• Reklamsız versiyon için ÜYE OL

Kerkük Dolması

Sepia

Ordinaryus
İhvan Üyesi
Katılım
25 Ağu 2007
Mesajlar
2,801
Beğeniler
215
Puanları
63
#1
Kerkük Dolması

Malzemeler:
300-400 gr kıyma
Dolmalık pirinç yaklaşık 800-900 gr
Limontuzu 2 yemek kaşığı
köri 2 yemek kaşığı
Karabiber tuz
Bir demet maydonoz ve dereotu
Samirsak 3-4 dış
Sogan 2 tane
Salca
Sıvı yağ

Dolmalık malzemeler:
Kuru patlıcanlar ve biberler kaynamış suyun içinde yaklaşık 3-4 saat bekletilir.
Üzüm yaprağı
Lahana
Sogan
Tercihe göre taze kabak

Verdiğim ölçüler göz ayarıdır.
Ben tencerenin dibine lahan parçaları, haşlanmış barbunya veya bakla ve biraz da et koyuyorum. Hem tat veriyor hem dibine tutmuyor.

Dolmalar kısık ateşte 45 dak piştikten sonra bir su bardağı kadar sıvı yağ kızdırılıp tencerede ki dolmanın üzerine gezdirilir ve bir 15 dak daha pişirilir daha sonra altı kapatılır.

Zaman isteyen bir yemek ama değer bence.




 
Üst