komutanların terfileri ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Gül'den ret

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
[SIZE=+0]YAŞ toplantısında Balyoz davasında adı geçen komutanların terfileri ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Gül'den ret

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantılarının ilk gününe, Balyoz davasında haklarında yakalama kararı bulunan 11 subayın durumu damga vurdu.

GÜL'DEN TERFİLERE RET
Cumhurbaşkanı Gül’ün, Milli Savunma Bakanlığı’nın bu subaylar hakkındaki ‘terfilerine engel yok’ raporundan tatmin olmadığı ve ‘askeri bürokrasiye ayrımcılık yapılmasın’ dediği öğrenildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün başlayan kritik YAŞ toplantısında dikkatler, hafta içi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ arasındaki zirvelerin de konusunu oluşturan Balyoz davası kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan subayların terfisine odaklandı.

Başbuğ ile YAŞ’a 22 saat kala kritik bir görüşme yapan Gül’ün, Milli Savunma Bakanlığı’nın verdiği “Hakkında yakalama kararı bulunan 11 subayın terfisine engel yok” raporundan tatmin olmadığı ve “Sivil bürokraside, Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir gibi örnekler yaşanıyor. Hakkında karar çıkan bürokratlar açığa alınıyor. Yakalama kararına rağmen subayların terfi ettirilmesi ayrımcılık görüntüsüne neden olur” görüşünü dile getirdiği öğrenildi.

Erdoğan’ın da Gül ile benzer görüşleri paylaştığı ve mahkemenin kararının beklenmesi gerektiğini savunduğu kulislere yansıdı. Bu nedenle gözler, YAŞ’taki çoğunluğu oluşturan askerin “oyçokluğu”yla terfi kararı verip vermeyeceğine çevrildi.

Ancak, YAŞ kararlarının, Gül’ün onayı olmadan yürürlüğe girmemesi nedeniyle, askerin de terfiler konusunda çekimser kalarak, teamüllerine aykırı olmaması nedeniyle, 11 subayın görev süresini 1 yıllığına uzatma formülünü benimseyebileceği ifade edildi. Askerin bazı isimlerde ısrarcı olması ise, YAŞ’ın son gününe kadar tansiyonu yüksek müzakerelere yol açabilecek. Bu gelişmeler, yakalama kararlarına yapılan itirazları değerlendiren İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi‘nden beklenen kararı daha önemli hale getirdi. Dün mahkemeden karar çıkmaması nedeniyle tartışmalı dosyaların görüşülmesi sonraki günlere bırakıldı.
[/SIZE]
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
GÜL, red dedi demesine de, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül--Terfi Edebilirler - raporunu hazırlattı !
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
3 rapor var
ama iki görüş
vecdi (babamın oğlu gibi) kaç yıllık bakan
ak partinin tutması abes
generaller terfi etmezse zaten etkisi de azalmış olur.
yol görünür İnşallah
 
Üst