Köbete

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
kobete.jpg



Malzemeler:

  • 1 paket margarin
  • 1 kilo un
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı (üstü için)
  • 1 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 bardak su

Yapılışı:


  • 1 çorba kaşığı margarinle tavuk göğsünü kızartır gibi çevirerek biraz pişirin.
  • İnce kıyılmış soğanı ilave ederek kavurun. Rendelenmiş domatesi, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 3 bardak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  • İçindeki tavuk göğsünü çıkarıp yıkanmış pirinci koyarak pilav gibi karıştırın. Tavuk göğsünü küçük parçalara ayırıp pilava karıştırın. Karabiber serpip dinlenmeye bırakın.
  • Unu; süt, bir yumurta, tuz ve aldığı kadar su ile yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile küçük bir tabak genişliğinde açın. Aralarına oda sıcaklığındaki margarini sürerek üst üste koyun.
  • Yuvarlak parçaların yarısını alıp merdaneyle fırın tepsisi büyüklüğünde yeniden açın.
  • Margarin ile yağladığınız tepsiye yerleştirip tavuklu harcı döşeyin. Üstüne kalan parçalardan aynı işlem yapılmış ikinci hamuru kapatın. Üstüne yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40-45 dakika pişirin.

Afiyet Olsun.
 
Üst