Kılıçdaroğluna Soru: 14 Yaşındaki Oğlun Okullar Açıkken Nasıl Çalıştı Ve Sigortalı Oldu??

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Kılıçdaroğluna Soru: 14 Yaşındaki Oğlun Okullar Açıkken Nasıl Çalıştı Ve Sigortalı Oldu??

İŞ KANUNU NE DİYOR?

Madde 71: On beş yaşını doldurmamış çocukların çalıştırılması yasaktır... Ancak ilköğretimi tamamlamış çocuklar hafif işlerde çalıştırılabilirler.

10 aylıkken sigortalı yapıldığı ortaya çıkan torunu Duru Nadir'in usulsüz sigortasını, ‘velayeti anne-babasına ait' diyerek geçiştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1983 doğumlu oğlu Kerem'in 14 yaşında ilköğretim okulunda okurken sigortalı yapılması skandalı gündeme gelince ise, hiçbir mantıklı izahta bulunamıyor.

Bir televizyon kanalında konu ile ilgili “Oğlum yasadışı bir iş mi yaptı? Oğlum çalıştı. Büyük bir şirket olduğu için sigortasını yaptılar. Daha önce Didim'de çalışmış fakat sigortası yapılmamıştı” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, konunun ayrıntılarını kamuoyundan gizleyerek işin içinden sıyrılmaya çalışmıştı. Çünkü Kerem Kılıçdaroğlu'nun, CHP lideri olan babasının iddia ettiği gibi gerçekten çalışmasına imkan yok.

Sigorta kayıtlarına göre 14 yaşında bir ilköğretim okulu öğrencisiyken ve okulların açık olduğu bir dönemde İstanbul'daki bir şirkette çalışan olarak gösterilen Kerem Kılıçdaroğlu, sigortalı yapıldığı 1 Mart-1 Mayıs 1997 döneminde babası Ankara'da Çalışma Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olduğu için Ankara'da ikamet ediyor.


Sigorta kayıtlarına göre 3402199706528 sicil numaralı Kerem Kılıçdaroğlu, 1997 yılında yani 8. sınıf öğrencisiyken İstanbul'da faaliyet gösteren Ekinciler Holding'te tam gün sigortalı gösterilmiş.
Kerem'in 1997/1 döneminde 60 gün, 1997/2 döneminde ise 1 gün sigortasının ödendiği görülüyor. SSK kayıtlarına göre 1 Mart 1997'de söz konusu şirkette çalışmaya başladığı görülen Kerem Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs 1997'de sözde işten ayrılmış. Kerem'in sigortalı yapıldığı sürelerin okulların açık olduğu döneme denk gelmesi de dikkat çekiyor.

1997 yılında okullar 20 Haziran'da tatile girerken Kerem'in 1 Mart-1 Mayıs 1997 günleri arasında ya okulunda ya da İstanbul'daki Ekinciler Holding'te işinin başında bulunması gerekiyor. Ekinciler Holding'in Ankara bürosunda çalışmış olabileceği ihtimali, sözkonusu şirketin Ankara'daki bürosunda muhasebeci olarak görev yapan Ali bey tarafından, “Ben 1997 yılında buradaydım Kerem diye birisi bizimle çalışmadı” sözleri ile çürümüştü.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda Kerem Kılıçdaroğlu'nun söz konusu dönemde devamsızlık yaptığına dair kayıt da bulunmuyor. Bu durum, Kılıçdaroğlu'nun Kerem'in gerçekten çalıştığı yönündeki tezinin hiçbir tutarlılığının kalmadığını ortaya koyuyor. Kemal Kılıçdaroğlu ise, bütün tutarsızlıklara rağmen oğlunun gerçekten çalıştığını ileri sürüyor.


VAKİT
 
Üst