Kimi kandırıyorsun bay kemal

Dergaz

Profesör
Katılım
31 Ara 2007
Mesajlar
1,685
Tepkime puanı
28
Puanları
0
Yaş
38
Konum
Ne fark eder ki
KİMİ KANDIRIYORSUN BAY KEMAL

Erdoğan, konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirerek, ‘’O muhterem babası, Türkiye Cumhuriyeti başbakanına ‘kalpazan’ diyecek kadar edebi ve erkanı çiğneyen oğluna, ‘Eline beline, diline sahip ol’ da demez miydi? Din, iman, ahlak istismarı yapan oğluna, ‘Sen doğru dur, eğri belasını bulur’ nasihatini tekrar tekrar hatırlatmaz mıydı acaba? Yoksa Bay Kemal’in merhum babası, ‘Evladım CHP’ye Genel Başkan olmuşsun amma’...’’ diye konuştu. Kendisine yönelik ‘Yüce Divan’ tehditlerini anımsatan Erdoğan, ‘’Bu tehditler CHP’nin genlerinde, meşrebinde var’’ dedi.
Kılıçdaroğlu’nun ‘Başörtüsünü biz çözeriz’ sözlerini de eleştiren Başbakan, “411 oyla başörtülü kızlarımıza üniversitenin yolunu açtığımız yasa sizin imzalarınızla iptal edildi. Senin de bunun altında imzan yok muydu. Kimi kandırıyorsun Bay Kemal’’ diye sordu.

YES-NO’YU BİLMEYENİN MEMURU

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na yaptığı ‘Memur Kemal’ benzetmesine de açıklık getirdi. CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ı kasteden Erdoğan şöyle konuştu: “Ben sana o anlamda memur demiyorum. Partinin içinde birilerinin memurusun. Yes-no hikayesini biliyorsunuz. İşte ‘Onu karıştıranların memuru.“ Erdoğan CHP ve MHP yönetimi ile tabanın farklı yerlerde durduğuna dikkat çekerek, “CHP ve MHP’ye oy veren kardeşlerim yönetimin düştüğü oyuna düşmeyin” çağrısında bulundu.

RİZE CUMHURİYET MEYDANI

27 MAYIS’TAKİ ROL ŞİMDİ MHP’NİN

• MHP’nin başörtüsüne özgürlük getiren yasanın iptal edilmesi sırasında da aynı tavrı sergileyerek ‘411’cilerin’ safında yer aldığını hatırlatan Erdoğan CHP’nin 27 Mayıs öncesi üstlendiği rolü, şimdi MHP üst yönetimi yüklenmiş. Bay Kemal ne diyorsa, Bay Bahçeli de aynı şeyi söylüyor” dedi.
Muhalefetin anayasaya neden hayır dediğini bir türlü açıklayamadığını da belirten Erdoğan, “Rize’de söylenen bir söz vardır, ‘’Ne doğrarsan çanağuna, o gelir kaşiğuna...’ Daha büyük Türkiye için, daha itibarlı Türkiye için, daha güzel bir gelecek için evet diyeceğiz” diye konuştu.

MHP’Yİ, CHP’NİN YEDEĞİNE SOKTULAR

• Konuşmasında MHP’nin referandum sürecinde milli iradenin yanında olmasını beklediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi: ‘’CHP’nin, bizi Adnan Menderes’in akıbetiyle tehdit etmesini anlıyoruz da, peki MHP’ye ne oluyor? MHP Genel Başkanı, yönetimi neden CHP’nin ağzıyla konuşuyor? Bunlar, ne yazık ki MHP’yi, CHP’nin yedeğine soktular. Şimdi CHP, MHP,BDP, YARSAV ve malum medya hepsi bir araya geldiler. Şimdi ruh üçüzü oldular.”

stargazete
 
Üst