Krep Nasıl Yapılır?

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • pişirmek için margarin veya sıvı yağ

Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritin. Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin. İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister. Biraz pratik yapmanız gerekecektir;) Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır. Herkese afiyet olsun:)

krep-tarifi-fotografi.jpg
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Tereyağ ve bal sürerek yiyoruz çok nefis:)))
 

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Hiç yapmadım denerim inş..
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Hemen her hafta yaparım..
En çok tozşeker serperek severim ben ..
Ancak hiç su koymuyorum yaparken.
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,030
Tepkime puanı
1,507
Puanları
113
Sayın @nefahtü

Toz şeker yerine bal sürseniz daha sağlıklı değilmi...

Hem şekerin zararından kurtulursunuz hemde balın şifasını alırsınız...

Krep sıcak ve yumuşak olması nedeni ile insanı cezbediyor...

Selam ve dua ile...
 
Üst