Kırmızı Biber Püresi Nasıl Yapılır

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul

  • 1 kg kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kırmızı biberleri yıkayıp saplarını kesip çekirdeklerini temizliyoruz ve küçük parçalara bölüyoruz. Rondoya koyup minik parçalara bölünüp püre kıvamına gelene kadar çalıştırıyoruz. Yayvan bir tencereye yağımız koyup biraz yakıyoruz ve biber püremizi ekliyoruz, tuzu da ilave ediyoruz orta harlı ateşte karıştırarak pişiriyoruz bu işlem yaklaşık 1 saatte yakın sürüyor çünkü birberlerin suyunu çekmesi gerekiyor. Suyunu çekmeye başlayınca ocağın altını kısabiliriz ara ara karıştırmaya devam edin koyu bir kıvam almaya başladığında bir süre daha karıştırıp ocağı kapatabiliriniz. Kırmızı biber püremizi isterseniz sıcak sıcak kavanoza doldurup kapağını bir güzel kapattıktan sonra ters çevirin bir gün bu şekilde bekledikten sonra daha sonra kullanmak için bekletebilirsiniz.
Kahvaltıda kullanmak için porselen veya cam bir kabın içinde muhafaza edebilirsiniz. Not: 1 kg biberden yaklaşık 1 kavanoz çıkıyor (cam 700 gram kavanoz). Mutlaka ara ara karıştırın yoksa dibi tutabilir. Tuzu ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Kırmızı biberi karıştırırken ıslak kaşık sokmayın yoksa çok çabuk ekşiyebilir. Tahta kaşıkla karıştırmaya özen gösterin.

kirmizi-biber-puresi-500x333.jpg
 
Üst