Kestaneli Brownie... | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

Kestaneli Brownie...

YagmuR

Üye
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
2,504
Puanları
0
Yaş
32
Web sitesi
www.gencislam.com




malzemeler:

  • alttaki hamur için;

  • 1 su bardağı + 2 kaşık un
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 50 gr. margarin/tereyağ
  • ½ paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • vanilya

  • ortasına:

  • 1 ufak kavanoz kestane püresi (~380gr)

  • en üste:

  • 80gr tereyağı
  • 80gr bitter çikolata
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 kaşık kakao
  • 1/4 paket kabartma tozu
  • 1 kaşık margarin 15gr.


(resimde ki brownie'nin üst kat için lindt'in %70 kakaolu bitter çikolatasını kullandım. garip bir fiyatı var ama eğer özel misafirleriniz gelecekse kesinlikle onu tavsiye ederim)



hazırlanması:

  1. 24/26 cm çapında kelepçeli kek kalıbını yağlayıp altına yağlı kağıt serin.
  2. en alt kat için verilen malzemeleri karıştırıp bir hamur yapın. (ilk başta hamur hiç toplanmayacakmış gibi gelebilir ama yoğurdukça toparlanıyor merak etmeyin). hamuru elinizle veya merdaneyle açarak (kenarlarını yükseltmeden) kalıba yayın.
  3. kestane püresini hamurun üzerine düzgünce yayın.
  4. 80 gr tereyağını & 80gr bitter çikolatayı benmari usulü eritin. (küçük boy bir tencereye yarısına kadar su doldurup ateşe koyun. geniş bir cezvenin içine yağı koyun. cezveyi suyun üzerine yerleştirin. yağ eriyince çikolataları ekleyin. onlar da eriyince suyun üzerinden alıp ılıtın.)
  5. 2 yumurta ile 1/2 bardak şekeri büyük bir çırpma kabında kabarıp beyazımsı krema olana kadar mikserle çırpın. erimiş çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin.
  6. çırpmaya devam ederken azar azar 3/4 bardak unu, 1 kaşık kakaoyu ve 1/4 paket kabartma tozunu ekleyip tam karışınca mikseri kapatın. bu karışımı da kestanelerin üzerine döküp önceden ısınmış 200C fırında 20-25 dakika pişirin. (hamurun içi kupkuru kalmamalı, üst katmana batırılan kürdan yarı ıslak çıkmalı)

    (resimde ki brownie'nin üzeri pürüzsüz gözüksün diye soğuduktan sonra kakao ve pudra şekeri serptim ilave olarak)
 
Üst