Kayısılı İrmik Tatlısı

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,116
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Malzemeler

  • 1 litre sut
  • 8 corba k. irmik
  • 1su b. toz seker
  • 1 corba k.nisasta
  • 1 kase kuru kayisi
  • 1 limon kabugu rendesi
Üzeri icin:
  • 2 su b.kayisi suyu
  • 1 corba k.nisasta
Yapilisi:
  1. İrmik tatlisi icin sutu tencereye alin. Üzerine toz seker, irmik, nisasta velimon kabugu rendesini ekleyerek cirparak pisirin. Diger tarafta daha onceden sicak suda bekletilmi kuru kayisilari kup dograyin.
  2. En son kaynamaya baslayinca uzerine kayisilari da ilave edin. 1-2 dk. beraber kaynattiktan sonra sıcakken direkt olarak istediginiz bir kaliba ya da pasta cemberine dokun.
  3. Üzeri icin kayisi suyunu ve nisastayi minik bir tencereye alarak cirparak pisirin.
  4. Pisen sosu ilk sicakligi cikinca irmik tatlisinin uzerine dokun.İlk sicakligi cikinca krem santi ile susledikten sonra buzdolabina alarak birkac saat bekletin.Sonra cikartip limonata esligi ile afiyetle mideye indirin
    icon_biggrin.gif

 

Leylifer

Kıdemli Üye
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
5,987
Tepkime puanı
1,626
Puanları
113
ablaa tuzluları halledeyim tatlılara da geçeceğim inşaAllah :) bu tatlıyı en yakın zamanda yapacağım inşaAllah :)
 

mira

Asistan
Katılım
30 Nis 2012
Mesajlar
407
Tepkime puanı
49
Puanları
0
manzara muhteşem :)
 
Üst