Karaoğlu oradaydı!

mostar

Profesör
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
1,011
Tepkime puanı
244
Puanları
0
KARAOĞLU ORADAYDI!
22677.jpg

Gemide marşlar söylemişti
Gemi İstanbul yolunda, onu karşılayacağız. Ama öncesinde bir konferansta Ömer Karaoğlu, Mavi Marmara’da yaşananları anlatacak!

22 Aralık 2010 Çarşamba 12:30
Gemi 26 Aralık 2010 Pazar günü saat 13.00’de Sarayburnu Limanı’nda karşılanacak. Gemiyi karşılama törenine onbinlerin katılımı bekleniyor. Ama öncesinde bir konferansta Ömer Karaoğlu, Mavi Marmara’da yaşananları anlatacak!
Ezgileri, savaşın ortasında; en vahşi, en azılı en karşı konulmaz meydanlarda ve ruhunda hiçbir insicam olmayan mefkûrelerin, haktan tüm boyutlarıyla dışlanmış kalabalıklarının arasında; haklı öfkenin, onurlu bir duruşun ve hakikatten yana tavrın hırsıyla harmanlanmış ateş topu… Dinleyenlerinin bağrını yakması da bundan olmalı; “Seni bir bomba gibi taşımak bu göğüste, Bir Ebubekir kıldı bir Ömer kıldı beni...”
Ezgilerini dilimizden düşürmediğimiz Dr. Ömer Karaoğlu, günümüzün az sayıdaki ‘değerli’ sanatçılarından birisi. Kaliteli müzikleri ve kaliteli yaşantısıyla sanat(!) çöplüğüne temayül eden müzik piyasasına inat parmakla gösterilen ender isimlerden biri... O yaptığı işin farkında: Sanat, imana açılan bir pencere.
22678.jpg
O, Mavi Marmara’daydı
31 Mayıs 2010 Pazartesi Terör Örgütü İsrail, Gazze’ye insanî yardım götüren sivil Mavi Marmara gemisine saldırdı. Terör örgütü İsrail’in insan dışı saldırılarına maruz kalan Gazze’ye, insanî yardım götürmek üzere yola çıkan Mavi Marmara gemisinde o da vardı. Ölümü göze almışlığıyla oradaydı. Ayrıldığı limana bir daha geri dönemeyeceği ihtimalini göz önüne alarak bindi gemiye. Ve gemi içindeki gönüllülere zor zamanlarda ezgileriyle moral verdi. Adeta savaşın ortasında söyledi ezgilerini.
Ömer Karaoğlu, Mavi Marmara gemisinde bulunan bir avuç sanatçıdan biriydi. Hep ezgileriyle tanıdık bizler onu. Umudumuzu, içimizdeki isyanı, sevdayı onun ezgileriyle dillendirdik. Onunla o ilahi memleket Mekke’deydik, Resul’ün topraklarındaydık; onunla kuşlar kervanına yüreğimizle katıldık, onunla zalime isyan ettik, onunla Mavi Marmara’daydık.
22679.jpg
Karaoğlu, o günleri anlatacak

Ömer Karaoğlu, Mavi Marmara hatıralarını ve genel manada Filistin Direnişi’ni Umut Gençliği’nin her ay sonu liseli öğrencilere yönelik düzenlediği konferans serisinde anlatacak. Akabe Vakfı’nın liseli öğrencilere yönelik faaliyetler düzenleyen Umut Gençliği birimi, Filistin Direnişi ve Mavi Marmara başlıklı bir konferans düzenledi. Konferans, 24 Aralık 2010 Cuma günü, saat 18.00’de Akabe Vakfı Konferans Salonunda
Ömer Karaoğlu’nun Umut Gençliği Dergisi’ne daha evvelden vermiş olduğu röportajdan:
“Gemide ise herkes yardımlaşıyordu. Konserveleri dizerken büfe tezgâhına, nereden bilirdim ki orada hizmet veren bir kardeşimizin önden gideceğini. Bize mahcup olmak düştü, hasret düştü, gıpta etmekten başka ne yapabiliriz ki…
İskenderunlu Cengiz’im şehadetinden birkaç saat önce beni memleketinde yaptığı şakayla nasıl da telaşa düşürdüğünü söylediğimde kucaklamış ve tebessüm etmişti. Ertesi sabah aynı tebessümü gördüm yüzünde… Bu kez ötelerden gülüyordu. O tebessümü asla unutmayacağım”
Filistin Direnişi ve Mavi Marmara konferansı Akabe Vakfı’nda. Vakfın adresi, Fatma Sultan Mh. Kahhalbağı Sk. No:49 Topkapı-İstanbul. İrtibat için telefon numarası 0212 534 09 94.



Murat Aydın haber verdi
 
Üst