Meryem
Komplike
Malzemeler:
Alttaki hamur için,
- 1 su bardağı + 2 kaşık un
- 1/4 su bardağı toz şeker
- 50 gr. margarin/tereyağ
- ½ paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- vanilya
- 1 ufak kavanoz kestane püresi (~380gr)
- 80gr tereyağı
- 80gr bitter çikolata
- 2 yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı un
- 1 kaşık kakao
- 1/4 paket kabartma tozu
- 1 kaşık margarin 15gr.
Hazırlanması:
- 24/26 cm çapında kelepçeli kek kalıbını yağlayıp altına yağlı kağıt serin.
- en alt kat için verilen malzemeleri karıştırıp bir hamur yapın. (ilk başta hamur hiç toplanmayacakmış gibi gelebilir ama yoğurdukça toparlanıyor merak etmeyin). hamuru elinizle veya merdaneyle açarak (kenarlarını yükseltmeden) kalıba yayın.
- kestane püresini hamurun üzerine düzgünce yayın.
- 80 gr tereyağını & 80gr bitter çikolatayı benmari usulü eritin. (küçük boy bir tencereye yarısına kadar su doldurup ateşe koyun. geniş bir cezvenin içine yağı koyun. cezveyi suyun üzerine yerleştirin. yağ eriyince çikolataları ekleyin. onlar da eriyince suyun üzerinden alıp ılıtın.)
- 2 yumurta ile 1/2 bardak şekeri büyük bir çırpma kabında kabarıp beyazımsı krema olana kadar mikserle çırpın. erimiş çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- çırpmaya devam ederken azar azar 3/4 bardak unu, 1 kaşık kakaoyu ve 1/4 paket kabartma tozunu ekleyip tam karışınca mikseri kapatın. bu karışımı da kestanelerin üzerine döküp önceden ısınmış 200C fırında 20-25 dakika pişirin. (hamurun içi kupkuru kalmamalı, üst katmana batırılan kürdan yarı ıslak çıkmalı)
Afiyet olsun.
(Portakal Ağacı'ndan alıntıdır.)