kral çıplak

Risale-i Nur Talebesi

Diyar-ı Bekirli
Katılım
30 Haz 2006
Mesajlar
1,460
Tepkime puanı
11
Puanları
0
KRAL ÇIPLAK
Kral çıplak hikâyesini herkes bilir. Niçin susulduğunu da herkes bilir. Hayatta hep görürüz aslında çıplak kralları. Ama söylemeyiz. Daha doğrusu söyleyemeyiz…
Sizce niçin söylüyemeyiz? Bana dokunmayan yılan bin yaşasın dediğimiz için mi? Yoksa milletin etlisiyle sütlüsüyle uğraşmam bahanesiyle mi? Yoksa kalbi kırılmasın deyip, yüce Rabbin rızasını kaale almayarak mı? Yoksa başım belaya girmesin düşüncesiyle mi?
Bir gün çıplak bir kral görürseniz çekinmeyin söyleyin. Her doğru her yerde söylenmez ama bazen söylenmesi gereken hakikatler vardır. Ve bunu gür sedayla yapmak gerekir. Pısırık olmaya değecek kadar uzun bir hayatımız yok.Düşman ayağını boğazımıza bastığı zaman düşmanın yüzüne tükürmeye değer ebedi bir hayatımız var.Ve orada mükafatımız var.En önemlisi rızayı ilahi var.Ve Daha bu dünyadayken aldığımız manevi zevk var,sürur var,varda var.Ama alçaklık yok.Adam gibi adam olmak var.
Kral çıplak deyin deyince ayıpları faşedin demiyorum. Ama söylenmesi gereken hakikatleri. Ve yapılan zulümleri göre göre sessiz kalmayın. Unutmayın ki sükûtta zamanla tasdike döner. Çünkü sessiz kalmayı kabullenmeyen insan zamanla yanlışları tasdik eder. Ve onlardan olur…
MAAZALAH

 

emmargah

Profesör
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
3,348
Tepkime puanı
6
Puanları
0
iyide nurtalebesi
geçenlerde bi hocamız bilimlerin tek amacı insanın nerden geldiğine,nasıl geldiğine,nereye doğru gittiğin araştırmaktır dedi.ve ben hocam bi kafanızı kaldırıp bakınsanız tüm sorularınıza çözüm bulacaksınız diyemedim..diyemezdim..
çünkü o takıntılı sorunlu psikopat hocalar halen yaşamaktalar.ve sanırım son ana kadar da var olacaklar .

şimdi kral çıplak demek her zaman iyi midir bilmem ama benim şu durumum için pekte iyi değildi bu açık;)
 
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Yeryüzü
Web sitesi
www.blogcu.com
Kral'a Çıplak Demek

Kral'a çıplak diyen bir kalem okumak isterseniz Rasim Özdenören'i tavsiye ederim.

İlk etapta tavsiye edebileceğim kitapları;

1-Müslümanca Düşünmek Üzerine Denemeler

2-Müslümanca Yaşamak
 
Üst