karpuz kabugu yemegi | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

karpuz kabugu yemegi

cicek demeti

Sükut
İhvan Üyesi
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Puanları
0
karpuz kabugu nu ince ince biraz uzun kucuk kesip kurutun yaz dan...sonra kisin haslayin ve sogan ;biber salca ayni yesil fasulye gibi pisirin..ama az acisi belli olsun..cok nefis biz her yaz yapariz bunu ve kisin yeriz..ve buradiki insanlar bile begendi..ama alayci sekilde biraz tabiki karpuz kabugunadami kaldin diye...ama ben aldirmam rabbimin nimetidir hersey...


afiyet olsun....kacakkkkkkk bunu kesin yapppp...:eek:leyo:

bize has olan bir yemek yani koyumuze he he he
 
K

Kaçak

Misafir
Kapuzun içini ne yapıcaz ?
 

cicek demeti

Sükut
İhvan Üyesi
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Puanları
0
icini yedikten sonra kacak yazin yemiyormusun..tabiki kabugu taze olanindan yapilacak bu tarif :)
 

şirine

Doçent
İhvan Üyesi
Katılım
25 Ara 2009
Mesajlar
543
Puanları
0
ayy çok değişik bişey valla yaz olsa hemencik yaptırırdım anneme ama şansına küss =)
 

cicek demeti

Sükut
İhvan Üyesi
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Puanları
0
yeminle soyliyeyyim hayraniyim bu yemegin :) ama sunuda belirteyim damak tadi farkil olan kardesler olabilir tabilki begenir yada begenmez ama saglikli guzel degisik bir tarif...eski dedelerimizden kalma bir tarif ..
 
K

Kaçak

Misafir
Yok ben karpuz içi tarifi alayım ...
Karpuz dışı hiç ilgimi çekmedi bugune kadar ...
Şöyel sulu sulu ...
 

cicek demeti

Sükut
İhvan Üyesi
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Puanları
0
o zaman cig ye direk sulu sulu ye kacakkk kardesim

 

ORHANCAN

Ordinaryus
İhvan Üyesi
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
2,536
Puanları
0

bu güzel yemekle karpuzun kabukları da değerlenmiş olur....

israf edilmeden ve çöpe gitmekten kurtulur ve insaniyet mertebesine doğru yola çıkar inşaallah..
 

cicek demeti

Sükut
İhvan Üyesi
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Puanları
0

bu güzel yemekle karpuzun kabukları da değerlenmiş olur....

israf edilmeden ve çöpe gitmekten kurtulur ve insaniyet mertebesine doğru yola çıkar inşaallah..

evet can kardesim eskiler bir kucuk bir seyi bile degerlendir ve israf etmezlermis..zaten bu yemekte eskilerden kalma bir yemek...tesekkurlerimi sunarim..
 

YagmuR

Üye
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
2,504
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.gencislam.com
Çok ilginmiş yazın kurutup denemek lazım :)
Teşekkürler çiçek demeti...
 

Alper...

MarmaranınKralı
İhvan Üyesi
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Puanları
0
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
abla,şu yemeğin tarifini biraz daha açıklamalı yazsana :p ben merak ettim...ama detaylı anlatman lazım.anlamıyom yoksa...
 

YagmuR

Üye
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
2,504
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.gencislam.com
Alper hocam yazın yediğiniz karpuzun kabuklarını ince uzun uzun ( kuru fasulye yemeğinde ki gibi üncelik ve uzunluk ülçüsünde :) ) kesip kurutuyormuşuz, güneş ışığında veya böyle açık bir ortam da sanırım ki ev içinde sağlıklı bir şekilde kuruyacağını sanmıyorum
kurumuş kabukları kış geldiğinde, yağda önce ince doğranmış soğan ve salçayı kavurduktan sonra bu kabukları da biraz kavrup su ekleyip pişiriyoruz, tuz ekliyoruz tabi birde,
benim anladığım böyle ki zaten yemeklerin ana fikri hep aynıdır soğanı salçayı kavur yemeği ekle suyunu tuzunu ekle pişir :)
 

cicek demeti

Sükut
İhvan Üyesi
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Puanları
0
rica ederim can kardesim..inanin cok lezzetli oluyor..afiyet olsun..


 

cicek demeti

Sükut
İhvan Üyesi
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Puanları
0
Alper hocam yazın yediğiniz karpuzun kabuklarını ince uzun uzun ( kuru fasulye yemeğinde ki gibi üncelik ve uzunluk ülçüsünde :) ) kesip kurutuyormuşuz, güneş ışığında veya böyle açık bir ortam da sanırım ki ev içinde sağlıklı bir şekilde kuruyacağını sanmıyorum
kurumuş kabukları kış geldiğinde, yağda önce ince doğranmış soğan ve salçayı kavurduktan sonra bu kabukları da biraz kavrup su ekleyip pişiriyoruz, tuz ekliyoruz tabi birde,
benim anladığım böyle ki zaten yemeklerin ana fikri hep aynıdır soğanı salçayı kavur yemeği ekle suyunu tuzunu ekle pişir :)

yesil fasulyeyyi nasil npisiriliyorsa oyle pisiyor misal olarak...ama once duduklude haslanacak ama cunku kuru oldusu icin birazda az sert oldugu iscin...ince ince kesilip ne uzun ne kisa 3 cm gibi guneste kurutulacak..ama dikkat edin gunes.yakmasin az gunes gorup golgedede kuruyabilir..cok gunes yakiyor cunku ...ayni bilinen usul pisiriliyor...afiyet olsun...
 

edepyolu

Fe Eyne Tezhebun
İhvan Üyesi
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
1,550
Puanları
0
güzel bir tarife benziyor çiçek demeti teşekkürler...
bu yaz kabuklar çöpe gitmiycek inş denemekte fayda var :)

 

cicek demeti

Sükut
İhvan Üyesi
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Puanları
0
evet kardesim cok guzel bir tarif tesekkurler......afiyet olsun.
 

uykusuz

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
18 May 2011
Mesajlar
7,798
Puanları
0
tam zamanı.. denemek lazım:)
 

uykusuz

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
18 May 2011
Mesajlar
7,798
Puanları
0
inşallah denicem:) kurutmaya başlamam lazım en yakın zamanda:)
 

ArZu

GülenAy
İhvan Üyesi
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
30,610
Puanları
0
Web sitesi
www.arzuzum.blogcu.com
reçelini duymuştum çokda güzel oluyormuş...
merak ettim doğrusu yapacağım...birde nasıl uzun ve ince kesiyorsunuz resim olarak eklerseniz bizde ona göre kesip kurutalım çiçek demeti..

bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır...
yeni şeyler öğrenmek güzel...paylaşımın için teşekkürler çiçek demeti...
 
Üst