Kendimizden Başlamak Gerekir

Vuslat Rana

Edep Ya Hu
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
786
Tepkime puanı
9
Puanları
0
Web sitesi
vuslatirana.blogcu.com
Allah erleri kalp amellerine ehemmiyet veren kimselerdir. Madde batağına saplanıp kalanlar kendi eğlencelerini yaşıyor. Zevk almak için bütün maddî araçlarını helal olsun haram olsun kullanıyor. Biz manevî eğlencemizi yaşayabiliyor muyuz? Allah erlerinin manevî sofrası seher vakitleridir. Onların eğlencesi, gıdası Allah’la beraber oluştur, zikir, dua ve ibadettir.

Kendi içimizde ne kadar bütünüz? Sokakta yürürken Müslümanın olması gereken izzet, haysiyet ve vakarını taşıyabiliyor muyuz? İçimizde tutarlılık ne kadar var? Zihnimiz ve kalbimiz dağınık mı değil mi?

Sadece dış dünyamızı değil iç dünyamızı da dağıttılar. Biz neleri terk ettik soralım kendimize. En geniş anlamıyla Allah için bir şeyler yapmayı. Ne bileyim parmağımızı oynatmayı, kalbimizi ve kafamızı harekete geçirmeyi. İslamın izzetini ve gücünü önce kendi özümüzde sonra da etrafımızda yaşamayı. Allah’ın adını yüceltmeyi .

Kaybettiğimiz mevziden başlamamız gerekiyor, yani kendimizden. Kendimizi kazanmak bütün insanları kazanmak demek. Kendimizin içinde sanki bütün insanları kazanmak da saklı. Bir çekirdek nasıl bir ormanı taşıyorsa taşıdığımız güzel bir niyet bütün insanlığının kurtuluşunu taşıyor olabilir. Neden olmasın. Allah Teâlâ rızasına uygun niyetler nasip eylesin. Amin.

Şemsettin kırış
 

A.R

Profesör
Katılım
10 Mar 2007
Mesajlar
795
Tepkime puanı
10
Puanları
0
Allah razı olsun.
 
Katılım
8 Ocak 2007
Mesajlar
55
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Türquie
Kaybettiğimiz mevziden başlamamız gerekiyor, yani kendimizden. Kendimizi kazanmak bütün insanları kazanmak demek. Kendimizin içinde sanki bütün insanları kazanmak da saklı.

Rabbim razı olsun paylaşımınızdan ötürü...kesinlikle katılıyorum..
Önce BEN'deyip kendimizi tartmalı,çeki düzen vermeli..
sonra; o, bu, şu veya herhangi biri!!
 
Üst