Karamelli Mısır

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
CC814BAED5E58722EE97A2CB609A2A.jpg


Malzemeler,

Yarım su bardağı kurutulmuş mısır

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1,5 su bardağı toz esmer şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı su

1 tatlı kaşığı vanilya

Yarım çay kaşığı tuz

Hazırlanışı,

Büyük boy tencereye sıvıyağı alıp kızdırın.

Mısırları tencereye ekleyip patlatın.

Patlayan mısırları büyük bir kâseye alın.

Karamelini hazırlamak için esmer şeker, tereyağı, su, vanilya ve tuzu orta boy bir tencereye alın.

Kısık ateşte sürekli karıştırarak karamel kıvamına gelene kadar kaynatın.

Karameli ocaktan indirip hafif ılınması için bekletin.

Ilınmış karameli patlamış mısırların üzerine döküp harmanlayın.

Oda sıcaklığında soğutup servis yapın.

Afiyet olsun.
 
Üst