Kayseri Saadet'ten Kurtulmuş'a Sert Tepki

Ercan Tekin

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
5,631
Tepkime puanı
266
Puanları
0
Kayseri Saadet'ten Kurtulmuş'a Sert Tepki
Saadet Partisi'nde Erbakan'a destek sürüyor. Saadet Partisi Kayseri İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada kongre süreci değerlendirilirken, 'Biz hep orta yolu bulmaya çalıştık ama arkadaşlarımız gitmeye kararlıydılar' denildi.

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Taner Cingöz'ün Kayseri İl Teşkilatı adına yaptığı yazılı açıklamada yaşanan süreçten ve gerginliklerden Genel Başkanlıktan istifa eden Kurtulmuş'u sorumlu tuttu. Cingöz açıklamasında Kurtulmuş'un sözü olan, ‘İhtirası olan böler, iddiası olan toparlar’ sözünü atıfta bulunarak İhtirasınız mı var sorusunu sordu.

İşte Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Taner Cingöz'ün açıklamasının tam metni


11 Temmuz 2010 tarihinde yapılan Olağanüstü Büyük Kongre sırasında ve kongreden sonraki bu güne kadar geçen süre zarfında yaşananlar hakkında SP Kayseri İl Teşkilatı olarak daima birlik ve beraberliğimizin korunması yönünde çaba sarfederek herhangi bir ayrılığa ve kırgınlığa sebep olacak her türlü davranıştan uzak durmaya gayret gösterdik. Saflar belirginleşmeye başladığında dahi biz iki tarafı bir arada tutabilecek bir çözüm bulunmasını ve bize iki tercihli bir sonuçla gelinmemesi talep ettik.

Ancak yaşanan süreç sonunda Sayın Genel Başkanımızın istifa açıklaması ile bir yol ayrımı gerçekleşmiş oldu. Gelinen bu noktada, SP Kayseri İl Teşkilatı olarak yapmış olduğumuz istişare sonucunda görüşlerimizin açıklanmasını gerekli görmekteyiz.

Yaşanan süreçte kim haklı kim haksız hesabı yapmadan, sadece kimlerin bilerek ve/veya bilmeden sürecin bu noktaya gelmesinde yardımcı olduğunu anlamaya çalışarak bir karar verdik. Şöyle ki:

• Büyük Kongrede iki liste çıkmasıyla beraber Oğuzhan Asiltürk beyin söz alarak yeşil listenin sunulmasının gerekçeleri anlattıktan sonra delegeyi kendi iradesine göre hareket etmesi noktasında serbest bıraktığı şu cümle önemlidir: ‘Bundan sonra dileyen dilediği gibi oyunu kullansın’. Bunun arkasından Numan Beyin çıkarak yeşil listeyi kabul etmemesi ve istifa etmesi gerginliğin esas kaynağı olmuştur. Bu hareket üzerine kongre başladığı heyacan ve görkemini kaybetmiş, aksine Milli Görüş tarihinde hiç yaşanmamış bir sönüklüğe bürünmüştür. Kongreye düğüne gider gibi giden kardeşlerimiz cenaze evinde döner gibi dönmüşlerdir.

• Büyük Kongrenin bu sönüklükte tamamlanmasından sonra yeniden bir kongre talebi önce sözlü dile getirilmiş, kabul görmeyince delege sayısının yarısında fazlasının vekaletleriyle yazılı başvuru yapılmıştır. Bu başvurunun hukuken kabul edilmemesinin mümkün olmadığı sayın Genel Başkanımız tarafından da bilinmesi gerekirken buna rağmen kongre kararı alınmayarak Milli Görüş hareketi içerisinde hiç olmayan bir sonuca zemin hazırlanarak maalesef delegelerin haklarını aramak için mahkeme yoluna başvurmalarına neden olmuştur.

Bu arada Milli Görüş hareketinin doğal lideri olan ve kendisinden her zaman faydalanılması gereken Erbakan Hocamızı redderek, tarihte kendisine yeni bir sayfa açması tarihin geriden yazıldığını bilen bizler için çok üzücü olmuştur.

• Ve son olarak kongre yapılması gerektiği halde yapılmadığı için, mahkeme kararı ile Kongre Çağrı Heyeti oluşturulduğu açıklanınca, kongrede aday olup neticesine razı olarak makamların önemli olmadığını, kendisinin de vazgeçilmez olmadığını ispat etmek yerine, yine kendisine ait olan ‘ihtirası olan böler, iddiası olan toparlar’ sözünü akıllarda bırakarak istifa kararı almıştır.

Bu istifa kararının ardında, yapılan istişareler sonucu kongreden kazanarak çıkmanın mümkün olmadığını görmüş olmaları gerçeği bulunmaktadır.

Kısaca değindiğimiz nedenlerden dolayı gelinen noktada Milli Görüşe bu güne kadar hizmeti geçmiş olan Sayın Genel Başkanımıza teşekkürlerimizi sunarak, kendisi için belirlediği yeni yolunda kendisine başarılar diliyoruz.

SP Kayseri İl Teşkilatı olarak, Erbakan Hocamıza rağmen bir siyasetin içerisinde olmayacağımızı, kırk yıldır hiçbir zaman bizi yanıltmayan liderimize bağlılığımızı beyan ediyoruz.

Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya ideallerinin ancak karşılıksız bir çalışma ve hesapsız bir samimiyetle mümkün olduğunu düşünüyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla.
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
İhtirası olan böler, iddiası olan toparlar
:good::good::good:
siyasi ayrılıklarda kim rahmet bulacak ki bunlar bulsunlar...
efendi daha karargahına basmadan cevaplar vermeye başladı...
sürü değilmiş,şuymuş,buymuş....

 
Üst