edepyolu
Fe Eyne Tezhebun
![5335109810_d1dea050ca_z.jpg](http://farm6.static.flickr.com/5249/5335109810_d1dea050ca_z.jpg)
Yarım küçük karnıbahar
1 çay bardağı pirinç
1 orta boy soğan
1 yumurta
5-6 yemek kaşığı un
Bir tutam maydanoz,bir tutam dereotu
Tuz,kimyon,karabiber,yenibahar,pulbiber
Kızartmak için,1 çay bardağı zeytinyağı
yapılışı
Pirinci suyunu tamamen çekene kadar pişirin.Ben henüz biraz suyu varken kapatıp dinlendiriyorum.Suyunu çekiyor.
Karnabaharı parçalayıp haşlayın,suyunu süzüp robottan çekin.
Bir süzekten veya elinizle suyunu sıkın.Bunu yapmazsak köfte çok sulu oluyor.
Soğanı küçük küçük doğrayın,maydanoz ve dereotunu doğrayın bütün malzemeleri karıştırın.
En son yumurtayı kırıp hafifçe karıştırın ki karışım fazla sulanmasın
Tavaya 1 çay bardağı kadar zeytinyağı ekleyin ısıtın.
Karışımdan elinizi yağlayarak alıp köfte şekli verin ve tavaya dizin.
Bu işlemi kaşıkla alıp ,kaşığın arka tarafıyla şekil vererek te yapabilirsiniz.
Arkalı önlü kızartıp servis yapınız