Korkunç plan

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Sporda yaşayan şiddet olayları önceki gün zirve yaptı. Rize'den Trabzon'a dönen Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüs Araklı ilçesi yakınlarında silahlı saldırıya uğradı. Otobüse av tüfeğiyle iki el ateş açıldı, otobüs şoförü ağır yaralandı. Türkiye'yi ayağa kaldıran olay sonrası emniyet güçleri saldırının nasıl meydana geldiği ve faillerini bulmak için harekete geçti. Çevik kuvvet ve olay yeri inceleme ekipleri, sarı-lacivertli kafileyi taşıyan otobüse yönelik silahlı saldırının yapıldığı Karadeniz Sahil Yolu Sürmene mevkisine gelerek araştırma başlattı. Çalışmalar dün gün boyu devam etti.
EKİPLER DELİL ARADI

Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri ise Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün saldırıya uğradığı Karadeniz Sahil Yolu Sürmene mevkiinde dün sabah saatlerinde yeniden araştırma başlattı. Ekipler, yol kenarındaki fındık bahçesi ve çevresinde araştırma yaptı. Çevik kuvvet ekipleri de olay yeri inceleme ekipleriyle bölgede delil aradı.
İKİ EL ATEŞ EDİLDİ

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de, silahlı saldırının gerçekleştiği yerde inceleme yaptı. Yetkililerden bilgi alan Vali Öz, saldırıyla ilgili görüntü kaydı olduğunu ve bunu izlediğini söyledi. Konvoyun arkasında polis ekibinin çektiği görüntülerde iki el ateş sesinin geldiğini aktaran Öz, “Ekibimizin çektiği görüntülerde otobüse iki el, büyük ihtimalle bir av tüfeğiyle, iri saçmalar olduğu gözüküyor; ateş edilmiş olduğu gözüküyor. Bununla ilgili arkadaşlarımız bölgede çalışmalara devam ediyor" dedi.
TERÖR SALDIRISI İHTİMALİ

Olayın terör bağlantısı olup olmadığına sorulan Öz, şu andaki bulgularla bunu söylemenin doğru olmadığını söyledi. Genel bulgunun olayda av tüfeği kullanıldığı yönünde olduğunu dile getiren Öz, “Av tüfeğiyle yerel bir saldırı olma ihtimali yüksek ancak tüm ihtimalleri de gözden uzak tutmamak gerekiyor. Bütün yönleriyle değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.
AV TÜFEĞİ BULUNDU

Olayın yaşandığı bölgede çalışmalarını sürdüren ekipler, yol kenarındaki bir ağacın dallarında da av tüfeğine ait saçma izi tespit etti. Çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştıran ekipler, yaklaşık 100 metre uzaklıktaki dere yatağında bir adet av tüfeğine rastladı. Polis ekipleri, söz konusu av tüfeğini, olayda kullanılan silah olup olmadığını belirlemek için Kriminal Şube Müdürlüğüne götürdü.
Şoför büyük bir kahramanlık yaptı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Vali Ufuk Kıran'ı tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde ziyaret etti. Şoförün büyük bir kahramanlık yaptığını söyleyen Öz, “Yaralanan otobüs şoförü uyandı ve kendisine geldi. Tabii şoförümüz gerçekten büyük bir cesaret ve kahramanlık göstermiş. Olayın görüntülerini izledikten sonra saldırının ardından aracı sağa çekmesi büyük bir kahramanlık ve cesaret gösterdiğini görüyoruz" dedi. Kıran'ın uyandırıldığı haberini alan ailesi, büyük sevinç yaşadı.
Hayati tehlikeyi atlattı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Fenerbahçe otobüsü şoförü Ufuk Kıran'ın sağlık durumu ve hayati fonksiyonlarının normal olduğunu söyledi. Kıran'ın hayati riski atlattığı belirten Özlü, “Şoförün yüzünün sol tarafındaki kemikte bir kurşun giriş yeri var. Onun altında da iç kemikte bir metal parçası görünüyor tomografide. Ağız içinden bir miktar metal parça da aldık" dedi.
Maçların ertelenmesi gerekmez

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Fenerbahçe saldırısıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Saldırıya ilişkin bilgi veren Bakan Öztürk, suç delillerinin ellerinde olduğunu ve faillerin kısa süre içinde yakalanacağını söyledi. Bakan Öztürk, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırının ardından, güvenlik açısından maçların ertelenmesi veya iptalini gerektirecek bir durum bulunmadığını belirtti.
EL YAPIMI SERİ NUMARASI YOK

Bakan Öztürk, şunları kaydetti: “Şu an itibarıyla elimizdeki verilere göre bir av fişeğinin boş kovanı ve yaklaşık 100-150 metre uzaklıkta dere içerisinde bulunmuş olan el yapımı olduğu değerlendirilen seri numarası olmayan bir tüfek elimizde var. Bu kişi veya kişilerin, henüz kaç kişi olduklarını kesin olarak bilmiyoruz, bulundukları yeri de aşağı yukarı arkadaşlarımız tespit etmişlerdir. Biz en kısa zamanda failin bulunacağına inanıyoruz. Çok uzak olmuş olamaz. Arkadaşlarımız çok ciddi çalışmalar içerisindedirler."
Organize bir saldırı

Fenerbahçe kulübü, olayın ardından yaptığı açıklamayla liglerin ertelenmesini talep etti. Kulübün internet sitesinde yayınlanan açıklamada, “Düşüncemiz bu karanlık eylem aydınlatılana kadar liglerin ertelenmesinin kaçınılmaz olduğudur" denildi. Kulüp açıklamasında saldırının üstü örtülecek basit bir taraftar olayı olmadığı, Fenerbahçe'ye yönelik organize tasarlanmış suikast girişimi olduğunu belirtildi. Açıklamada ayrıca bugün olağanüstü bir yönetim kurulu toplantısı yapacağını da duyurdu.
Kaos planı devreye sokuldu

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, seçimlerden önce birilerinin kaos planı yaratmak isteyebileceğini söyledi. Adliye ve Emniyet saldırılarını hatırlatan Başbuğ, “İstemeden insanın aklına şu soru geliyor, Türkiye bir seçim sürecine girmiş, sanki birileri bu süreçte kaos ortamı mı yaratmak istiyor" diye konuştu.
Failler en kısa sürede bulunacak

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır ise, saldırının faillerinin en kısa sürede bulunması için Başbakan Davutoğlu'nun talimat verdiğini dile getirdi. Bozkır, “Bu son olayda gerçekten faillerinin hemen bulunması lazım. Faillerin yakalanmasıyla ancak huzura kavuşacaktır spor camiası" dedi.
Her türlü olasılık masada

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da, saldırıyı en şiddetli şekilde kınadığını söyledi. Liglerin ertelenmesinin söz konusu olup-olmadığı yönündeki soruya ise Bakan Kılıç, “Şu anda olay çok sıcak. Tabii ki hiçbir olasılığı dışlamıyoruz. Her türlü olasılık masada" şeklinde yanıt verdi.
 
Üst