Karayılan'ın canlı bombası

oguz

Yeni
Katılım
29 Eki 2006
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
36
Puanları
0

120520100201458903278.jpg


İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bombalı saldırı planladığı ileri sürülen bir kadın keşif yaparken yakalandı. Kandil’de uzun süre bomba eğitimi alarak bizzat Murat Karayılan tarafından İstanbul’a gönderilen kadın bombacının keşif gezisi polis kameralarına da takıldı.

İstanbul ve Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK’nın bir kadın bombacıyı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’nde bulunan merkez yerleşkesini havaya uçurmak için gönderdiğini belirledi.

Bu istihbarat üzerine İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kandil Dağı’nda PKK kamplarında uzun süre bomba eğitimi alarak İstanbul’a gönderilen kadın bombacıyı yakın takibe aldı. Kadın bombacı, bombalamayı planladığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki merkez yerleşkesinde keşif yaparken polis tarafından düzenlenen operasyonda yakalandı.

Teröristin bombalamayı planladığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası önünde keşif gezintisi polis güvenlik kameralarına da takıldığı da ortaya çıktı. Kadın bombacının, İstanbul Emniyet Müdürlüğü dışında bazı polis merkezlerine de bombalı saldırı hazırlığında olduğu iddia edildi. Polisteki sorgusu tamamlanan terörist çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. yargılanmak üzere İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevkedildi. Emniyet kaynakları Dilan Sonsuz isimli kadının Kandil’de terör örgütü liderlerinden Murat Karalıyan tarafından İstanbul’daki Emniyet binalarına yönelik bombalı eylem yapmak üzere görevlendirdiğini bildirdi.

Üniversitede örgütle tanışmış

20 yaşında Gaziantep nüfusuna kayıtlı olan Dilan Sonsuz’un, Gaziantep Meslek Yüksekokulu’na devam ederken örgüt ile tanıştığı belirtildi. Bir süre sonra okulu terkederek örgüte katılan Sonsuz’un 2009 Ocak’ında Kandil’e geçtiği ve özellikle bomba konusunda eğitim aldığı kaydedildi. 2009 Mart’ında yeniden Türkiye’ye giriş yapan Sonsuz’un daha önce emniyette herhangi bir kaydı bulunmadığı anlaşıldı. Bu süre içerisinde örgütten gelen talimatlara uyan Sonsuz’un keşif yaptığı sırada üzerinde ve kaldığı yerde yapılan araştırmalarda herhangi bir patlayıcı maddeye ulaşılamadı. Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunda susma hakkını kullanan Sonsuz’un, kendisine yöneltilen ’Pişman mısın?’sorusuna da yanıt vermediği ve sessizliğini koruduğu öğrenildi

vatan/
 
Üst