Kremalı Kurabiye Yapımı

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
  • 1 paket margarin (250g)
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • un
Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
Süslemek için;

  • antep fıstığı veya hindistan cevizi(sizin isteğinize göre değişebilir)
Önceden çıkardığımız yumuşak margarini bir yoğurma kabına alım diğer malzemeleri ( kakao hariç) de katıp yumuşak bir kurabiye hamuru yoğuralım sonra hamuru ikiye bölelim yarısına kakao katıp tekrar yoğuralım ve bir kenara alalım, önce beyaz olan hamuru merdaneyle açalım ve ister çay bardağının ağzıyla isterseniz kalıpla açtığımız hamuru kesip tepsiye dizelim, sonra kakaolu hamuru açıp yine kalıpla veya bardakla keselim yalnız kakaolu olanın ortasına ben soda şişesinin kapağını kullandım siz süt kapığı da kullanarak ortasını tekrar açıp delelim ve onuda ayrı bir tepsiye dizip fırına sürüp pişirelim. Bu arada küçük bir tencereye krema malzemelerini bırakıp karıştıra karıştıra pişiriniz sonra çabuk soğusun diye bir tabağa alalım ve iyice soğumasını bekleyelim, fırından çıkan pembe beyaz kurabyeliirmizi soğuduktan sonra bir tatlı kaşığı ile üzerine bir kaşık krema bırakıp üzerine kahverengi kurabiyemizi bırakalım kenarlarını antep fıstığına bulayalım ve süsledikten sonra servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

 
Üst