Kasımda dünya Risale-i Nur'u konuşacak

  • Konbuyu başlatan SaLtan
  • Başlangıç tarihi
S

SaLtan

Guest
risaleks0.jpg


Risale-i Nur ve müellifi Bediüzzaman Said Nursi'nin konuşulduğu uluslararası sempozyum, konferans ve ilmî toplantılara her geçen gün yenileri ekleniyor.



Önümüzdeki kasım ayı içinde ABD, Bulgaristan ve Bosna Hersek'te konferanslar düzenlenecek. Bu programlara dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda akademisyen tebliğ sunacak. 6 Kasım ABD'deki John Carroll Üniversitesi'nde "Modern Türkiye'de İslam: Said Nursi Perspektifi" konulu uluslararası konferans düzenleniyor. Konferansa Türkiye, İngiltere ve ABD'den 12 kadar ilim adamı katılıyor. Katılımcılardan bazıları şöyle: Colin Turner, Hakan Yavuz, Marcia Hermensen, Oliver Leamann, Asma Afsaruddin, Sidney Griffith ve Paul Parker. Konferansa ev sahipliği yapan John Carrol Üniversitesi'nde Bediüzzaman Said Nursi kürsüsü var. Yine ABD'de 19-20 Kasım'da "İstanbul'da Risale-i Nur'a Göre Kötülük Kavramı ve Haşir" konulu konferansı tertip ediliyor. Yaklaşık bir yıldan beri hazırlığı süren, ABD, İtalya, İngiltere, Singapur, Kanada, Filistin, Endonezya ve Filipinler'den ilim adamlarının katılımıyla gerçekleştirilecek konferans yalnızca ilim camiasının katılımına açık olacak. 20 Kasım Pazartesi akşamı konuşmacılar halka açık bir toplantıda Risale-i Nurlar ve Üstad Nursi ile alakalı görüşlerini dile getirecek. Tebliğler daha sonra Suny Press (New York Devlet Üniversitesi Yayınevi) tarafından kitaplaştırılacak. Bu konferansın, özellikle Batı toplumlarında, tam hikmeti bilinmediğinden yanlış anlaşılmalara ve inançsızlığa sebep olan belâ ve musibetlerin doğru anlaşılmasına katkı sağlaması bekleniyor. Konferansta belâ, musibet, ölüm gibi zahiren 'kötü' olarak görünen hadiselere iman gözüyle bakmak anlatılacak. Haşir toplantısının katılımcılarından bazıları: Prof. Dr. Mustafa Abu Suway (Filistin), Prof. Dr. Thomas Michel (İtalya), Prof. Dr. Leo Lefebure (ABD), Dr. Stephen Sidorak (ABD), Şükran Vahide (Türkiye), Prof. Hamidreza Ayatollahi (İran), Prof. Dr. Muhammed Sirosi (Endonezya) Prof. Dr. Farid Al Attas (Singapur). 23 Kasım'da Bulgaristan Sofya Üniversitesi'nde de "Çağdaş İslam Düşünürü Said Nursi" konulu uluslararası konferans yapılacak. Sofya Üniversitesi'nce düzenlenecek programa Said Nursi konusunda çok sayıda çalışmaları olan dünyaca ünlü bilim adamları katılacak. Toplantıya Sofya Üniversitesi öğretim üyelerinin yanı sıra ABD'den Prof. Dr. Ian Markham, İtalya'dan Prof. Dr. Tomas Michel ve Türkiye'den yazar Şükran Vahide konuşmacı olarak katılacak. Yine 23 Kasım'da Bosna Hersek Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Said Nursi Konferansı düzenlenecek. Konferansa Prof. Dr. İbrahim Abu Rabi, Prof. Dr. Oliver Leaman, Prof. Dr. Enes Karic, Prof. Dr. Fikret Karcic ve Prof. Dr. Yunus Çengel gibi Said Nursi konusunda önemli çalışmaları ve kitapları bulunan akademisyenler katılacak.
 

ferda

Üye
Katılım
3 Kas 2006
Mesajlar
138
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Ne güzel Gurur verici.Engellemek isteyen şahıslarda olsa " Güneşin balçıkla sıvanmayacağını" yine kanıtlanıyor ve yine bütün dünyayı aydınlatmaya devam ediyor.
 

islamveinsan

Doçent
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
1,360
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Suvas
Abant ı tertip edenlerin ikinci ayağı...
Abant ında ikinci durağı oluyor herhalde...

sorumluluk adına yorumsuz ...
 
Üst