Kim Marketler Zinciri Acıkladı

mahmud enes

Doçent
Katılım
24 Nis 2010
Mesajlar
708
Tepkime puanı
42
Puanları
0
Kim Marketler Zinciri Acıkladı.. Sertifikalı et

KİM MARKETLER ZİNCİRİ AÇIKLADI


kim3.jpg
KİM MARKETLER ZİNCİRİ AÇIKLADI: Yasanın çıkması ve uygulanmaya başlamasıyla birlikte tüketicinin hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak helâl et sertifikalı ürünler dışında et ve et ürünleri satmayacağız. Bundan böyle bu konuda Türkiye’nin tek yetkili kurumu GİMDES sertifikalı ürünleri tercih edeceğiz.”


51 Market mağazasına sahip KİM Marketler zincirinin genel Müdür yardımcı Hamit Akçay beyin basın açıklamasını yayınlıyoruz:

Hükümetin spekülatörlere geçit vermemek ve halkın ucuz et alımını sağlamak amacıyla bu yasayı çıkarmasının kısa vadede çözüm gibi göründüğünü fakat uzun vadede yerli üreticiye ve tüketiciye zarar vereceğinin altını çizen Akçay, “Halkımızın büyük çoğunluğu hâlâ helâl gıda tüketimine önem vermektedir. Bu noktada tüketici aldığı etin nereden geldiği, kesim sırasında hangi işlemlerden geçtiği, güvenilirliğini ve sağlıklı olup olmadığı noktasında sürekli bir endişe taşıyacaktır.

Ancak müşterilerimizin içi rahat olsun. Şimdiye kadar etin en kalitelisi ve sağlıklısını doğrudan üreticiden/üretimden sağlayan KİM Marketler’in et ve et ürünleriyle ilgili yaklaşımında herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Tüketicinin şüpheyle yaklaştığı herhangi bir ürün bizim raflarımızda yer almaz. Ayrıca tüketicinin içini rahatlatmak ve şimdiye kadar sağladığımız güven duygusunu devam ettirmek için yeni bir uygulamaya daha karar verdik. Yasanın çıkması ve uygulanmaya başlamasıyla birlikte tüketicinin hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak helâl et sertifikalı ürünler dışında et ve et ürünleri satmayacağız. Bundan böyle bu konuda Türkiye’nin tek yetkili kurumu GİMDES sertifikalı ürünleri tercih edeceğiz.” dedi.

KİM Marketler’de satılan etlerin şimdiye kadar doğrudan üreticiden sağlandığını, bundan sonra da bu uygulamadan vazgeçmeyeceklerini söyleyen Hamit Akçay, “Perakendecilik sektöründe olmamız nedeniyle ucuz et sağlamak, zarar etmemek için bizim de müşterilerimize ucuz ve ithal et sağlayacağımız düşünülebilir. Şimdiden bunun önüne geçmek maksadıyla bu açıklamayı yaptık. Az önce de belirttiğim gibi ithal et uzun vadede çözüm değildir. Bu durumun geçici olacağını var sayıyoruz.

Yasa değişmese bile bizim tavrımızda bir değişiklik olmayacaktır. Bizim konuyla ilgili yaklaşımmız, tüketicinin korunması ve içi rahat alacağı ürünleri sağlamaktır. Hiçbir dönemde ithal ete yönelmediğimiz için aslında bu yasanın bizi çok etkileyeceğini düşünmüyoruz. Müşterilerimiz yine aynı güven ve rahatlıkla bizden alışveriş yapacaklardır. Ancak yine de tüketiciyi rahatlatmak için GİMDES sertifikalı ürünler satacağımızı açıklamamız gerekiyordu.” diyerek sözlerini tamamladı.

KİM Grup
 

Karineyn

Üye
Katılım
5 May 2010
Mesajlar
37
Tepkime puanı
9
Puanları
0
Islam yolunda uğraşanlardan ter dökenlerden Allah razı olsun..

Tskler..
 
Üst