Kremalı Poğaça

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
kremali-pogaca.jpg



Malzemeler:

  • 1 paket margarin
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudraşeker
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
Krema için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 5 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:


  • Krema için un, vanilya ve toz şekeri karıştırıp kısık ateşte içine yavaş yavaş süt ekleyerek pişirin. Koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakın.
  • Margarini eritip soğutun. İçine yoğurt, un, kabartma tozunu karıştırıp hamur yapın.
  • Cevizden biraz büyük parçalar kopartarak sert bir zeminde açıp içine krema koyun. Poğaça şeklinde kapatın.
  • Yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra süzgeçle üzerine pudraşeker serpin.

Afiyet Olsun.
 
Üst