Komşularla güzel bir Ramazan geçirmenin 8 yolu!

KeRvAnCaN

Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
90
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Yaş
44
Konum
Gaziantep
Web sitesi
forum.rayihalar.com
Komşularla güzel bir Ramazan geçirmenin 8 yolu!




Ramazan; iyilik, güzellik ve maneviyâtın paylaşılması için en güzel zamanlardan biridir, özellikle de komşularımız için! Tebliğ için çok güzel bir zamandır! Ve doğru tebliğe şu an çoğu zaman olduğundan daha çok muhtâcız.

İşte bu saadeti komşularınızla paylaşabileceğiniz bazı ipuçları:

[URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"] [/URL][/URL][/URL][/URL][/URL][/URL][/URL]1- Dua ile başlayın

Size ve ailenize samimiyet, güç, ihlas için Cenab-ı Hakka dua edin. Tebliğ ve hizmet zor iştir;

hazırlık, organizasyon, devam ister..


[URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"] [/URL][/URL][/URL][/URL][/URL][/URL][/URL]2- Kapınıza bir Ramazan tablosu asın..


Sitemizdeki duvar kağıtlarından çıktı da alabilirsiniz. Veya yine sitedeki boyama kağıtlarını çocuğunuza boyatıp üzerine "Hoş geldin Ramazan" gibi yazılar yazdırabilirsiniz.

Fakat sadece resim ve yazıyı asmak yerine, onu okuyanları bilinçlendirmek için altına bu ayın ehemmiyetini anlatan ufak bir bilgi de asabilirsiniz.


[URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"] [/URL][/URL][/URL][/URL][/URL][/URL][/URL]3- Komşulara ufak iftarlıklar gönderin


Yanına ufak da bir not sıkıştırın, Ramazanlarını tebrik edin ve bu ayda onlarla aynı çevrede olmaktan mutlu olduğunuzu söyleyin! (iftarlığın içine koyduğunuz malzeme hakkında ufak bir bilgi de gönderirseniz, alerjisi olanları uyarabilirsiniz..)


[URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"] [/URL][/URL][/URL][/URL][/URL][/URL][/URL]4- Çocuklara Ramazan balonları, boyamaları ve şekerlemeleri verin


Bu sene sitemiz siyahnur.com'da biraz boyama kağıtları verildi. Nasib olursa seneye balon, bardak türü çocuklara Ramazan'ı, İslâmiyeti hatırlatacak hediyelikler getirmeyi düşünüyoruz. Bunlardan çocuklara dağıtabilirsiniz! Ayrıca içeriği temiz olan (katkı maddeleri olmayan) şekerlerden bulabilirseniz, onlardan da dağıtabilirsiniz..


[URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"] [/URL][/URL][/URL][/URL][/URL][/URL][/URL]5- Ramazan broşürü dağıtın!


Eğer çevrenizde ufak tefek bir çevreniz, komşuluğunuz, sohbet arkadaşlarınız oluştuysa Ramazan hakkında bilgilerin olduğu bir sayfa hazırlayıp fotokopi çektirip dağıtabilirsiniz.. Bunlar özlediğimiz güzel günleri geri getirecek, insanları birbirine kaynaştıracak, sevdirecek hareketlerdir.. Çevrenizde size şaşıracak insanlar çıkabilir! Hiç aldırmayın.. Eğitimin, seviyenin memleketimizde bu kadar düştüğü bir zamanda birilerinin bunları yapması lazım.. İstediğiniz her türlü bilgiyi sitemiz siyahnur.com'da bulabilirsiniz! Bulamadıklarınız olursa irtibat sayfasından isteyebilirsiniz!

Broşür, çevrenizi bilgilendirmenin çok güzel bir yoludur!


[URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"] [/URL][/URL][/URL][/URL][/URL][/URL][/URL]6- Komşularla iftar düzenleyin


Herkesi çağırmak zorunda değilsiniz. En yakın olanları davet etseniz, o da yeter. Bir hafta önce onlara, el yapımı (varsa çocuğunuzu bunun için kullanabilrsiniz!) "iftar daveti"yesi gönderin!

Yemekleri hazırlamadan önce kim yağlı-yağsız, tuzlu-tuzsuz yer, bunu da bi sorun, sonra sıkıntı olmasın!

Sadece oruç tutan dindar insanları değil "diğer" insanları da çağırabilirsiniz. Fakat birbirlerine anlayışlı olmaları konusunda emin olursanız daha iyi olur..

Ayrıca gelen komşularınıza vermek üzere yine ufak-tefek bilgi verici kağıtlar hazırlayabilir, çıktı alabilirsiniz..

İftar davetinde:

Samimi, cömert ve dostça davranın. Fakat İslamiyetin kurallarını da unutmayın! Sıradan bir partiye dönmemeli, mahremiyete (kadın-erkek ayrı oturmalarına) da dikkat etmelisiniz.. İşin maneviyatını muhafaza etmelisiniz!

Çok fazla bilgi vermeye çalışmayın. Sadece isteyenlerin sorularını cevaplayın. Özellikle oruç tutmayan, bilinçi olmayan insanların yanlış bilgilerini güzel bir şekilde izah edebilirsiniz. Aynı memlekette yaşadığımız komşularımızın, sırf medya yüzünden onlarda oluşan önyargıları bu vesilelerle eritebilirsiniz..


[URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"] [/URL][/URL][/URL][/URL][/URL][/URL][/URL]7- Çocukları da işin içine katın!


Çocuklarınıza, gelen komşuların çocuklarına Ramazan hakkında bilgi vermelerini söyleyin ve hazırladığınız iftar davetlerine sınıf arkadaşlarını davet etmelerini sağlayın..


[URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"][URL="http://www.siyahnur.com/images/stories/ramazana/komsularla-guzel-ramazan2.jpg"] [/URL][/URL][/URL][/URL][/URL][/URL][/URL]8- Sizin için Ramazan ne demek, bunu anlatın!


Oruç tutmak ne demek? Oruç tuttuğunuz halde işleriniz/çalışmalarınız nasıl gidiyor? Aranızda bunları muhabbet edebilirsiniz.. Sadece hazırladığınız yazıları uzatıp bırakmayın. Ramazan, oruç ve bayram hakkında güzel sohbetler yapabilirsiniz..
 

ahûfizar

Paylaşımcı
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
172
Tepkime puanı
22
Puanları
0
bu plan biraz kreş işi olmuş:S
ben derim ki,
kısaca ramazan geleneklerimizi devam ettirelim.
iftar düzenleyelim,teravihi cemaatle kılalım.
broşür falan çocuk işi.basit kaçar.
ne varsa eski adetlerimizde var.onları eğip bükmeden devam ettirirsek yeterlidir diye düşünüyorum...
 
Üst