KPSS balonu için 5 toplu iğne

elcevaz13

Profesör
Katılım
17 Şub 2008
Mesajlar
1,472
Tepkime puanı
19
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
www.herkul.org
YGS sonuçları açıklandığında ‘Fuat Avni’ Twitter’da KPSS operasyonları yapılacağını haber verdi. ‘Aklını paralelle yemiş’ bir medyanız varsa iftiranın sınırı yok. Hrant Dink, Zirve Yayınevi, Gezi olayları, Kobani hadisesine (Hizmet’in kendi yurtlarını yakmasını da içeriyor) ve Cizre olayları... Hangi şenaat varsa mantık aramadan paralel’e bağlıyorlar. Dolayısıyla garipsenecek bir durum yok. Hatta KPSS iftiralarında ‘niye bu kadar geç kaldılar’ denebilir.
İddialar o kadar çürük ki, sadece 6 paragraf, kumpası deşifreye yetiyor:
1- Bahsedilen skandallara konu olan KPSS, 2010’da. Yani 5 yıl önce yapıldı ve sonra iptal edildi. Yani iptal edilen sınavla kazanılmış bir memuriyet yok. O günlerde operasyonlar ve soruşturmalar yapılmış, tutuklananlar olmuştu. Yüz binlerce insanın yarıştığı bir sınavda kopya iddiası basit bir suçlama mıdır ki, yıllarca bekletilip aniden başlatılıyor? Asıl soru şu: Yaklaşık 1 yıldır en saçma sapan delilleri soruşturmalara konu edenler böyle dev bir suçlama için niye bu kadar bekledi?
Cevabı basit: Çünkü içi boş. Şimdiye kadar 3 savcı bu konuyu inceliyor, ciddiye alacak bir delil bulamıyor. Kimse kabul etmeyince laf dinleyecek kumpas savcıları aranıyor. Akıllarına nerden geldiyse Yücel Erkman adlı savcı geliyor. Sayın savcının cumhuriyet savcısı mı, yoksa saray savcısı mı olacağını göreceğiz.
2- Ana suçlama şu: “2010 KPSS’ye 280 bin kişi girdi. 350 kişi (Aynı aileden olanlar, eş olanlar da var) tüm soruları doğru cevapladı. Demek ki kopya çektiler.”
Suçlamanın mantık kaynağı bu ise aşağıdaki sınavlar ne olacak?
Örneğin 2012 SBS’de 677 öğrenci soruların hepsini doğru cevapladı.
2013 SBS’de 110 öğrenci soruların hepsini doğru cevapladı. Son yapılan 2015 TEOG sınavında 4.742 öğrenci 6 ayrı testte soruların hepsini doğru cevapladı.
Yüz binlerce öğrencinin girdiği bir sınavda sorular aşırı zor değilse yüzlerce öğrenci tüm soruları doğru cevaplayabilir. Bunda garipsenecek bir şey yok.
Skandal varsa çözmek çok basit: Zanlıların kitapçıklarına bakar, soruları çözüp çözmediğini kolayca anlarsınız. Ama sonra 2010 KPSS davasının en önemli delili olacak kitapçıkları ÖSYM’nin en çok skandala imza atan başkanı Ali Demir’in alelacele imha ettirdiği ortaya çıktı. Bahane şu: “Arşivlerimizde yer kalmadı.”
3- Davanın en önemli deliline (!) gelince: Kopya organizatörü olduğu iddia edilen şahısta Jandarma 2 flash disk buluyor. Fakat flash disk sayısı savcılığa 3 olarak sunuluyor. Ve kumpas delili de ne hikmetse üçüncü flash diskte ortaya çıkıyor. 3. flash diskte çalınmış gibi gösterilmek istenen soruları içeren ve sınavdan önce hazırlandığı ileri sürülen bir dosya var. Fakat nasıl bir tesadüftür ki sınav öncesi için eski tarihli bir dosya hazırlıyorlar. Dosyanın adı ise henüz yapılmamış sınava giren ve 100 neti geçen aday sayısı ile aynı: “3227.pdf”
Basitçe şöyle: Güya soruları çalanlar, bunları sınav tarihinden önce dosyaya koymuş ve servis ediyor. Ama nasılsa dosyanın adını koyarken kâhin gibi soruları tam yapanların sayısı neyse o rakamı koymuş. Ayrıca çalınan soruların zanlılardan ‘hotmail.com’ uzantılı mail kullanan Baki Saçı’ya e-maille geldiği iddia ediliyor. Savcılık, ABD’ye Microsoft’a (Hotmail) bu suç delilini sorduğunda böyle bir mail atılmadığı ortaya çıkıyor.
Şimdiye kadar ÖSS, SBS, YGS hemen her sınavda binlerce derece ve şampiyon çıkarmış; yurtiçi TÜBİTAK ve yurtdışı uluslararası bilim olimpiyatlarında ülkemize bini aşkın madalya kazandırmış bir camiaya ‘KPSS’de soru çaldılar’ diyenlere Saray’ın bahçesindeki kargalar bile gülecektir. Son örnek çok taze: Dünden: YGS-2015 sonuçları açıklandı. Samanyolu Fen Lisesi ve FEM Dershanesi öğrencisi Mehmet Enes Arıcı, 6 puan türünden 5’inde Türkiye birincisi oldu. Biraz empati yapalım(!) Çıldırmamak için KPSS kumpasına sarılmasınlar da ne yapsınlar?
Kumpasçılar FEM’e iftira atmak için de bir tezgâh hazırlıyorlar. Ama FEM ile Fen Bilimleri Dershanesi’ni karıştırıyorlar. Sonra Fen Bilimleri Dershanesi’nin Hizmet’le alakası olmadığını öğrenip bu tezi, alelacele hazırladıkları kumpası çöpe atıyorlar.
5- Taraf Gazetesi’nde 19 Ocak’ta önemli bir belge yayımlandı. Ve en önemlisi normalde hükümeti düşürecek bu belge yalanlanmadı. Belgeye göre AKP yönetimi ‘tüm kilit noktalarda önkoşulsuz olarak sadece partimizle yüzde yüz uyumlu çalışacak personelin istihdamının gerçekleştirilmesi’ sözüyle KPSS’nin mutlaka kaldırılması talebinini Erdoğan’a iletiyor. Ve şok edici cümleler: ‘KPSS ile devlete memur alımında teşkilatlarımızdan gelen şikâyetler daha çok puan yüksekliğinde yoğunlaşmaktadır. Bu nedenle de istenen puanı almakta zorlanan on binlerce partili aday istihdam edilememekte ve bu durum teşkilatlarımızda rahatsızlığa sebep olmaktadır.’ Yani AKP yönetimi kadrolaşmanın önünde yegane engelin KPSS olduğunu rapor ediyor. Ayrıca havuz medyasında ‘KPSS’nin güvenilir bir sınav olmadığı yönünde haberler yapılması gerektiği’ vurgulanıyor.
KPSS kumpası Tahşiye tezgâ-hından farksız. Tel tel dökülüyor. Bence saray savcıları artık bu delil bulma işini bıraksın. Komikliklere gerek yok. Efkan Ala’nın içişleri bakanı olabildiği bir ülkede delile ihtiyaç olmaz. Böyle bir ülkede yargıçlar, siyasi parti neferidir. Yasalar ise kapı kırmak için balyoz olarak kullanılır.
http://www.zaman.com.tr/yorum_kpss-balonu-icin-5-toplu-igne_2284578.html
 

elcevaz13

Profesör
Katılım
17 Şub 2008
Mesajlar
1,472
Tepkime puanı
19
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
www.herkul.org
Soruların çalındığı iddiasıyla iptal edilen 2010 KPSS ile ilgili soruşturma 5 yıldır sonuçlanmadı.
Arkadaşına soruları gönderdiği iddia edilen şahsın bilgisayarında delil çıkmadı. 17 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrası, kamuda kendi kadrolarını kurmak isteyen AKP, yeni bir strateji geliştirdi. VIP torpil ile KPSS’ye girmeden memur alımı yaptı. Bu skandalın üzerini örtmek için de KPSS dosyası yeni savcıya verilerek yeniden açıldı. Ardından yönetimi değiştirilmiş TÜBİTAK’tan yeni rapor istendi. Yandaş medyaya servis edilen haberlerde de “Sorular Hizmet Hareketi’ne yakın kişilerde bulundu” diye iftira atıldı.
10 TEMMUZ 2010350 ADAY FUL YAPINCA ŞAİBE ORTAYA ÇIKTI807 bin adayın katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) ikinci oturumu olan Eğitim Bilimleri sınavında 280 bin öğretmen adayı ter döktü. Sınav sonuçlarına göre, 350 aday soruların tamamını doğru cevaplarken 3 bin 227 aday da 100 net ve üzeri doğru yaptı. Bu durum sınavla ilgili şaibe iddialarını gündeme getirdi.
23 Ağustos 2010ÖSYM: KOPYA BULGUSU YOK
f01d8d04e4c55d5ecf7f1884a457.png
İddiaları inceleyen ÖSYM, sınavın iptalini gerektirecek bir kopya bulgusuna ulaşılmadığını açıkladı. Diğer taraftan yapılan ihbar sonrası kopya iddiasıyla ilgili ilk operasyonda, soruları Isparta Yalvaç’taki arkadaşı Baki S.’ye gönderdiği iddia edilen Berat K. gözaltına alındı. İki ismin bilgisayarlarına el konuldu. ÖSYM’deki yetkili isimlerin bilgisayarları incelemeye alındı.

10 Eylül 2010SINAV ÇETESİ, SORULARI 10 BİN DOLARDAN SATTIAnkara Cumhuriyet Başsavcılığı, liderliğini Gazi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan O. A.U.’nun yaptığı 4 kişilik bir şebekenin KPSS sorularını adaylara 10 bin dolara sattığını belirledi. Çete liderinin emniyete götürülürken, “Soruları Cemaat çaldı” demesi dikkat çekti. Üç koldan yürütülen soruşturma neticesinde tüm soruları doğru yanıtlayan bazı adayların sınavdan günler önce sorulara para karşılığı ulaştığı bilgisine varıldı. Ancak çete üyeleri eldeki delillere rağmen serbest kaldı.
14 Eylül 2010ÖSYM kopyacılarının ‘Kafes’ bağlantısı çıktıKPSS sorularının çalındığı yönündeki iddialar üzerine yaşanan skandala adı karışan görevlilerin isimlerinin Ergenekon kapsamındaki ‘Kafes Eylem Planı’nda da geçtiği ortaya çıktı. Dershane sahibi olan ÖSYM sınav komisyonu üyesi G. T.’nin, yine ÖSYM’de Bilgi İşlem Müdürü olan eşi M.T. ile 3 çalışanının dinleme kayıtları Kafes iddianamesinde yer aldı.
20 Şubat 2011SKANDAL, YANDAŞA TERFİ GETİRDİ
126fccbb33a8a0b815001e53b1a0.png
Baskıya dayanamayan ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan istifa etti. Yerine Ali Demir geldi. Savcılığın yaptığı incelemelerde ÖSYM yöneticilerinin hesaplarında açıklanamayan artışlar tespit edildi. Bunun üzerine devreye MASAK girdi. ÖSYM’nin METEKSAN’a verdiği soru basımı ihalelerinde kurumun 157 milyon TL zarara uğratıldığı ortaya çıktı. Bazı ÖSYM yöneticilerinin hesabına 1,5 milyon TL aktarıldığı tespit edildi. Hesaplarında anormallik olan isimler arasında 17 Aralık sonrası TÜBİTAK’ın başkan yardımcılığına getirilen

Abdullah Çavuşoğlu dahil 5 ÖSYM yöneticisi de vardı. Ancak şüpheliler hakkında işlem yapılmadı.
17 MART 2014SORUŞTURMA 4 SAVCI ESKİTTİ5 yıldır bitirilemeyen KPSS soruşturması 4 savcı eskitti. Dosyaya ilk bakan isim Savcı Şadan Sakınan oldu. Sakınan’dan sonra görevi, Zeki Bayrak aldı. Ardından Veli Dalgalı görevlendirildi. Dalgalı ise dosyayı 3 savcıya gönderdi. Ancak savcıların her biri birer hafta arayla soruşturmayı yürütemeyeceklerini belirterek dosyadan çekildiler. 17 Aralık sonrası dosya bu kez Yücel Erkman’a verildi.
13 MART 201417 ARALIK SONRASI DOSYA YENİDEN AÇILDI
ff85e4ccdf7f0186dbf94babc6db.png
17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarından sonraki süreçte KPSS soruşturması, ‘paralel yapı soruları çaldı’ iddiasıyla yeniden açıldı. Operasyonun ilk işaretini dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan verdi. Ardından hükümet çevrelerinden çeşitli açıklamalar yapıldı. Hükümet yanlısı medya da bu kumpas iddialarına yer vererek muhtemel bir algı operasyonuna kamuoyunun alışmasını sağladı.

23 ARALIK 2014SAVCI, YENİ TÜBİTAK’TAN YENİ RAPOR İSTEDİ
1f16353c96fe653fed16384fef9b.png
17 Aralık sonrası atanan savcı tarafından yeniden açılan soruşturma kapsamında kadrosu değişen TÜBİTAK’tan yeni bilirkişi raporu talep edildi. Konu yandaş medyaya “Paralel’in hilesini TÜBİTAK çözdü” başlığıyla haber oldu. Raporda daha önce harddisklerde bulunamayan soruların ortaya çıktığı iddia edildi.

KPSS bahane VIP torpil şahane!KPSS’nin kaldırılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Çok gizli, Beyefendiye Arz” ibareli bir eylem planı sunulduğu ortaya çıktı. Bu eylem planı Aralık 2014’te ortaya çıkan VIP torpilleri akıllara getirdi. CHP tarafından kamuoyuna peyderpey açıklanan VIP torpil listelerine göre, AKP yöneticilerine yakın 150 ismin, önce sözleşmeli kadroya, ardından da normal memur kadrosuna alınarak memur yapıldığı anlaşıldı.
Fuatavni kumpası deşifre ettiTwitter fenomeni Fuatavni, hükümetin 7 Haziran seçimleri öncesi VIP torpilleri unutturmak için KPSS üzerinden Hizmet Hareketi’ne operasyon yapacağını açıkladı. 2010 KPSS sınavının kitapçıkları üzerinde oynama yapıldığını duyuran fuatavni, Kozmik Çalışma Grubu ve Savcı Yücel Erkman tarafından bu operasyonun örgüt kapsamına sokulmak istendiğini yazdı. Fuatavni, “Kod adı ‘3227' olan kumpasla ilgili raporları okuduğunu, pazartesi gününe kadar KPSS operasyonunun yapılması talimatının verildiğini belirtti.
Kumpasın şifresi: 3227Skandal kumpasın en önemli delili olarak öne sürülen Baki S.’ye ait bilgisayar hard diskiyle ilgili üç farklı kurumdan üç farklı rapor çıkması, KPSS skandalının algı operasyonuna dönüştürüleceği şüphesini güçlendirdi. Jandarma Kriminal Dairesi’nin hard disk üzerinde yaptığı incelemede bulunduğu iddia edilen 3227 No’lu belge, adeta kumpasın sembolü oldu. Jandarma raporunda sınavdan 5 gün önce kaydedildiği belirtilen belgenin sınavda 100 net ve üzeri yapan kişi sayısıyla aynı adı taşıması dikkat çekti.
http://www.zaman.com.tr/gundem_kpss-kumpasi-tel-tel-dokuluyor_2284647.html
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
KPSS de hırsızlık olduğuna inanmayan yok iken, sizin bu haberleriniz kimseye inandırıcı gelmiyor.

Elin müslüman çocuğuna, türbanlı kızına verdiniz soruları kendi menfaatleriniz için ahiretlerini berbat ettiniz. Şeytan bile bu kadar güçlü değil!

Ama aralarında saf, inandırılmış, belki dünya hırsından yapmış ama halen islami hassasiyetini tam kaybetmemiş insanlar varmış ki, bu vesile ile dünyada cezalarını çekecekler ki, ahiretleri kurtulacak belki.
 

elcevaz13

Profesör
Katılım
17 Şub 2008
Mesajlar
1,472
Tepkime puanı
19
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
www.herkul.org
KPSS de hırsızlık olduğuna inanmayan yok iken, sizin bu haberleriniz kimseye inandırıcı gelmiyor.
Yeni Akit'in manşet haberi bildiğiniz yalan çıktı!
19 Nis 2015 14:572010 KPSS soruşturmasını gerekçe göstererek öğretim üyesi Safiye Sena İz Açıkgöz’ü hedef alan Yeni Akit, baltayı taşa vurdu.
57655811_akit_yalan.jpg



















Hükümet yanlısı gazete, Açıkgöz’ün ÖSYM’de görevli olduğu dönemde KPSS sorularını sızdırdığını iddia ederek Hizmet Hareketi’ne yüklendi. Ancak gazete, geçtiğimiz pazartesi konuyla ilgili ÖSYM’nin yaptığı açıklamayı görmezden geldi. Açıklamada, haberde geçen öğretim üyesi Safiye Sena İz Açıkgöz ile Safiye Açıkgöz’ün farklı kişiler olduğu belirtildi. Safiye Sena İz Açıkgöz’ün de ÖSYM ile ilgisi bulunmadığı kaydedilerek şu ifadeler kullanıldı: “Basında çıkan haberlerle ilgili aşağıdaki açıklama gerekli görülmüştür. Safiye Açıkgöz 22.10.1999 tarihinden bu yana ÖSYM personelidir. Şube müdürü kadrosunda çalışmakta iken 25.08.2014 tarihinde eşinin yurtdışı bir görevle tayini nedeniyle ücretsiz izin almıştır. Haberlerde ismi geçen Safiye Sena İz Açıkgöz’ün ise ÖSYM ile bir ilgisi bulunmamaktadır. ÖSYM Başkanlığı bünyesinde bu konuda inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ÖSYM’nin konuyla ilgili kamuoyunu aydınlatmak adına genel bir açıklama yapmaktansa sadece Anadolu Ajansı’na (AA) yazılı bir açıklama göndermesi de dikkat çekti. AA, daha sonra ÖSYM’nin açıklamasını internet sitesinden kaldırdı. Safiye Sena İz Açıkgöz’ün avukatı Yüksel Çora da yalan habere tepki göstermişti. Çora, şunları dile getirişti: “Müvekkilim Açıkgöz’ün, KPSS soruşturmasında şüpheli olduğu, ÖSYM’de uzman olarak çalıştığı, bilgisayarında şifreli iki dosyada üç ayrı sınav sorusunun bulunduğu, KPSS sorularını sızdırdığı ve geçen hafta yurtdışına kaçtığı şeklinde en ufak gerçeklik payı olmayan baştan aşağıya hakaret, suç uydurma ve iftira niteliğindeki iddialarla dolu bir haber yayınlanmıştır. Müvekkilim, hayatının hiçbir döneminde hiçbir kademe ve görevde ÖSYM’de çalışmış değildir. Ayrıca kendisi ile uzaktan yakından alakası olmayan asılsız ve gerçek dışı iddialar sebebiyle yurtdışına kaçmış da değildir.”
http://www.samanyoluhaber.com/yeni-akitin-manset-haberi-bildiginiz-yalan-cikti-haberi/1105119/

 

elcevaz13

Profesör
Katılım
17 Şub 2008
Mesajlar
1,472
Tepkime puanı
19
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
www.herkul.org
KPSS operasyonunda gizli tanık yapılan Baki S’nin bilgisayarına sınavdan önce soruların gönderildiği iddia edilmişti. Ancak KPSS kumpası deşifre olunca bu kez bakın nasıl bir yola başvuruldu. Soruların olduğu bu belgenin adının KPSS’de 100 ve üzeri soruyu doğru cevaplayanların sayısı 3227 ile aynı olması Savcılığın planını bozdu. Başsavcılığın 3 bin 227 olarak açıkladığı şüpheli sayısı ‘kumpas’ iddiasını boşa çıkarma çabasıyla 2 bin 893’e düşürüldü.
Bugün gazetesinin haberine göre, KPSS'de kopya soruşturmasında savcılığın şüpheli sayısında değişikliğe gittiği belirtildi. Savcılığın bilirkişinin görüşünü gerekçe göstererek, 2 bin 893 kişiyi soruşturmada şüpheli yapmaya hazırlandığı kaydedildi.
Ankara Başsavcısı Harun Kodalak’ın, soruşturmanın yapıldığı gün yaptığı açıklamada, 2010 KPSS'de 100 ve üzeri net doğru yapan 3227kişi olduğunu belirten açıklamasına rağmen şüpheli sayısının değiştirilmesi “Kumpas iddialarını boşa çıkartma çabası” olarak değerlendirildi.
Baki S’nin bilgisayarına sonradan yüklendiği belirtilen 3227.pdf dosyası ile sınavda 100 ve üzeri net yapan kişi sayısının 3227 olması KPSS'deki kumpası gözler önüne sermişti. Savcılığın şüpheli sayısını değiştirerek “3227.pdf" dosyasıyla ilgili tartışmalar üzerine “şüpheli sayısının 3227 olmadığı algısını güçlendirme hazırlığında” olduğu iddia ediliyor.
DELİLLER ŞÜPHELİ
İptal edilen 2010 KPSS sınavında kopya çekildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada 32 kişi tutuklanmıştı. Savcılığın elinde telefonda kimin kimi aradığını gösteren HTS ve sinyal bilgileri kayıtlarının dışında taraflı olduğu kaydedilen bilirkişi raporları dışında delil bulunmuyor.
MAİLLE SORU GÖNDERİLMEMİŞ
Soruşturmada 2010’da Yalvaç Savcılığı tarafından Baki S. hakkında yürütülen soruşturmada elde edilen delillerle ilgili çok sayıda şüphe bulunuyor.
Soruların mail yoluyla gittiği iddiası Microsoft’un yazısıyla boşa çıktı. Şüpheliler Baki S. ile Berat K. arasında sınav öncesi mail alışverişi olmadığı, Baki S’nin mailine sınav öncesi girmediği belirlenmişti. Baki S. ve akrabalarının Isparta Yalvaç’taki evlerinde yapılan aramalarda 2 flaş bellek bulunmasına rağmen, arama tutanağında 3 flaş belleğin yer alması soru işaretlerini artırmıştı. Jandarmanın raporunda Baki S’nin bilgisayarının hard diskinde bulunduğu iddia edilen soruların yer aldığı 3227.pdf dosyasının da Kingston marka kayıp flaş bellekten yüklendiği öne sürülüyor.
AYNI BİLGİSAYAR ÜÇ FARKLI RAPOR
Soruşturmada, Emniyet, Jandarma ve yönetimi hükümet tarafından değiştirilen TÜBİTAK tarafından hazırlanan üç farklı rapor bulunuyor. Jandarma Kriminal Dairesi’nin raporunda, Baki S.’den elde edilen hard diskin içinde soruların da bulunduğu 3227 nolu pdf belgesinin bulunduğu belirtilmişti.
SONRADAN DÜZENLENDİ
Emniyet Kriminal Dairesi hard diskte sorulara ilişkin herhangi bir delil bulunmadığını, TÜBİTAK ise Baki S.’ye ait olduğu ileri sürülen hard diskte iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri sınavının yanında, 2010 KPSS Genel Kültür Genel Yetenek sorularının bulunduğunu belirtmişti. ‘3227.pdf’ dosyası ilginç şekilde 2010 KPSS’de 100 net ve üzeri alan kişi sayısına denk geliyordu. Bu durum savcının elindeki en önemli delil olan ‘3227.pdf’ dosyasının sonradan düzenlendiğini ortaya koymuştu.
http://www.zaman.com.tr/gundem_kpss-kumpasi-desifre-olunca-supheli-sayisi-degistirildi_2287637.html
 

elcevaz13

Profesör
Katılım
17 Şub 2008
Mesajlar
1,472
Tepkime puanı
19
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
www.herkul.org
Zaman, masum insanları suçlu ilan etmek için kurulan KPSS kumpasının belgelerine ulaştı.
Zaman, masum insanları suçlu ilan etmek için kurulan KPSS kumpasının belgelerine ulaştı. Soruları çalındığı iddia edilen ancak 5 yıldır tamamlanamayan KPSS soruşturmasında Ankara merkezli Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nde çalışan Berat K.’nin sınavdan bir hafta önce Isparta Yalvaç’taki arkadaşı Baki S.’ya KPSS sorularını gönderdiği iddia edilmişti. Ancak Berat K., iddiaları kabul etmedi. Soruşturmanın devamında KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı’nda 3 bin 227 adayın 100 net ve üzeri, 350 adayın da 120 sorunun tamamını doğru yaptığı açıklandı. İddialara göre ful yapanlar ile 100 net üzeri yapan şüpheli isimlerin bir kısmı akrabaydı. Bir kısmı ise sınava başvururken, adres olarak sınava hazırlandıkları dershaneleri göstermişti. Bu bilgiler kopyaya delil sayıldı. Ancak ne çalınan sorular bulundu ne de soruşturma tamamlanıp suçlular adalet karşısına çıkarıldı.
5 yıl sonra 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarından sonraki süreçte KPSS soruşturması, ‘paralel yapı soruları çaldı’ iddiasıyla bir kumpas girişimi olarak yeniden açıldı. Operasyonun ilk işaretini dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan verdi. Ardından hükümet çevrelerinden çeşitli açıklamalar yapıldı. Hükümet yanlısı medya da bu kumpas iddialarına yer vererek muhtemel bir algı operasyonuna kamuoyunun alışmasını sağladı. Soruşturma kapsamında 2010 yılında incelenen deliller, tasfiyeler sonrası hükümet yanlısı bürokratların kadrolaştığı TÜBİTAK’ta tekrar incelendi ve büyük bir sürprizle (!) çalınan sorular Baki S.’nin bilgisayarında bulundu! KPSS soruşturmasında bilirkişi heyetinin sorumluluğu, böcek soruşturmasında hükümetin istediği raporu vermediği için TÜBİTAK başkan yardımcılığından alınan Hasan Palaz’ın yerine getirilen Abdullah Çavuşoğlu’na verildi. Çavuşoğlu ise sosyal medya hesabından, KPSS sorularının paralel yapı tarafından çalındığını ve yakında bir operasyon yapılacağını açıklayan isimdi.

[BELGEYİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ]
Jandarma Kriminal’in raporu, KPSS kumpasını ortaya çıkardı. Rapor, bir adayın bilgisayarında bulunduğu belirtilen sınav soruları dosyasının inceleme sonucuydu. Buna göre 3227.pdf. isimli dosya sınavdan 5 gün önce oluşturuldu. Dosyanın ismi, henüz yapılmamış sınavdaki soruların tamamını cevapladığı ileri sürülen kişi sayısıyla aynıydı.
SORULAR BİLGİSAYARA 2010’DA KONULDU, 5 YIL SONRA BULUNDU!
Zaman, kumpası daha başlamadan çökertecek şok belgelere ulaştı. Soruşturma sırasında ihbar üzerine soruları gönderdiği iddia edilen Ankara’da Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nde çalışan Berat K. ile soruları aldığı iddia edilen Isparta Yalvaç’ta Baki.S. gözaltına alındı. Dernekteki bilgisayarlara el konularak incelemeye alındı. Derneğin bilgisayarlarında yapılan bilirkişi incelemesinde sorular bulunamadı. Baki S.’nin bilgisayarında ise soruların bulunduğu iddia edildi. Baki. S. ifadesinde soruların Berat K. tarafından gönderildiğini ileri sürdü. Ancak Berat K., iddiaları kabul etmedi. Soruların Baki. S.’nin bilgisayarında bulunduğu bilgisine rağmen soruşturma 5 yıl boyunca bekledi. TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuşoğlu’nun açıklamalarına göre, sorular 5 yıl sonra TÜBİTAK’ın yaptığı inceleme sonunda bulundu. Hatta TÜBİTAK uzmanları bir adım daha ileri giderek KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sorularının yanında bir de Genel Kültür Genel Yetenek Soruları’nı Baki S.’nin bilgisayarında bulduklarını ileri sürdü. Ancak sınav sorularının Baki S.’nin bilgisayarına yüklendiği tarihi gösteren jandarma kriminal raporu ortaya çıktı.
3 BİN 227 KİŞİ, KİLİT İSMİN BİLGİSAYARINDAN ÇIKTI!KPSS sorularının 5 yıl sonra Hizmet’e yönelik kumpasların arttığı bir dönemde bulunmasının tesadüf olmadığı, 5 yıl önceki Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı’nın raporuyla gözler önüne seriliyor. Soruşturmanın temelini oluşturan soruların bulunduğu dosya ile ilgili hazırlanan rapor, kumpasın 2010’da tezgahlandığını ortaya koyuyor. Jandarma Kriminal Raporu’na göre, Baki S.’nin bilgisayarında ele geçen soru dosyası sınavdan 5 gün önce, 5 Temmuz 2010’da, oluşturulmuş. Belgenin adı ise bir hayli tanıdık: 3227. Kriminal raporda açıkça görülen 3227 numarası, kamuoyunun da yakından bildiği KPSS’de 100 net ve üzeri aldığı iddiasıyla şüphe altında olan 3 bin 227 kişiyle aynı. Bu sayının Baki S.’nin bilgisayarındaki soru dosyasının adını taşıması ve belgenin sınavdan sonra kaydedildiğinin resmen tescil edilmesi kumpasa işaret ediyor.

[BELGEYİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ]
Soruşturma sırasında adaylardan Baki S.’nin ve akrabalarının evinde 2 adet flash bellek bulundu. Bunlar tutanaklara geçirildi. Ancak arama kayıtlarında görülmeyen 3. bir flash bellek ortaya çıktı. Bu bellek, ‘Baki S.’nin bilgisayarında bulundu’ denilerek sonradan tutanağa ilave edildi.
KİTAPÇIK VE CEVAP ANAHTARLARI ÜSTÜNDE OYNAMA MI YAPILDI?
Sınavdan yüksek puan alacak kişi sayısının sınavdan önce bilinmesi, bilişim uzmanlarını bile şaşırttı. Ancak soruşturma başladığında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadesine başvurulan birçok aday, “Sınavdan bu kadar yüksek net ve puan beklemiyordum. Şaşırdım.” diye ifade vermişti. Bu durum o tarihte, “Kitapçık ve cevap anahtarları üzerinde oynama mı yapıldı?” kuşkusuna yol açmıştı. Ancak bir türlü bitmeyen soruşturmanın ilerleyen yıllarında kitapçıkların ÖSYM’nin talebi üzerine savcılık tarafından imha edildiği ortaya çıkmıştı. 3227 numaralı belge, adayların kitapçıkları üzerinde oynama yapıldığı tezini doğruluyor. Başka türlü 3 bin 227 kişinin sınavdan 100 net ve üzeri yapmasının mümkün olmadığı belirtiliyor.
JANDARMA KRİMİNAL: SORU DOSYASI FLASH DİSKLE YÜKLENDİJandarma Kriminal Raporu’nda dikkat çeken bir başka ayrıntı, KPSS soruşturmasında ortaya konulan iddialardan birini daha çürütüyor. İddialara göre, Berat K., soruları Baki S.’ye maille göndermişti. Ancak soruşturma sırasında Berat K.’nin bilgisayarında soruların izine dahi rastlanmamıştı. Jandarma Kriminal Raporu’nda ‘03227 No’lu soru dosyasının bilgisayara flash diskle girdiğini kaydediyor. Kriminal raporun 3. maddesi şöyle: “Eğitim son.pdf” isimli dosyanın; 2010 KPSS Eğitimi Bilimleri sorularını içerdiği değerlendirilen ve tarafımızdan silinmiş alandan kurtarılıp “2010_589” numaralı raporumuzun Lahika-1’inde gönderilen CD-R içerisindeki “KPSS Soru” klasöründe yer alan “03227.pdf” isimli dosya olduğu, bilgisayara “001CC0C60DDAC021542D07B3” seri numaralı “Kingston DataTraveler 2.0” marka bir flash disk ile geldiği değerlendirilmektedir.
BAKİ S.’NİN, “SORULAR MAİLLE GELDİ” İDDİASI ÇÜRÜDÜJandarma raporunda soruların mail üzerinden gönderildiği iddiası tamamen çürüyor. Soruşturmada kilit isim olarak gözaltına alınan Baki S. soruların Berat K. tarafından kendisine maille gönderildiğini iddia etmişti. Jandarma Kriminal de, soruların Baki. S.’nin bilgisayarında ‘hotmail.zip’ içerisinde kayıtlı olduğunu tespit etti. Bunun üzerine savcılık Microsoft şirketine ait Hotmail’den şüphelilerin mail trafiğini istedi. Hotmail’den gelen cevapta Baki S. ile Berat K. arasında tek bir mail alışverişi bile olmadığını bildirdi. Jandarma Kriminal Raporu’nda bu durum teyit ediliyor. Raporun 2. maddesi “Hotmail.zip” arşiv dosyasının bilgisayara “001CC0C60DDAC021542D07B3” seri numaralı flash diskle aktarıldığını vurguluyor.

[BELGEYİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ]KUMPAS BELGESİNİN BULUNDUĞU FLAHS DİSK BİR GÜN SONRA ORTAYA ÇIKTI
Soruşturma savcısı Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Gökalp’in emriyle operasyon yapan Jandarma ekipleri, Baki S.’nin evinde ve akrabalarının iskanlarında, arama yapmıştı. 2 Eylül 2010’da yapılan operasyona ait belgeler, içinde KPSS sorularının bulunduğu 3227 Nolu belgenin yer aldığı flash disk’in aramalarda bulunmadığını ortaya koyuyor. Jandarma aramalarında Baki S.’nin amcası Mevlüt S.’ye ait evde yapılan aramalarda bilgisayarın yanı sıra 1 adet flash bellek bulunuyor. Yine aynı gün yapılan operasyonda Baki. S’nin babası Mustafa S.’nin evinde yapılan aramada sarı-beyaz renkli 1 adet 4 cb’lik flash bellek bulunuyor. Baki S.’nin kardeşinde ise bir belge ya da diske rastlanmıyor. Olay yeri arama tutanaklarında Jandarma ekipleri tarafından kayıt altına alınan bu duruma rağmen, soruşturma savcısının bir gün sonra hazırlattığı tutanakta Mevlüt S.’nin evinde 3 adet flash bellek bulunduğu görülüyor. Üstelik aramalarda bulunmayan 3. Flash diskin tesadüfen (!) 3227 nolu soru dosyasının yer aldığı flash disk olduğu tutanaklarla görülüyor.
Skandallar bununla sınırlı değil. Operasyonda Baki S.’ye ait bilgisayara el konuluyor. Ancak kanuna göre, el konulan bilgisayarın imajı alınırken bir kopyası da bilgisayarın sahibine verilmesi gerekiyor. Ancak imaj alma işlemi hukuka aykırı olarak olaydan 24 saat sonra yapılmış. Ayrıca, Baki S., polislerin 'imaj istiyor musunuz' sorusuna 'hayır' cevabı vermesi dikkat çekiyor..
Soruşturmanın neden 5 yılda bitmediği anlaşıldıYalvaç’ta başlayan soruşturma Ankara’daki KPSS soruşturmasıyla birleştirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yalvaç’ta elde edilen bilgi ve belgeleri istedi. Ancak Yalvaç Başsavcısı Ayhan Gökalp’in neredeyse tüm soruşturmanın kaynağı olarak gösterilen Baki S.’ye ait bilgisayarın hard diskini, Ankara’ya belgeleri götüren polislere teslim etmediği ortaya çıktı. Buna anlam veremeyen polislerin durumu tutanakla kayıt altına aldığı tespit edildi. Polisler tutanağa şunları yazdı: “Jandarma görevlilerine adliyede görülen harici hard disk sorulduğunda Yalvaç C. başsavcısının talimatı ile harici hard disk’i Jandarma Kriminal Laboratuvarı’na gönderilmesi talimatını aldıklarını beyan ederek biz görevlilere sadece evrakların bulunduğu kapalı zarf ile ağzı mühürlü çuvalı teslim etmiştir.”
Jandarmaya: Cemaati tanımam, savcıya: Evlerde kaldım2010’da başlayan KPSS Eğitim Bilimleri Soruşturmasındaki skandallar sadece kumpas dosyası 3227 ile sınırlı değil. Soruşturmanın her aşamasında kumpas ve kurgu göze çarpıyor. Soruşturmanın kilit ismi olan ve soruların bilgisayarında bulunduğu iddia edilen Baki S.’nin verdiği çelişkili ifadeler kumpas iddialarını güçlendiriyor. 2010 yılında gözaltına alındığında jandarma sorgusunda cemaat ya da tarikat bağlantısı olmadığını savunan Baki. S. 1 gün sonra soruşturma savcısı Ayhan Gökalp’e cemaat evlerinde kaldığını ve KPSS sorularının da Berat üzerinden kendisine cemaat vesilesiyle geldiğini iddia etti.
http://www.zaman.com.tr/gundem_iste-kpss-tezgahini-cokerten-belgeler_2271582.html
 
Üst