Köylü: Paralel yapının tüm mallarına el konabilir

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Duanura gıcıklık olsun maksad :)


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, "paralel yapı" soruşturmasına ilişkin, "Bu yapıyla ilgili olarak, terör örgütü olabileceği düşüncesiyle soruşturma başlatıldığına göre, eğer terör örgütü olduğu kabul edilirse buna yardım edenler teröre finansman sağlamış olacak. Dolayısıyla, teröre finansman sağlayanlarla ilgili kanun var, o kanun gereğince bütün mal varlıklarına mahkemelerce el konulabilir" dedi.

Köylü, Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, 17-25 Aralık sürecinden sonra Türkiye'de bir hareket başladığını belirterek, çoğu yerde birçok soruşturmanın yürütüldüğünü söyledi.
"BU YAPI BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"
Türkiye'nin hangi ilinde kanunsuz telefon dinlemeleri yapıldıysa bunların hepsinin ortaya çıkartılacağını ifade eden Köylü, "Bunu yapanlar hakkında gerekli işlemler yerine getirilerek soruşturma açılacak. Türkiye genelinde, Ankara ve İstanbul Başsavcılıkları tarafından bu paralel yapıyla ilgili olarak bir suç soruşturması başlatıldı, ciddi bir soruşturma bu. Bu yapının, bir terör örgütü olarak değerlendirilmesi söz konusudur. Öncelikle, bir suç örgütü olarak kabul edildi ve ilgililer hakkında bu suç örgütünün işlediği fiillerden dolayı soruşturma başlatıldı, akabinde geçmişiyle değerlendirilince bunun bir terör örgütü olabileceği konusu gündeme geldi" diye konuştu.
"BU SUÇU İŞLEYENLER TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"
Köylü, devletin nizamını, anayasal düzeni ve TBMM'nin görevini yapmaya engellemeye yönelik faaliyetlerin, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldığını hatırlatarak, bu faaliyetleri icra edenlerin terör örgütü olarak kabul edildiğini vurguladı.
Terör örgütü ve suç örgütü arasındaki ayrıma değinen Köylü, şöyle devam etti:
"BÜTÜN MAL VARLIKLARINA EL KONULABİLİR"
"Sadece suç örgütü olursa, bu örgüte nereden, ne şekilde yardım eden olursa olsun, örgüte yardım etmek suçundan ceza alırlar. Bunu vatandaşımızın bilmesinde fayda var. Bunda ısrar eden olursa o, onun bileceği iş. Onu kendisi düşünür. İkincisi, eğer terör örgütü olarak kabul edilirse, çünkü terör örgütü adı altında soruşturma var şu anda. O soruşturmanın durumuna göre, örgüte finansman sağlayan kişi konumuna girer. Bu yapıyla ilgili olarak, terör örgütü olabileceği düşüncesiyle soruşturma başlatıldığına göre, eğer terör örgütü olduğu kabul edilirse buna yardım edenler teröre finansman sağlamış olacak. Dolayısıyla, teröre finansman sağlayanlarla ilgili kanun var, o kanun gereğince bütün mal varlıklarına mahkemelerce el konulabilir."
"HERKES KENDİNİ ONA GÖRE AYARLASIN"
Hakkı Köylü, vatandaşların bu durumu öğrenmesi gerektiğine işaret ederek "Bu işin temelinde bu var. Ondan sonrası herkesin düşüncesine kalmış. Herkes, kendisini ona göre ayarlar. Şimdi bazıları der ki, 'bu tehdit midir?' Yok. Kimseyi tehdit falan etmiyorum, kimseyi tehdit etmek gibi falan bir düşüncemiz yok ancak bu bilgilendirmedir. Vatandaş bunu bilmeyebilir, böyle bir tehlikenin var olduğunu düşünerek herkes ona göre hareket etsin" ifadesini kullandı.
 
Üst