KKTC'de İhanet İşbirliği!

ibrahimi

Has Uşak
Katılım
19 Haz 2006
Mesajlar
23,463
Tepkime puanı
1,831
Puanları
0
Yaş
37
Konum
forvet arkası
KKTC'de son dönemde gelişen Türkiye karşıtı eylemleri organize eden, gösterilerde Türkiye karşıtı sloganlar atan ve Türk askerini işgalci ilan eden örgütlere Rumların yanı sıra Türkiye'den DİSK, KESK ve Birleşik Metal gibi sol sendikaların da destek verdiği ortaya çıktı.



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde oluşturulan sendikal platform tarafından organize edilen ‘toplumsal varoluş mitingi' esnasında Türkiye karşıtı sloganlar atan ve Türk askerini işgalci ilan eden örgütlerin Rumlarla olan ilişkisini deşifre eden Akit, bu kez 28 Şubat'ın piyonları ile olan derin bağlantıyı ortaya çıkarıyor.

ORGANİZE İŞLER
Söz konusu provokatif eylemler KKTC'de hız kesmeden devam ederken, Refahyol hükümetinin düşürülmesi ve 28 Şubat'ın hayatiyet kazanmasında emeği geçen beşli çeteyi oluşturan DİSK, KESK ve Birleşik Metal'in Türkiye'den gösterilere payanda oldukları öğrenildi.

DEV-İŞ'TEN İTİRAF GİBİ SÖZLER
Geçen hafta başlayan mitinglerde konuşan Dev-İş Başkanı Mehmet Seyis'in Türkiye sendikalarıyla danışmamız sürüyor diyerek, “DİSK, KESK, Birleşik Metal gibi sendikaların buraya destekleri var. Hepinizi selamlıyorlar” şeklinde sarf ettiği sözler “ihanet işbirliğini” deşifre etti.

EĞİTİMLERİ DİSK'TEN
Söz konusu eylemlerin en ateşli öncüsü olan Dev-İş'in Genel Başkanı Mehmet Seyis, verdiği bir röportajda ise, DİSK ile olan derin ilişkisini şu şekilde anlatıyor: “Kuruluş aşamasından itibaren Türkiye'de öncelikle DİSK ve DİSK'e bağlı Maden-İş'le ciddi ilişkiler içinde olduk. Çoğu zaman kadrolarının eğitim çalışmaları Maden-İş'te gerçekleşti. Biz de o dönem bu çalışmalara dahil olan arkadaşlardanız. Daha sonra Petrol-İş'le ilişkilerimiz gelişti ve hala da devam ediyor. DİSK, DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş, ayrıca Petrol-İş'le düzenli ilişkilerimiz sürüyor. Zaman zaman onlarla da eğitim çalışmalarına kadar varan programlamaların içinde yer alıyoruz.”

ŞEHİT AİLELERİNDEN İŞBİRLİKÇİLERE TEPKİ
Öte yandan Lefkoşa'ye 15 kilometre mesafedeki Arpalık köyünde, 1964 yılında Rum saldırılarında şehit düşen 5 Kıbrıslı Türk, kabirlerinin bulunduğu Tekke Bahçesi Şehitliği'nde düzenlenen törenle anıldı. Şehit İsmail Musa Mani, Ali Hasan Mulla, Mehmet Hüseyin Büyük, Mustafa Osman Magrili ve Hasan Mulla Mustafa için düzenlenen törene, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile şehit aileleri katıldı. Törende konuşan Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, provokatif eylemlerde boy gösteren örgütlere tepki gösterdi. Ersan, “Olaylar bizleri üzmektedir. Bizler devletimizden, egemenliğimizden, anavatan Türkiye'nin etkin ve fiili garantisinden hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz” diye konuştu. Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı'nın konuşmasının ardından şehitler için dualar okundu ve kabirlerine çiçekler bırakıldı.

Arpalık köyünde, 1964 yılında Rum saldırılarında şehit düşen 5 Kıbrıslı Türk, kabirlerinin bulunduğu Tekke Bahçesi Şehitliği'nde düzenlenen törenle anıldı. Törende şehit aileleri, Türkiye karşıtı eylemleri organize edenlere tepki gösterdiler.

ASLAN DEĞİRMENCİ/YENİAKİT
 
Üst