Püf noktalar bulamadım, yemek başlığına açıyorum köpüklü kahvenin sırrını Kolay deyip geçmeyin, hakiki köpüklü türk kahvesi yapmak bazı yemeklerden bile daha zordur
Önemli nokta suyun soğuk olmasıymış. Bakın mış diyorum daha denememişim demek ki ben kaynak suyunu tercih ediyorum kahvede. Musluk suyundan daha güzel olur kahveniz ateşin kısık olması da ayrı bir ayrıntı. yavaş yavaş köpürmeye başlaması lazım. 3 aşamada köpürtüyorum ben kahveyi. önce kabartı oluşunca o kabartıyı kaşık ile dağıtıyoruz fincanlara sonra tekrar ateşte köpürmesini bekliyoruz. köpürünce hemen fincanlara yukarıdan aşağı yarıya kadar dolduruyoruz. kalanını tekrar köpürtüp tekrar fincanları dolduruyoruz Afiyet olsun.. olsa da içsek.. Canım fena çekti (=
bu arada ben denemedim ama çok az karbonat katanlar da varmış köpürmeye başlayınca tatlı kaşığını karbonata batırıp hemen kahvenin köpüğüne daldırıp daha çok kabarmasına sebebiyet veriyorlarmış
Kahve kadar içilen fincan da önem arzeder benim için (= Kibar çini desenli bir kahve fincanı gibisi var mı =)
Önemli nokta suyun soğuk olmasıymış. Bakın mış diyorum daha denememişim demek ki ben kaynak suyunu tercih ediyorum kahvede. Musluk suyundan daha güzel olur kahveniz ateşin kısık olması da ayrı bir ayrıntı. yavaş yavaş köpürmeye başlaması lazım. 3 aşamada köpürtüyorum ben kahveyi. önce kabartı oluşunca o kabartıyı kaşık ile dağıtıyoruz fincanlara sonra tekrar ateşte köpürmesini bekliyoruz. köpürünce hemen fincanlara yukarıdan aşağı yarıya kadar dolduruyoruz. kalanını tekrar köpürtüp tekrar fincanları dolduruyoruz Afiyet olsun.. olsa da içsek.. Canım fena çekti (=
bu arada ben denemedim ama çok az karbonat katanlar da varmış köpürmeye başlayınca tatlı kaşığını karbonata batırıp hemen kahvenin köpüğüne daldırıp daha çok kabarmasına sebebiyet veriyorlarmış
Kahve kadar içilen fincan da önem arzeder benim için (= Kibar çini desenli bir kahve fincanı gibisi var mı =)