Karı-koca nasıl tartışmalı?

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
KARI-KOCA NASIL TARTIŞMALI?


images



Her evlilikte küçüklü büyüklü bazı problemler olur. Bazı evlilikler problemsiz olduğu için değil, eşler problemleri büyümeden çözmeyi alışkanlık haline getirdikleri için mutlu ve uzun sürmüştür.
Siz de problemlerinizi biriktirmeyin ve büyütmeyin. Asla örtbas etmeyin. Problem varsa, yokmuş gibi davranmayın.

Eşinizden hiçbir şey saklamayın. Her şeyi eşinizle oturup tartışın. Allah dert vermişse derman da verir. Bilin ki hiçbir problem çözümsüz değildir.
Şimdi tartışma âdâbını maddeleştirelim:

* Ne olursa olsun, eşinize kesinlikle şiddet uygulamayın
* Kavgaların çoğu iletişimsizliğin çocuğudur. Öncelikle birbirinizle sağlam bir iletişim kurun. Yani sık sık birbirinizle göz göze gelin, gülümseyin, işaretleşin ve tabi￾ ki konuşun.

* Eşinizi suçlayarak tartışmaya girmeyin. Neden öyle davrandığını öğrenmeye çalışın; daha da olmazsa kendisine sorun

* Eşiniz kendisini savunmak istiyorsa mutlaka bu imkânı verin.

* Problemin çözüleceği yer, ürediği yerdir. Aile içinde üreyen problemlerden kaynaklanan tartışmaları evinizin dışına taşırmayın. Çocuklarınızı asla tartışmalarınıza karıştırmayın, onları taraf tutmaya zorlamayın

* Tartışma esnasında problemle eşinizin kişiliğini özdeşleştirmeyin (Zaten sen hep böylesin￾ filan demeyin)

* Dikkatinizi eşinize cevap yetiştirmeye yönelteceğinize, problemin kendisine yöneltin.

* Tartışırken kendinizi eşinizin yerine koyun, ama bunu yaparken olabildiğiniz kadar dürüst olun. Böylece haklı olduğu yanları görebileceksiniz (Herşey göründüğü gibi değildir kuralı)

* Beklemesini bilin. Bekleyin: Eşiniz konuşsun, iyice boşalıp rahatlasın. Her sözüne cevap üretmeyin. Onu dinler gibi de yapmayın. Gerçekten büyük bir sabırla dinleyin. Doğrularına tereddütsüz hak verin. Bu yaklaşımınız ona, kendisini anladığınızı düşündürecek ve yumuşatacaktır

* Tartışmalarınızı kendi doğrularınızı eşinize kabul ettirmek için değil, gerçeği bulmak ve gerçekte uzlaşmak için yapın. Haklı ise büyük bir memnuniyetle eşinize hak verin ve rahatlıkla özür dileyin

* Tartışırken burnunuzdan solumayın. Kendinizi öfkenin esiri haline getirmeyin. Abartılı vücut hareketlerinden kaçının. Tartışma esnasında bile onu sevdiğinizi söylemekten çekinmeyin. Hatta öfkelenince ne kadar güzel göründüğünü (ya da yakışıklı) hatırlatın

* Tartışmalarınıza ailelerinizi karıştırmayın. (Eşinizin ailesine laf dokundurmayın) Eşinizin yetişme tarzını eleştirmeyin

* Böyle yaparsan âlem ne der-Komşular ne der türünden sözler sarfetmeyin. Hayatınız en çok sizi ilgilendirir. Tartışmanızı böyle sebeplere dayandırmayın ve hayatınızı başkalarına endeksleme anlamına gelen şeyler söylemeyin

* Tartışırken yemin etmeyin, unutmayın ki yemininiz sizi eşinizin nazarında daha inandırıcı yapmaz.
* Eğer tartışmayı o gün sonuçlandıramamışsanız, bağırarak, istim üzerine evi terk etmeyin

Böyle yaparsanız o gününüz zehir olur. Ayrıca eve döner dönmez, daha sertleşerek tartışmayı devam ettirme ihtimaliniz çok yüksektir. Bu yüzden tartışmanız sonlanmasa bile, eşinize ne olursa olsun kendisini sevdiğinizi, onunla her konuyu tartışmakta fayda gördüğünüzü, ancak zamanın şimdilik yetmediğini, eğer isterse daha sonra tartışmaya devam edebileceğinizi söyleyin.

Daha yumuşak bir zemin, daha neşeli bir ortam, belki bir gonca gül tartışmanın uzlaşmayla bitmesine yardımcı olacaktır.

* Diyelim ki, tartışmanız, şu veya bu nedenle bir dargınlık doğurdu. Dargınlığınızı kan dâvâsına dönüştürmeyin. Barışmanın yollarını arayın.

Böyle durumlarda erkekler ilk adımı kadınlardan bekler. Oysa kadınlar daha duygusal olduklarından kavgalarda daha çok incinen taraf durumundadırlar. Bu yüzden karı koca arasındaki dargınlık sürecini bitirecek ilk adımı erkeğin atması bana daha makul ve mantıklı geliyor.

Bir gül eşliğinde içten bir gülümseme, sevgi dolu bir bakış içinde boşanma potansiyeli olan pek çok dargınlığı tatlıya bağlayabilir.

Alıntı

 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Ya siz; şayet eşiniz kaçar, sizi boşar, başka birisine giderse tamamıyla dağılırsınız – çünkü o size ilgi gösteriyordu, özen gösteriyor, seviyor, etrafınızda dolaşıyor, sizin kendinizi birisi olarak hissetmenize yardım ediyordu. Tüm imparatorluğunuz kayboldu, siz dağılıverdiniz. İntihar etmeyi bile düşünmeye başlarsınız. Neden? Neden karınız sizi terk edince intihar edesiniz? ? Neden kocanız sizi terk edince intihar edesiniz? Çünkü kendinize ait bir merkeziniz yok. Karınız size merkezi veriyordu; kocanız size merkezi veriyordu.

alinti
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
hem uzatmamak hem de yerli yersiz önüne sunmamak gerekir ...

Hayatın merkezine koyduklarımız bizim beklentilerimizi karşılamadığı zaman çözümlenemez bir düğüm halini alıyor ...

12346298_1093529090680944_2222812295970082686_n.jpg


Bu foto gayet net öyle değil mi ...
 

garip70

Ordinaryus
Katılım
30 Kas 2009
Mesajlar
2,779
Tepkime puanı
309
Puanları
0
Ne yaparsanız yapın kadın her zaman haklıdır. Huzur istiyorsanız susun ve şu cümleyi söyleyin:
Tamam karıcım sen haklısın özür dilerim.
İşler yoluna girecektir. Garanti.
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Bu İşin Kuralı 2 Maddedir :laugh:

Madde 1 : Hanımlar her zaman haklıdır :)

Madde 2 : Tersi durumlarda 1. madde geçerlidir :D
 
Üst