Koşaner: Kanunda Cumhurbaşkanı Eşinin Giyimiyle İlgili Madde Yok

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Koşaner'den Müthiş Sözler

'Yasalarımız Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin ya da eşinin nasıl giyinmesi gerektiğini söylemiyor. Bizim için 2007'de kimin Cumhurbaşkanı seçileceği değil, seçilenin ne yapacağı önemli.

Cumhurbaşkanı Anayasa'nın korunmasından yana olduğu sürece sorun çıkmaz' diyen Koşaner'in ismi bir gün sonra Genelkurmay tarafından resmen açıklandı.

'İsimsiz' açıklamada Koşaner bir soru üzerine 'Allah göstermesin, darbenin hiçbir şeye faydası olmuyor' demişti.

Koşaner o röportajda özetle şunları söylemişti;

- Yasalarımız cumhurbaşkanı seçilecek kişinin, ya da eşinin nasıl giyinmesi gerektiğini söylemiyor. Kılık kıyafet resepsiyonlarda bir rahatsızlık yaratırsa, resepsiyona katılmazsınız olur biter.

Asıl önemlisi, cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak kişinin Cumhuriyet’in temel ilkelerini, Anayasa’nın temel ilkelerini koruma konusunda ne yapacağıdır.

Örneğin cumhurbaşkanı Anayasa Mahkemesi’ni işletme yetkisine sahip. Anayasa’nın değiştirilemeyecek, değiştirilmesi teklif edilemeyecek ilk üç maddesi var. Bu bozulmadığı, temel ilkelere sahip çıkıldığı sürece sorun çıkmaz.

- Adına ister Kürt sorunu, isterseniz başka şey deyin, sorun artık terör sorunu olmaktan çıktı. Sorun artık Kürt ayrılıkçılığı, bölücülük, yani siyasi. Yarın belediyelerin kapısına Türk bayrağının yanına, belki de yerine başka bayrak asacaklar, o zaman da ses çıkmayacak.

Bunlar Milli Güvenlik Kurulu’nda, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu’nda, başka yasal zeminlerde konuşulmuyor değil, konuşuluyor. Ancak harekete geçmekte çok geç kalınıyor. Alınacak önlemlerin terörle mücadeleye yönelik olması yetmiyor.

Siyasi mücadele gerekiyor, siyasi mücadele içinse bir siyaset belirlenmesi lazım. Asıl bunda geç kalınıyor.

Kaynağım, rahatsızlık konularını meşru zeminlerde dile getirdiklerini söyledikten sonra şunu söylüyordu: “Başka türlü bir müdahale olmaz. Allah göstermesin (önündeki sehpaya eğilip, eliyle tahtaya vurdu) hiç bir şeye faydası olmuyor.”

Aynı gün Genelkurmay bu haber üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, benimle ‘şahsi randevu kapsamında’ görüşen kişinin Genelkurmay İkinci Başkanı olduğu, (cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinde) herhangi bir isim veya ihtimal üzerinde tutum ifade edici yargıda bulunulmadığı ve benim yorumlarımın ‘yanlış algılamadan kaynaklanmış olabileceğinin değerlendirildiği’ söyleniyordu.

gazeteport
 

Ebu'l-Feth

Doçent
Katılım
6 Ocak 2008
Mesajlar
648
Tepkime puanı
114
Puanları
0
Konum
dünya
Düzeliyor birşeyler düzeliyor inşaAllah... daha da düzelecek inşaAllah...
 
Üst