'Kavga edin' emrine suç duyurusu

Dergaz

Profesör
Katılım
31 Ara 2007
Mesajlar
1,685
Tepkime puanı
28
Puanları
0
Yaş
38
Konum
Ne fark eder ki
AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in, "Gerekirse kavga edin, bir gece nezarette kalmaktan bir şey olmaz." sözüne tepki gösterdi.

Babuşcu, bunun aleni şekilde suça teşvik edildiğini belirterek, "Bununla ilgili olarak suç duyurusu ve gereğinin yapılması konusunda girişimlerimiz olacak." dedi.

AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu, CHP'nin baştan beri gerilim politikası üzerine propagandasını oluşturmaya çalıştığını ileri sürdü. CHP'nin bu provokatörlüğünü son olarak da Şimşek'in partililere kavga çıkarmasını söyleyerek yaptığını aktaran Babuşcu, "Pazar günü tahrik fitilini ateşlemiştir. Bu Türk demokrasisi adına kara bir gündür. Biz Pazar günü sandıklarda ya da seçim mahallerinde olabilecek olan en ufak bir tahrikin sorumlusunun CHP ve Şimşek olacağını söylüyoruz. Arkadaşlarımıza sükunet baştan beri telkin ediyoruz. Şuana kadar bir arkadaşımızın tahrik hadisesi yoktur. İddia edenler de gerek bahçeli evlerde avcılarda delilleri ve belgelerle ortaya koyulmuştur." diye konuştu.

Oy sandıklarının başında her zaman sükunetli olacaklarını vurgulayan Aziz Babuşcu, "Bir kavga olacaksa, nezarette kalacak bir tahrik yapacaklarsa onun sorumlusu CHP'ye mal olacağını ilan ediyoruz. Bu yapılan aleni, suça teşvik anlamı taşıyor. Bununla ilgili olarak da suç duyurusu ve gereğinin yapılması konusunda girişimlerimiz olacak." İfadesini kullandı. Cihan
 
Üst