liler, muhalif AKP'lilerle birlikte parti kapatmayı zorlaştıran Anayasa hükmüne 'hayır' dedi."

PAŞASININ VE MAHKEMENİN BAŞBAKANI

Taraf, Ekim 2008'de 15 askerimizin şehit edildiği Aktütün saldırısından sonra Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a sahip çıkan Başbakan Erdoğan için 'Paşasının Başbakanı' manşetini atmış ve Erdoğan'dan sert tepki görmüştü. Taraf, geçtiğimiz aylarda benzer manşeti Deniz Baykal için de kullandı. Gazete, Anayasa Mahkemesi'ne kastederek, CHP Lideri için "Mahkemenin Başbakanı" ifadesini kullanmıştı.

http://www.haber7.com/foto-galeri.php?cID=4983
Haber 7
 

Nihle

Profesör
Katılım
5 Ara 2009
Mesajlar
1,981
Tepkime puanı
468
Puanları
0
Her işte bir hayır vardır diyoruz ve yolumuza devam ediyoruz ..
 

Duha

Profesör
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
794
Tepkime puanı
34
Puanları
0
Web sitesi
www.risaletalim.com
Çok üzüldüm. Çok yazığıma geldi. Nihle karedeşin dediği gibi; Milletimiz için hayırlı olsun.
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
image-8BB5_4BDFD269.jpg
Şoka girecek bi şey yok. Ak Partideki ergenekoncular eninde sonunda AKTİVE EDİLECEKTİ, o gün bu gündür.

Seçime ne kaldıki, sonuç ortada, Ak Parti yine tek başına iktidar olacak, anayasayı yeni bir güçle daha iyi değiştirecek inşallah.
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Brütüsler para aldı mı?

AKP’nin Brütüsleri para aldı mı?

Geçmişte bu tür ihanetlerin ardında aranan ilk unsur para olurdu.

Ancak bu kez durum farklı.

Bu kez para çok önemli olsa bile, onun bir kaç adım önünde giden gerekçeler var.

Her şeyden önce AKP’nin brütüslerinin gözlerini ellerine koz geçmişken intikam alma hırsı bürüdüğü aşikar.

Hepsinin amacı sonuçlar açıklandığında Erdoğan’ın yüzündeki ifadeyi görmekti.

Gördüler...

AKP’nin firecilerinin bir gün tarafından organize edildiği çok net olarak ortaya çıktı.

8. maddeye kadar ve sonrasında AKP’de fire diye bir durum söz konusu değil.

Ama sihirli bir el değmişcesine 8. Madde de AK Parti’den birden 8-9 fire çıkıyor.

Bunu sadece vekillerin hissiyatına ve hür iradesine bağlamak saçmalık olurdu.

8-9 Brütüs 8. Madde de vahiy gelmişcesine red oyu veriyor ve en kritik madde paketten düşüyor.

Peki bu gelişmenin altında yatan nedenler neler?

Öncelikle küskünlerin Başbakan Erdoğan’dan intikam aldıkları kesin.

Ve öyle bir intikam ki, AKP cephesinde telafisi mümkün olmadı. İnanılmaz bir zamanlama ile müdahale edilemedi.

Bu esasında Erdoğan’a verilen bir mesajdı.

Diğer taraftan ilk tur oylamalarda evet oyu verilerek AKP’de rehavet havası estirildi.

Bu durumda maddeler bir bir geçerken hiç bir sorun çıkmayacakmış göründü.

Bunların hepsi kusursuz işleyen bir planın parçalarıydı.

Bir kaç gün içinde resmin tamamını görme şansımız olacak. Paketten düşecek maddeler olacak mı bekleyip göreceğiz.

Eğer yine kritik maddelere müdahale edilirse bu kez intikam almak duygusunun ötesinde dışardan derin bir gücün olayları kontrol ettiği düşünülecek ki bu meclisin iradesinin kirli emellere alet edildiği gerçeğini ortaya çıkaracak.

Olaya bu noktadan bakıldığında bir oyun milyon dolarlar değerinde olduğunu da anlamak çok zor olmasa gerek.

Peki fevri olmaktan çok organize gibi görülen bu olayda AKP’nin brütüsleri para aldı mı?

Bir başka deyişle mecliste satılık vekiller var mı?

Siyaset yine yıllar öncesindeki gibi otel odalarında şahsiyetlerini satan milletvekilleri dönemine mi dönüyor?

Yoksa 3-5 canı yanan milletvekilinin aralarında Başbakan Erdoğan’a kurduğu bir kumpas mı?

Firenin nedeni ne olursa olsun AKP’nin içinde AKP’lilere göre hainler olduğu kesin ve oylamaların ardından Erdoğan bu isimlerin kimler olduğunu mutlaka ortaya çıkaracak ve gereğini yapacaktır.

Şu an için red oyu kullanan vekillerin oylarının rengini açıklama gibi bir durumları söz konusu değil. Bundan sonra da olmayacak gibi görünüyor.

Kısaca; olayın hem masum hem de hiçte masum olmayan derin boyutları söz konusu olabilir. Dolayısıyla bir kaç gün içinde yaşanacak gelişmeler dananın kuyruğunu koparabilir.

Hüseyin Ekinci
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
Ne diyorsak O

- Birisi Milli İrade'nin Temsilcisi Ak Parti.
- Diğeri "Laikçi Despotizm"in uşakları ( CHP+MHP+BDP/PKK+DSP kardeşler )

"Özgürlüğün yumruğu zulüm karşısında kanayabilir fakat öldürücü darbeler daima ona aittir."

Hayat da devam ediyor Mücadele de...

"Kartal'ın kanatlarını kırmak doğacak nesillerin Kartal olmasını engellemiyor ki!"
 
K

Kaçak

Guest
Olayı hemen para aldılar , satıldılar , hainler , haysiyetsizlere dökmenin bir anlamı yok ..
% 47 oy alırken halkın gücü de ..
8 fire verirken neden onun bunun gücü oldular ...
Siyaset böyledir ...
Elde kesin delil olur o zaman iddia makamı agzına geleni sayar ..
Ama faraziler üzerinden sonucu sindirememe sinyalleri vermek iyi olmuyor ..
 

Duha

Profesör
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
794
Tepkime puanı
34
Puanları
0
Web sitesi
www.risaletalim.com
Evet, her şey de olduğu gibi bu başarısızlık dahi oy rantına çevrilmiş bulunmaktadır. Yeni ,bir mağduriyet siyasetinin başlama zili çalınmış bulunmaktadır.

Madem birileri hemen komplo teorisi serd etmeye başladı, biz de bir tanesini latife olarak yazsak itiraz edilmese gerek:
AKP yasanın geçmemesi için istiyerek 8 milletvekilini feda etti. Belki perde arkasında -anayasa mahkemesine götürmemek şartı ile- muhalefet ile anlaştı. Hem de mağdur olsunlar ve yüzde 30'un altında inen oylar o mağduriyet ile tekrar yukarı tırmansın.
Nasıl?
O da komplo, bu da komplo.
 

Duha

Profesör
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
794
Tepkime puanı
34
Puanları
0
Web sitesi
www.risaletalim.com
Olayı hemen para aldılar , satıldılar , hainler , haysiyetsizlere dökmenin bir anlamı yok ..
% 47 oy alırken halkın gücü de ..
8 fire verirken neden onun bunun gücü oldular ...
Siyaset böyledir ...
Elde kesin delil olur o zaman iddia makamı agzına geleni sayar ..
Ama faraziler üzerinden sonucu sindirememe sinyalleri vermek iyi olmuyor ..

Bu yazıyı ben yazdım, saydım :)
 

bakış

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
4,717
Tepkime puanı
251
Puanları
0
Konum
İstanbul-Pendik
duha kardeş,ilginç bir komplo teorisi,doğruluğunu 1 sene içinde anlarız zaten...
 

ıtri

Üye
Katılım
30 Ağu 2009
Mesajlar
1,235
Tepkime puanı
153
Puanları
0
Yaş
37
Konum
Ankara
Bazı sevinen arkadaşlara yeniden düşünmelerini tavsiye ederiz. Çünki ortada sevinilecek bir durum yok. Aksine tam Türkiye' ye layık bir KARA MİZAH örneği var.

Belki dünyada ilk kez bir meclis önüne kadar gelen yetkiyi "bana lazım değil" deyip geriye itti. Bunun türkçesi: "Cumhuriyet başsavcısı, anayasa mahkemesi vs. benim üzerimde olmalı, benim nasıl siyaset yapacağıma karar vermelidir." anlamına gelir ki tam kara mizahtır, bu gerçek bazı gerekçelerle küçümsenemez.

Onun için bazı arkadaşlar sevineceğine aslında türk siyaseti adına üzülmeli. Bu maddeye oy vermeyen kaçan vekiller halktan utanmalıdır ve bence kabiliyetsizliklerini kabul etmişlerdir ,hemen istifa etmelidirler ki o zaman belki bu kara leke temizlenir. İşin başka mizah tarafı bu maddeye oy vermeyen vekiller bu maddeyle ilişkili diğer maddelere oy verdiler. Sonuç : güdük bir anayasa , izah edilemez bir durum meydana getirdiler.Kalksın 550 vekilden bir kişi bu işe mantıklı bir izah getirsin onlara kırk yıl köle olayım.

AK partiden oy vermeyen vekiller yarın bir kapatma davası açılanca ne yapacaklar?

İşin BDP tarafı ise: bu olay gösterdiki bunlar kirizden nemalanıyorlar. Adamlar kapatılmamayı değil kapatılmayı daha çok istiyorlar.

Ey memleketim sen bu kadar güdük, kendi çıkarını bile düşünemeyen vekillere layıkmısın?

Bunlar bizim vekillerimiz mi vatandaş?
Sayın vekiller mecliste ne işiniz var? Gidin komedi filimlerinde oynayın, belki memlekete Oscar kazandırırsınız (bir faydanız yok.)
 

oguz

Yeni
Katılım
29 Eki 2006
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
36
Puanları
0
- Birisi Milli İrade'nin Temsilcisi Ak Parti.
- Diğeri "Laikçi Despotizm"in uşakları ( CHP+MHP+BDP/PKK+DSP kardeşler )

[/B]

Milli İradenin temsilcisi AKP
bu fikre katılmıyorum ,katılmış olsam AKP yi desteklerdim
Milli irade okyanus ötesinden emperyal devletlerden destek almakla gerçekleşiyorsa vay o iradeye ......
 

ukubat

Profesör
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
1,942
Tepkime puanı
103
Puanları
0
Konum
istanbul,fatih
Web sitesi
www.ismailaga.org.tr
1272918236.jpg


Başbakan nihayet yenilgiyi tatdı ,bu oylamanın akp de yeni çözülmeler olacağının işareti olarak görülüyor.
Sayın başbakan anayasa değişiklik paketini hapa benzetmişti ,demekki bu kez hapı AKP yutmuş oldu geçmiş olsun ...

Aç tavuk kendini tahıl ambarında sanırmış....(Bir türk atasözü)
 

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Bu madde geçmediyse anayasa mahkemesinin yapısıyla alakalı maddeler bir bir bir geçiyor Allaha şükür, o yüzden kimse sevinmesin boşuna... : ) Çünkü yapı değiştiğinde parti kapatma girişimlerinin hepsi o kapıdan geri dönecek... : ))
 
Üst