Kış hastalıkları için ev yapımı ilaçlar

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Öksürük, nezle ya da soğuk algınlığından muzdaripseniz göğüs tıkanıklığı sırada bekleyen rahatsızlık demektir.


Göğüs tıkanması nefes almayı zorlaştırır. Tıkanıklığın sebebi akciğerlerde toplanan fazla miktarda mukustur. Mukus dolan akciğerler, bakterilerin üremesine de uygun ortam hazırlar. Akciğerde üreyen bakteriler ise hastada daha ciddi enfeksiyonlara ve rahatsızlanmalara yol açar. Göğüs tıkanmaları kişiyi son derece rahatsız edebilir, uyku düzenini bozabilir.

Göğüs tıkanıklıkları için evde uygulayabileceğiniz tedaviler
Piyasada göğüs tıkanıklıklarını iyileştiren birçok antibiyotik mevcuttur. Ancak bu ilaçlar beraberinde ciddi yan etkileri de getirir. Evde uygulanan ilaçlarla tıkanıklığı çok kolay ve hiçbir yan etkisi olmadan iyileştirmeniz mümkün. Bahsedilen ev yapımı ilaçlar ciğerlere yerleşen mukusu çözmede büyük fayda sağlıyor.
1. Buhar: Buhar banyosu göğüs tıkanıklıklarını iyileştirmede kullanılan, en etkili ve en çok tercih edilen metodlardan biri. Sıcak su buharını günde iki veya üç sefer, 10 dakika boyunca içinize çekin. Buhar ciğerlerdeki mukusu söktürmeye yardımcı olacaktır.
2. Sıcak Su Banyosu: Göğüs tıkanıklıklarını rahatlatmada faydalı bir diğer metod da sıcak su ile banyo yapmaktır. Sıcak su banyosunda oluşan buharlı ortam, solunum yollarındaki mukusu sökmeye yardımcı olur.

3. Okaliptus: Eğer göğüs tıkanıklıklığının altında yatan sebep bronşit ise okaliptus ağacının uçucu yağı çok etkili bir ilaç olabilir. Buhar banyosu yapacağınız suya bir iki damla okaliptus yağı katabilirsiniz. Aynı şekilde bir iki damla okaliptus yağını uykudan önce yastığınıza damlatabilirsiniz.

4. Bolca sıvı tüketin: Daha fazla sıvı tüketmek solunum organlarındaki mukusun çözülmesine yardımcı olur. Günde 8 bardak su tüketmek vücut sağlığınız için gereklidir. Ilık suyun içine bir limon sıkıp, bir çay kaşığı bal ile karıştırarak içmek soğuk algınlığı, nezle ve göğüs tıkanıklıkları için birebirdir.

5. Yeşil Çay: Günde 3-4 bardağa kadar yeşil çay tüketebilirsiniz. Rahatsızlığınızı dindirmede büyük faydası olacaktır. Yeşil çayın sağlığınız için büyük faydaları vardır.

6. Zencefil: Rahatsızlığınız esnasında zencefil tüketmenin büyük faydalarını göreceksiniz. Zencefili, çayını yaparak tüketmeniz mümkün. Kaynayan suya iki parça zencefil ekleyin, süzün ve bal ile karıştırarak yudum yudum için.

7. Zerdeçal: Zerdeçal tozu solunum yollarını açar, nefes alıp vermeyi kolaylaştırır. Bir bardak sıcak suya bir çay kaşığı zerdeçal tozu ekleyin, karıştırıp için. Bu karışımı günde 3 kere tüketebilirsiniz.

8. Baharatlı Yemekler: Sıcak ve baharatlı yemekler solunum yolundaki mukusu temizlemeye yardımcı olur, göğüs tıkanıklıklarını hafifletir. Hastalık esnasında kırmızı biber, kara biber ve acı biber tüketmeye özen gösterin. Ancak bu yöntem çocuklara ve faranjiti olanlara tavsiye edilmez.

9. Dağ kekiği: Dağ kekiği akcigerlere yapışmış olan inatçı mukusu çözmede oldukça etkili bir ev ilacıdır. Dağ kekiğini bir bardak kaynamış suya 2 çay kaşığı ekleyip, süzerek içebilirsiniz. Diğer bitki çayları gibi kekik çayını da günde 3 kere tüketebilirsiniz.

Çeviren: Merve Başyiğit
Kaynak: Herbscancure
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
eskilerden kim kaldı ki 216'lık
çoluk çocuk hepsi hasta 216'mı verelim
yedirmediğim ot çöp kalmadı iyileşmeyince iyileşmiyor
 
K

Kaçak

Guest
Ota çöpe Allah muhtac etmesin ...
Hasta oldugumda , giderim markete ne kadar abur cubur var alırım ...
Gider eve yatar bögüre bögüre hastayımmmm ölüyommmm diye inler bir yandanda tıkıştırırım ..
Sabaha gecer ...
Bilmem yöntemdenmidir ama etkilidir yani ...
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
hastayken bile susmayanlardansın yani
vücudu o kadar dolduruyorsun ki hastalığa yer kalmıyor demek ki
ben hiç konuşmam elimi yüzüme kapatır dünyayla bağları kopartırım
bünye meselesi diyorsun
 
K

Kaçak

Guest
Hastayken bari konuş abi ....
Ben hasta oldugumda - önümüzdeki 5 yıllık kalkınma planmda var bir tane :) - seni çagırayımda , gözün gönlün açılsın :)
 
Üst