Köz Biberli ve Zeytinli Tavuk

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
koz-biberli-zeytinli-tavuk.jpg



Malzemeler:


  • 4 adet ince dövülmüş tavuk göğsü
  • 4 adet közlenmiş kırmızıbiber
  • 4 diş sarımsak
  • 10 adet siyah zeytin
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağlı margarin
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • Tuz, çekilmiş karabiber

Yapılışı:


  • Siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp halka halka doğrayın.
  • Sarımsakları ve çarliston biberleri ayıklayıp kıyın.
  • Kırmızı köz biberlerin tohumlarını ayıklayıp kibrit kutusu büyüklüğünde kesin.
  • Yayvan bir tavada tereyağlı margarini kızdırıp, içine kıyılmış çarliston biberleri ve sarımsakları ilave edip kavurun.
  • Ateşten indirmeden hemen önce içine zeytinleri, çekilmiş cevizi, kırmızı pul biberi, tuz-çekilmiş karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Yağsız tavada tavuk göğüslerini pişirip, kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara kesin.
  • Servis tabağına ilk önce kestiğiniz kibrit kutusu büyüklüğündeki tavuk göğsünü, üzerine çarliston biberli zeytinli harcı ve kesilmiş köz kırmızıbiber dilimini koyun. Aynı diziyi 3 kez daha tekrarlayın. (Toplam 4 adet tavuk göğsü aralarında harç ve 4 adet köz biber)
  • Dilimlerin kaymaması için en üstünen kürdan geçirip ucuna siyah zeytin takıp, sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun.
 
Üst