Kreşte yabancı dil eğitimi olur mu?

ziruh

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2007
Mesajlar
5,245
Tepkime puanı
1,279
Puanları
0
Kim çocuğu birkaç dil bilsin istemez! Dil eğitim kaç yaşında başlamalı? ilkokuldan önce 3-4 dil öğrenebilir mi? Uzmanlar üçe bölünmüş durumda; kimi 'zararlı' kimi 'mahsuru yok' dedi kimi topu aileye attı

Çocukken dil öğrenmek daha kolaydır. Bu nedenle birçok aile, çocuklarının erken yaşta birden fazla lisan öğrenmesini ya da en azından Türkçe’nin yanında bir de İngilizce öğrenmesini istiyor. Hatta bazı aileler bir buçuk yaşından itibaren çocuklarına birkaç farklı dilin eğitimini aldırmaya başlıyor.
Ama yaş konusunda uzmanların tümü aynı görüşte değil. Çocukların anadilinin yanı sıra en erken hangi yaşta başka bir dil öğrenebileceği konusunda doktorların ve pedagogların tavsiyeleri biraz çelişiyor. Bu konuda tek ortak kanı, eğer aile
bireyleri arasında birden fazla dil konuşuluyorsa, yani örneğin anne Türkçe, baba İngilizce konuşuyorsa çocuk her iki dili öğrenene kadar anne ile Türkçe, baba ile İngilizce konuşabilir. Ama aile içinde sadece Türkçe iletişim kuruluyorsa o zaman işler değişiyor. Çünkü uzmanlar da bu konuda ayrışıyor. Kimi çocukların erken yaştan itibaren bir başka dili öğrenmesinde bir sakınca olmadığını savunurken kimi ise çocukların en az dört yaşına kadar sadece anadillerini bilmesi gerektiğini söylüyor. Bu düşüncede olan uzmanlara göre anadiline hakim olamayan bir çocuk, dile yatkınlığı olmaması halinde başka bir dil öğrenme noktasında sıkıntı yaşıyor ve kendi dilini öğrenmekte bile eksik kalıyor. Hatta çocuklarda kekemelik sorunu ve başka bilgileri öğrenme konusunda gecikme bile yaşanabiliyor. İşte uzmanlar ve dil öğrenme konusundaki fikirleri...
Önce Türkçe’yi çok iyi konuşmalı
Prof. Dr. Hilal Mocan (Çocuk hastalıkları uzmanı)
Son zamanlarda iki görüş oluşmuş durumda. Birincisinde bir buçuk-iki yaşından itibaren çocuğun anadiline başka bir dil girerse bunun onu negatif şekilde etkileyeceği savunulurken diğerinde çoklu dilin çocuğu kötü etkilemediği belirtiliyor. Bence bir çocuk iki yaşına kadar yabancı dil öğrenmemeli. Yani önce anadilini iyice kavramış olmalı. Ailelerin yabancı dil ya da diller için özel dadı tutmasına veya özel eğitim aldırmasına gerek yok. Bunun yerine öğrenmesini istediği dilde çizgi film izletsinler. Bence dil için acele edilmemeli. Çocuklar için en ideal yaş dört ya da beştir. Ayrıca çocuk başka bir dil öğrendiğinde yarı Türkçe yarı başka bir dilde konuşabilir. Diline daha yatkın hangisi geliyorsa onu seçecektir.
Aynur Sayım (Çocuk-ergen psikologu)
Kesİnlİkle dört yaşından sonra dil öğrenmeli. Önce öğrenmesi isteniliyorsa da o zaman çocuğun yaşamı ele alınmalı. Öncelikle Türkçe’yi iyi öğrenmeli. Anadilini iyi öğrenmeden başka bir dil öğretilirse çocukta kekemelik oluşabilir. Bence çok erken dönemlerde çocuğa fazla bilgi yüklenmesi doğru bir davranış değil.
Aynı anda birkaç lisan öğrenebilir
Nuray Ülküsel Erdemli (Pedagog)
EBEVEYNLER çocuğunun birkaç yabancı dil öğrenmesini ister. Ama bunun ideal yaşı dört ya da beştir. Fakat aileler daha küçük yaşta öğrenmesini istiyorsa da bunda bir sorun yok. Yani aynı anda iki ya da üç dil de öğrenebilir. Fakat evde ebeveynlerden biri başka bir dili konuşuyorsa çocuk o dili öğrenene kadar hep o şekilde devam etmeliler. Yoksa çocuğun kafası karışabilir ve konuşma güçlüğü çekebilir.
Neslim Doksat (Çocuk ve ergen psikiyatrı)
BİR evde anne başka baba başka bir dil konuşuyorsa o zaman doğumdan itibaren çocuk başka bir dil öğrenebilir. Bunda bir sorun yok. Fakat evde böyle bir durum söz konusu değilse çocuk anadilini iyi öğrendikten sonra ikinci bir dile geçmeli. Zaten bir çocuk iki yaşında anadilini iyice öğrenmiş oluyor. Dolayısıyla da bu yaştan itibaren başka bir dil de öğrenebilir.
Aile karar vermeli
DİL öğrenimi her çocuğa göre değişir. Yani çocuğun dile yatkınlığı varsa çok çabuk öğrenir. Ama yatkınlığı yoksa hem konuşması gecikebilir hem de öğrenemediği için davranış bozuklukları oluşabilir. Son zamanlarda çocuklarda çoklu dile bir yönelme var. Bir çocuğa dil öğretilecekse bu doğru şekilde empoze edilmeli. Bu şekilde yapıldığı sürece ve aile tarafından doğru kararlar alındığı sürece çocuk iki yaşından itibaren dil öğrenebilir. Bunda da bir sakınca yok. Fakat çocuk istemiyorsa zorlanmamalı.
Prof. Dr. Emine Zinnur Kılıç (Yeditepe Ü. Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hast. ABD Başkanı)
Koşullara göre değerlendirin
HER çocuk farklı özelliklere sahiptir. Bir grup çocuk her iki dili de anadili gibi konuşabilir. Yani anne babadan başka bir dil, okulda başka bir dil öğrenebilir. Bu da bence çok avantajlı bir durumdur. Ama bazılarında bu durum risk oluşturabilir. Yani çocuk anadilini iyi öğrenmeden başka bir dil öğrenmeye başlarsa dil gelişimi geciktiği gibi öğrenmesi de zorlaşır. Özetle eğer çocuğun genel zekası iyiyse ve herhangi bir dil bozukluğu yoksa küçük yaştan itibaren öğrenmeye başlayabilir. Ama koşullar müsait değilse mesela çocuk otistikse ya da başka bir rahatsızlığı varsa tavsiye etmiyorum.

kaynak
 

mü'HÜR

Ordinaryus
Katılım
19 Eki 2010
Mesajlar
2,563
Tepkime puanı
422
Puanları
0
Yaş
37
Bazı çocuklar varki 3 yaşında konuşamıyor, hadi diyelim konuştu 4 yaşında ki çocuk anca kendi dilini çözer, kendi dilini çözmeden yabancı dilimi çözmeye çalışacak.Bana göre çok mantıksız, çok yorucu.

Küçücük çocuktan bu kadarı da beklenmemeli.Daha oyun çağında yeterince bilgiye boğulan çocuğa birde yabancı dil, öğrenmeyi yüklememeliyiz.En az 4 mü? el insaf.Çocukları çok erken büyütüyoruz ne oyundan zevk alıyorlar, ne hayattan.

Bu kadar hırslı, dayatmacı annelerin çocukları nın sonu pek parlak olmuyor malesef. Belki görünürde çok parlak çocuklar gibi görünebilirler fakat, psikolojileri berbat durumda olabiliyor.

Herşeyin yeri ve zamanı var. Zaten sorunumuz ya siyah olmak ya beyaz; griyi kimse düşünmez. Ya çocuğu bilgiyle boğacağız yada tembel işe yaramaz yetiştireceğiz. Hayatımıza griyi eklemeliyiz.

Yazı için teşekkürler
 

ziruh

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2007
Mesajlar
5,245
Tepkime puanı
1,279
Puanları
0
mü'HÜR size katılıyorum...

rica ederim :)
 

Nihle

Profesör
Katılım
5 Ara 2009
Mesajlar
1,981
Tepkime puanı
468
Puanları
0
Kreş değil de Anaokulunda dil eğitimi olur ..
Teşekkür ediyoruz ..
 

ıtri

Üye
Katılım
30 Ağu 2009
Mesajlar
1,235
Tepkime puanı
153
Puanları
0
Yaş
37
Konum
Ankara
Bence önce anadilini çok iyi öğrenip sonra diğer dillere geçebilir.
Bu çocuklara çok yüklenme bizim gibi az gelşmiş ülkelerede var herhalde.
Çünki Avrupa' da belli bir yıla kadar çocuklara hiç öğretim baskısı yapmıyorlar. Dersler orta okulun son yıllarından itibaren ağılaşıyor.
Bizde ise bir koşturmaca, bir koşturmaca..
 

tommy

Profesör
Katılım
16 Eyl 2007
Mesajlar
1,064
Tepkime puanı
599
Puanları
0
herkes cocuk egitimine sarmis ama , kendini egitmeye kimsenin vakti yok :)

egitim yemeyip yedirilecek icmeyip icirilecek bisey deildir,

3&4 dil bilen ana baba yetistirelim denilse, ya vakit yoktur, ya da yas gecmistir :p herkes kacacak delik arar

ama konu cocuk olunca, gonder ogrensinler isleri ne zaten
 

HENGAMe

Yeni
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
1,386
Tepkime puanı
268
Puanları
0
Yaş
41
başlığa göre cevap veriyorum..

evet olur çokta güzel oluyor..türkçülük damarı kabarık ve tembelliği seven toplum insanları anlayamazlar bunu.;)
ama ileriki okul yaşamı için süper ötesi oluyor..
benim oğlumda kızımda hem kuranı kerim yani eski yazıyı arapçayı öğrendiler hem ingilizceyi,hemde türkçeyi ..
hiçte zor olmadı,aksine ezber kuvvveti gelişti sadece oyun için kullandığı zekası küçğük yaştan çalışmaya başladı:)
ve şimdi zararından çok faydasını görüyoruz elhamdülillah.
okul bize çok basit gelir oldu:Cool:
sıfır altı yaş gurubuna on dil yükleyin onunuda hiç zorlanmadan alır.
kaldıki
25 YAŞINA EREN İNSANOĞLUNA BIRAKIN İNGİLİZCEYİ TÜRKÇE ŞİİR EZBERLETTİREMEZSİZNİZ YAHUT GÜNLERİNİZİ ALIR:)

atalarımız ne nedemiş.ağaç yaşken eğilir,..:)
 

mü'HÜR

Ordinaryus
Katılım
19 Eki 2010
Mesajlar
2,563
Tepkime puanı
422
Puanları
0
Yaş
37
Ağaç yaşken eğilir; çok eğerseniz kırılır.
 

Ecrin

'Bâd-ı Sabâ..'
Katılım
16 Ara 2009
Mesajlar
0
Tepkime puanı
2,484
Puanları
0
Bir dil değil bir kaç dil bile öğretile bilir bu eğitimi veren okullar yokta değil.. saygılar..:)
 

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
evet olur çokta güzel oluyor..türkçülük damarı kabarık ve tembelliği seven toplum insanları anlayamazlar bunu.;)
ama ileriki okul yaşamı için süper ötesi oluyor..

ben size bişey söyleyim mi sevgili kardeş?!
bunun türkçülük damarıyla falan ilgisi yok, yanlış biliyor ve anlıyorsun.
siz bunu yarınlarda çocuklarınızın kişilik bölünmelerinde, yahut yaşayacağı kültürel karmaşalar kaosuna girince anlayacaksınız!
çünkü insan, dinini de, vatanını da, kutsallarını da ancak dilini konuştuğu medeniyetin gözüyle sevebilir, yaşayabilir!
yabancı öğrenmeye karşı değilim; ancak bir çocuk evvelen, kendi dilini, dinini, kültürünü adam gibi öğrenip sevdikten, şuurlandıktan sonra öğrenmelidir... kendi dilini adam gibi öğrenmesi bir kaldıraçtır, ondan sonra diğer dilleri de adam gibi öğrenebilir ancak... siz kendi dilini adam gibi öğrenemeyen bir çocuğun başka dili öğrenebileceğini mi zannediyorsunuz!
****
yav sahi, geçen gün bizim parmaktan niye müşteki olduğunuzu galiba yeni yeni anlamaya başladım!
global takılmak pek hayır getirmez kardeş,
çok şey öğreteyim derken, hiçbir şey olamamak gibi bir riske atmamanızı tavsiye ederim, çocuklarınızı...
 

HENGAMe

Yeni
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
1,386
Tepkime puanı
268
Puanları
0
Yaş
41
:)
şuan çocuklarımın gitiği kreşte en baştada zikrettim,hem dinini hem kuran hatmini hem namaz surelerinin tamamını ezberlettirip okutuyorlar elhamdülillah..
sahi siz yasini kaç yaşında ezberleyi efendimizin hayatını kaç yaşında öğrendiniz?
siz merak etmeyin eğitim kurumları artık hertürlü eğitime çok önem veriyorlar.
bizim gerçek dilimiz başta söylmek gerekirse türkçemidir..müslüman olarak enbaşta atalarımız neden eski yazıyı bilirlermiş.
elbette karşı değilim,ama cımbızla kelimeleri almak yerine yazımın bütününü okusaydınız bu yazdıklarımı tekrar ettirmek zorunda bırakmazdınız.
nerde kalmıştık,dinini tam teşekküllü 4-5-6 yaşında öğreniyor çocuklarımız hamnd olsun,
artııı
türkçe okuma yazma
artıı ingilizce..
arkadşın biri fazla eğersen kırılır demiş,siz çocuk beynini kendi zekanızla karıştırıyorsunuz.
beyaziçi boş bir defter veya kayıta hazır plak gibidir çocuklar.ben bunu gördüm.
neverirseniz verin 0-altı yaş zekasına,anında kaydederler ve mermere kazınmıştır artık.
bunu bilim ve eğitmenler daha iyi açıklar size.
kişilik gelişmeside 0-7 yaş arası olduğunu biliyorsanız sorun yoktur.
ben bu durumu yaşayan bir anne olarak,hiç zararını görmedim aksine artılar arttı.
maşallah diyin:)
aynı ve benzeri kreşlere gönderen ailelerin çocukları şuan herkesten önce türkçeyi okuma yazmasını sökmüş durumda.
bunların içinde hafız olup şakır şakır ingilizce türkçe konuşanları hakeza.
ve bu çocukar 5 yaş ve üstü çocuklar.
çocuk bir an geliyor bocalıyor ama vermeye devam ettiğiniz sürece bunuda yeniyor be istediğiniz kadar yükleme yapsanızda bünyesi kaldırabiliyor.
her çocuk için geçerli değil tabi bu kural,alım gücü düşük olanlar sadece kuranı kerimin yarısını ezberinde tutabiliyor.
kuranı kerimi yüüznden su gibi okuaybiliyor,efendimizin yedi ceddini sizden benden ala sayabiliyor.

yanisi oyaştaki bir zeka üç dil bile yükleme kapasitesi vardır.
 

mü'HÜR

Ordinaryus
Katılım
19 Eki 2010
Mesajlar
2,563
Tepkime puanı
422
Puanları
0
Yaş
37
Çocukların zekasından şüphe duymuyorum, çocukların ders kapatiselerini de gayet iyi biliyorum.Fakat daha okula başlamadan bu kadar sıkmaya gerek duymuyorum. Çocuk çocukluğunu yaşamalı. Çocuklara bu yaşlarda terbiye,islam ahlakı, islami bilgiler aşılanmalı, bir kolda iki karpuz taşınmaz, taşıtmaya kalkarsak denge şaşar. Evet çocuklar çok zekiler ama, zekiler diyede "bana göre" bu kadar zulm etmemeliyiz.İleriki dönemlerin de kolaylığı yaşlıyacaklar diye anı zehir etmemeliyiz.
 

HENGAMe

Yeni
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
1,386
Tepkime puanı
268
Puanları
0
Yaş
41
sizin zulüm diye nitelendirdiğiniz kavramı şuan o veledler zevkle yapıyorlar inanın.
dinini öğrenme kısmı ise çok su götrümez o konudada korkmayın ,efendimizn sözü çocuğunuza yedi yaşında namazını kıldırın.
kıldırın diyor bakın öğretmeye başlayın değil,damdan düşer gibide başlanmayacağını mantık bilir.
müslümanlık harici diğer dinler bile ana karnından çıkar çıkmaz dinini aşılamaya başlıyrlar,siz daha bunu tartışadurun.
geçelim diğer meseleye.
biraz düşünmeye sevk ediyorum sizi,
sizin bu en son söyledikleriniz geçen yüzyıl için geçerli,
her yeni nesil doğarken konuşarak gelecek artık.
sizlerle şimdikilerin bilgi depolama şekli ve alım gücü çok uç noktada.
buyüzden algılama zorluğu çekmeniz normal.
ileriye dönük olarak demişsinizya,15 yaşına 10 yaşına gelmiş bir yetişkine nekadar zamanda ne verebilirsiniz?
benim değinmek istediğim nokta bu,
alın eliniz kuranı kerimi açın iki sayfasını onu ezberlemek kaç gününüzü alıyor?
hatta hadi ezber ettiniz diyelim,bir yıl okumayın bakalım neoluyor:)
şimdi mermere kazınma deyimime gelelim,oyaşlardaki bir çocuğa sizin bir haftada zar zor ezber edemediğiniz iki sahifeyi ezberlettirmeye çalışın,
bakın görün ne oluyor.
ve bir yıl değil on yaşına geldiğinde bir iki kere yüzünden okuma karşılığı okutun bakın nasıl ezberi geliyor:)

işleyen demir ışıldar ,çocukta olsa kullanılmayan zeka söner tembelliğe alışır.tvdeki şarkıları ezberleyeceği yerde ileriye dönük her iki dünya için işine yarayan şeyler ezberletiliyor.
zaten sizin gibi zihniyetler yüzünden bukadar gerideyiz.
aman aman çok yorulur kaldırmaz bünyesi diye durun,onların bir ton bilgiyi kaldırma kapasitelerinin farkına varmadan hemde.
biliyorum diyorsunuzya aslına hiçbirşey bilmiyorsunuz.
sahabeler alimlrin çok yaşadığı devirleri göz önüne alın.
anneden kurtulma yaşı ki bazıları 4 yaş bazıları 7 yaş arası değişiyor,medrese talimi almaya gidiyorlar.
sonra bakın alim diyebiliyoruz.
kusura bakmayın zaman cahilliğin ilimle felsefeyle akın ettiği zaman,
dinsizler bukadar çok geliştirirken kendilerini sıpalarını ben on beş yaşında çocuğuma yasini ezberletip vakit kaybettirmek yerine,hadisi şerifleri tefsirleri ezberlettirirmeyi,ingilizce kelimeleri yeni yeni ezberletmek yerine o yaşta şakır şiakır ingilizce dili konuşmasını yeğlerim,
negereği var demeyecek kadar akıllı nsanlar olduğunuzu tahmin ediyorum.

el hasılı vel kelam aizizm,ağac yaşken eğ hele nekadar eğersen eğ kırılmaz.
ben çok denedim:)
somut olarak aldım elime ağaç fidanını,avucuma tortop ettim yinede bişey olmadı,
sonra ondan az büyük bir fidanı aldım,azdaha sertti diğerine nazaran,sadece büküldü,
sonra ondan azdaha büyüğüne baktım,eğerken kırıldı..
işte buyrun kırılma noktası size...;)
 

türkü

Kıdemli Üye
Katılım
18 Tem 2007
Mesajlar
4,973
Tepkime puanı
975
Puanları
0
çocukları bir yarış atı gibi görmek de, küçük hedefli tutmak da iki türlüsünden haksızlık aslında. bence fazla küçümsüyoruz çocugun alım kapasitesini. çok yüklenilmesin elbette ama alım gücü en verimli, egitilebilir oldugu döneminde de oyun oynamasıyla tüketilmesin. büyüme sürecinde ne katabildigimize ve yaşaması gerektigi dönemde nelerinden mahrum ettigimize dikkat ederek dengeyi tutturmaya çalışmalı. mesela ben bir hafta geceleri uykusundan önce subhaneke ve ihlas suresini okudum ve ezberinde şu an.. kızım 2.5 yaşında.. fatiha yı yüklenmek haksızlık olur ama. mesele bu kadar :)
 
K

Kaçak

Guest
Çocuga yatırım mı yapmak istiyorsunuz ...
Çocugu bir kenara koyun o zaman :)
Kendinize yatırım yapın ..
Yaptıgınızı anlayın ve yaşayın ...
Ondan sonra bakın bakalım kenardaki ne yapıyor :)
Selamlar ...
 

HENGAMe

Yeni
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
1,386
Tepkime puanı
268
Puanları
0
Yaş
41
çocuğa yatırım sadece hal ve hareketlerinizle olmuyor maalesef.
tamam bir namaz adabı devamlılığı aileye bağlı anneye babaya bağlıdır,ikisibirlikte nurun ala nur sahabe hayatı yaşanır zaten.
fakat oda biryere kadar..
siz yükleyin birde örnek olun ozamn bakın bakalım neler neler oluyor.:)
türkü cüm,inan fatihayı ezberletmek hiçte haksızlık olmuyor size bize zamanında ezberletilmemesi haksızlık tır.


niye zulüm ve haksızlık kelimeleri kullanıyorsunuzki,herşey dozunda verildiği müddetce çocuklar bunu zevkle yapıyorlar.
varsayım değil bu benimkisi iki yıldır gördüğümü söylüyorum.
kendiniz bile hayrete düşüyorsunuz
yapamaz diye yok çok falza bu dediğiniz şeyler onlara nekadar basit geldiğini bizzat şahit oluyorsunuz


çocuğunuzun hayatı boyunca başarılı biri olmaısnı istiyorsanız disipline şarttır.
başarısızlık zaten olan bişey .
zararı yok faydası var fazladan bir fatihayı geçtim anlamını ezberlettirmek imanın lşartlarını ezberlettirmek.
size bile faydası var
minikler hatim duasında hiç kekelemeden yasini şerifi ezbere okurken,salavatı şerife getirirken
meleklerin alkışladıklarını hissedebiliyorsunuz..:)
şefaatçimiz olrlar inşallah
 

HENGAMe

Yeni
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
1,386
Tepkime puanı
268
Puanları
0
Yaş
41
artı
yarş atı deyimine fazlaca kızanlardanım yarış atı gibi görenleride.
hayata hazırlama temposu diyin.
anne babalar okul çağına gelen çouckları olanlar beni daha iyi anlayacağına eminim.
çocuk küçükken ve çocuğu olmayanlar için bekara karı boşaması kolay gelir diyorum.:)
kıyamayabilirsiniz ama hayat bizler annaeler babalar kadar çocuklarını düşünmüyor.
keşke banada zamnında bu kadar bilgi birikimi verilseydi.
bilgilerin hiç unutlmayacak zamanda kazınsaydı beynime.
sonra zor öğreniliyor hatta çoğu zamna öğrenilemiyor bile..
hayat çok acımasız arkadaşlar..;)
 

türkü

Kıdemli Üye
Katılım
18 Tem 2007
Mesajlar
4,973
Tepkime puanı
975
Puanları
0
ben 3-4 yaşından itibaren hızlı hareket edilmesi gerektigine inanıyorum. hem ne konuştugunun daha bilincinde çocuk hem de dikkati daha yogun..zaten fatiha yı yarısına kadar benimle birlikte tekrarlıyor ama yarısından sonra sıkılıp bırakıyor. bu noktada ısrarcı olmamak gerekir işte. el becerileri, kavrama alışkanlıgı, duygusal zekası edindirmek bu dönem için sure ezberlemesinden daha öncelikli bence. bir anne için hayata yeniden başlama şansı bu aslında..çocugunuzun bakışından görerek dünyayı tanımaya çalışıyorsunuz. ikinci bir hayatın mümkünlügü degil de nedir bu:)
 

HENGAMe

Yeni
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
1,386
Tepkime puanı
268
Puanları
0
Yaş
41
ben 3-4 yaşından itibaren hızlı hareket edilmesi gerektigine inanıyorum. hem ne konuştugunun daha bilincinde çocuk hem de dikkati daha yogun..zaten fatiha yı yarısına kadar benimle birlikte tekrarlıyor ama yarısından sonra sıkılıp bırakıyor. bu noktada ısrarcı olmamak gerekir işte. el becerileri, kavrama alışkanlıgı, duygusal zekası edindirmek bu dönem için sure ezberlemesinden daha öncelikli bence. bir anne için hayata yeniden başlama şansı bu aslında..çocugunuzun bakışından görerek dünyayı tanımaya çalışıyorsunuz. ikinci bir hayatın mümkünlügü degil de nedir bu:)


el becerilerini zaten yanında ek olarak yaptırıyorlar,sizin yanlış anladığınız nokta bu yeri geliyor resimde yapıyorlar yeri geliyor faaliyet yapayorlar ve yanında dinini öğreniyorlar.
ve akşama kadar resim yapıldımı elbecerisi yapıldımı haksızlıkolmuyor dinini öğretmeye kalkıldımı zulüm oluyor..


bir anne için hayata yeniden başlama şansı bu aslında..çocugunuzun bakışından görerek dünyayı tanımaya çalışıyorsunuz. ikinci bir hayatın mümkünlügü degil de nedir bu

bu yorumunuza aynen katılıyorum..
:)
ben seni kızını birinci sınıfa başladığında göreyim birde:O
 
Üst