Kızıl Ordu Nedir?

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Kızıl Ordu (Rusça: Рабоче-Крестьянская Красная Армия, Raboche-Krest'yanskaya Krasnaya Armiya; RKKA, İşçilerin ve Köylülerin Kızıl Ordusu, veya Bolşevik Ordusu), 1918 - 1946 yılları arasındaki Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin silahlı kuvvetleri. Rus İç Savaşı'nda Bolşeviklerin silahlı kuvvetleriydi ve 1922 yılında Sovyetler Birliği'nin resmi ordusu oldu.

"Kızıl" ismi İşçi Sınıfı'nı temsil ediyordu. Bu ad 25 Şubat 1946 yılında Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Silahlı Kuvvetleri (Rusça: Вооруженные силы Союза Советских Социалистических Республик / Vooruzhenyye sily Soyuza Sovetskikh Sotsialisticheskikh Respublik, Sovyet Ordusu; Советская Армия, Sovetskaya Armiya) olarak değiştirildi.

Kızıl Ordu, SSCB'nin ve daha sonra Bağımsız Devletler Topluluğu'nun[kaynak belirtilmeli] ordusudur. 1917 yılında Ekim Devrimi'nin ardından dağılan Rus İmparatorluğu'nun yerini almıştır. Gayri resmi olarak Ekim Devrimi sırasında İmparatorluk ordusuna karşı savaşmak için kurulmuş olup 22 Nisan 1917 de köylü ve işçilerin düzenli bir ordu için eğitime başlanması ile resmen kurulmuştur. Kurucusu daha sonra Stalin'e karşı yürüttüğü iktidar savaşını kaybedecek olan Lev Troçki'dir.
 

elffida

Üye
Katılım
27 Eyl 2010
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Puanları
0
kızıl ordu aslında şunuda temsil etmektedir...askerin canının önemli olmadığı görev verildiğinde ölsün ölmesin o görevi başarmak olduğudur
yani bizim TSK da bir askerin canı önemlidir birimiz hepimiz,hepimiz için vardır ama Kızıl orduda bu yoktur...
 
Üst