Kaymaklı Ayva Tatlısı

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Ayva tatlısı yapmayı denediniz mi?



MALZEMELER


4 adet ayva
yeterince toz şeker
6-7 adet karanfil
1 adet limonun suyu


ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
kaymak


HAZIRLANIŞI
Altı porsiyon ayva tatlısı yapmak için, 3 adet büyük düzgün ayvaya, bu ayvaların iç kısımlarını doldurmak için ise, 1 adet ayvaya ihtiyacımız vardır.
İlk önce, ayvanın 1 tanesinin kabuklarını soyup, rendeleyelim. rendelediğimiz ayva kaç gram geliyorsa, o kadar toz şeker ve 1/2 çay bardağı su ile orta ısılı ateşte, ayvalar marmelet kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Limon suyunu ilave edip, 1-2 dakika daha kaynatıp, ocaktan indirelim. ayvalar pişerken, 3 tek karanfil ilave ederek, marmeladımızı biraz daha lezzetlendirebiliriz.
Geri kalan 3 ayvayı da uzunlamalarına ikiye bölüp, dış kabuklarını soyup, çekirdek hanelerini ayıklaylım. ayvaların dış yuvarlak kısımlarını, tepside düz durmaları için, bıçakla düzleyelim.
Soyup, hazırladığımız 6 adet ayva kaç gram geliyorsa, o kadar toz şeker, 3-4 diş karanfil, ayıkladığımız ayvanın çekirdekleri ve ayvaların yarısına kadar gelecek sıcak su ilavesi ile ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Ayvalar pişince, kenarlı bir tepsiye dizip, çukur kısımlarını hazırladığımız marmelatla dolduralım. tencerede kalan şurubu da tepsinin dibine döküp, önceden ısıttığımız fırında ayvalar renk alıncaya dakar pişirelim.
İyice soğuduktan sonra, kaymak ilavesiyle servis yapalım.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Kaymaklı Ayva Tatlısı



Kaymakla en çok yakışan tatlılardan Ayva Tatlısı...
Malzemeler:(4 kişilik)
4 ayva
1 elma
100 g çekirdeksiz kuru üzüm
8 su bardağı su
6 su bardağı tozşeker
½ çay kaşığı şeker boyası
2 yemek kaşığı kaymak
tarçın
Hazırlanışı:
Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun. Su ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek, meyveler yumuşayana kadar pişirin. Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun. Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.
Tencere.tv
 
Üst