Kar nedeniyle hangi yollar kapalıı?

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Kar hangi yolları kapattı?






Ulaştırma Bakanlığı kapalı yolların listesini açıkladı

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle karayollarının bazı kesimlerinin ulaşıma kapandığını belirterek vatandaşların zorunlu olmadıkça çıkmamaları gereken güzergahları açıkladı.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle karayollarının bazı kesimlerinin ulaşıma kapandığını belirterek, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden aldıkları veriler ışığında, vatandaşların bu güzergahlarda zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını istedi. Soluk, yola çıkan sürücülerin ise gereken önlemleri mutlaka almalarını istedi.

Habib Soluk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurdu etkisi alan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle karayollarındaki bazı ana güzergahlarda kapanmalar yaşandığını söyledi.

''Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden aldığımız veriler ışığında, vatandaşlara yoğun yağış nedeniyle kapanan bu güzergahlarda zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını öneriyoruz'' diyen Soluk, yola çıkan sürücülerin de gereken önlemleri mutlaka almalarını istedi.

Kar yağışı görülen bölgelerde yola çıkacak sürücülerin zincir, takoz ve çekme halatlarını yanlarında bulundurmaları, hatta zincir takmaları gerektiğini ifade eden Soluk, sürücülere şerit ihlali yapmamaları, herhangi bir sorun çıktığında Karayolları Genel Müdürlüğü araçlarının çalışmalarını aksatmayacak şekilde davranmaları, araç takip mesafesini artırmaları, hızlarını düşürmeleri, trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını önerdi.

Soluk, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Vatandaşlarımız özellikle buzlanma olan kesimlerde çok dikkatli olsunlar. Karayollarıyla ilgili bilgi almak isterlerse (0312) 4158800, (0312) 4274212 ve 159 numaralı hatlardan bize ulaşabilirler.

Ulaştırma Bakanlığı olarak yurt genelinde her türlü tedbiri aldık. Ancak sürücüler kış lastiklerini takmaz, zincir ve halatlarını yanlarında bulundurmazlarsa biz ne kadar çalışsak da netice alamayız. Ekiplerimizle 24 saat sürücülerimizin hizmetindeyiz, onlar da tedbirlerini alarak bizlere yardımcı olsunlar.''

Habib Soluk, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olan yolları şöyle sıraladı:

YOL ULAŞIMA KAPALI KESİM (KM)

Uşak-Afyonkarahisar 0-50

Acıpayam-Serinhisar 0-35

Dumlupınar-Altıntaş 0-35

Afyonkarahisar-Kütahya 0-55

Afyonkarahisar-Seyitgazi 0-39

Afyonkarahisar-Sandıklı 0-35

Akşehir-Tuzlukçu-Yunak 0-35

Çorum-Merzifon 0-50

Balıkesir-Manisa 14-41

Kütahya-Afyonkarahisar 0-30
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45


Kar ve tipi nedeniyle kapalı olan karayolları


Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Denizli-Antalya karayolunun Denizli-Serinhisar kesimi, İnegöl-Domaniç-Tunçbilek ve Yunak-Akşehir karayolları kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.
Trabzon-Rize karayolunun 27. kilometresindeki Araklı şehir geçişine bağlantı yolu mekanik gabari montajı çalışmaları nedeniyle ulaşıma kapatılacak. Ulaşım servis yolundan sağlanıyor.
Anamur-Silifke karayolunun 23-28. kilometreleri, 13.00-16.00 saatlerindeki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşıma kapatılacak.
Maçka-Torul karayolunun 2. kilometresindeki Zigana Tüneli'nde bakım ve yıkama çalışmaları nedeniyle 07.00-17.00 arasında ulaşım tek şeritten kontrollü veriliyor.
Giresun-Trabzon karayolu üzerinde bulunan Tirebolu-2 Tüneli ve Tirebolu-Doğankent Köprülü Kavşağı'nda yapılan elektro-mekanik çalışmalar nedeniyle 08.30-17.30 saatlerinde yol trafiğe kapatılacak. Ulaşım, Tirebolu şehir geçişinden sağlanacak.
TEM Otoyolu'nun Dil İskelesi ile Batı Hereke köprülü kavşakları arasındaki muhtelif kesimlerde yol üst yapı onarım çalışmaları nedeniyle 5-25 Aralık 2010 tarihlerinde 22.00-06.00 saatlerinde çalışmalar sırasında Dilovası gişeleri tamamen trafiğe kapatılacak. Ulaşım karşı yönden gidiş-geliş olarak verilecek.
Anadolu Otoyolu'nun Çeltikçi Kavşağı-Gerede Kavşağı'ndaki aydınlatma ve yol bilgilendirme çalışmaları nedeniyle 30 Kasım 2010-31 Aralık 2010 tarihlerinde 07.00-19.00 saatlerinde sol şerit trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden kontrollü sağlanacak.
Anadolu Otoyolu'nun Akıncı Gişeleri-TAİ Kavşağı arasındaki asfalt üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle 31 Aralıka kadar ulaşım tek şeritten verilecek.
Ankara-Bala ayrımı-Kulu ayrımı yolundaki 20-25. kilometrelerindeki asfaltlama çalışmaları nedeniyle 17 Aralıka kadar ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak yapılacak.
Söğüt-Korkuteli-Antalya karayolunun 9-11. kilometrelerindeki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle yol pazartesi, çarşamba ve cuma 14.00-16.00 saatlerinde ulaşıma kapatılacak.
Menemen-Manisa karayolunun 0-29. kilometrelerindeki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle trafik akışı her gün 14.00-17.00 saatlerinde kesiliyor.
Hasankeyf-Gercüş karayolunun 4-7. kilometrelerindeki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 31 Aralıka kadar her gün 24.00-06.00 saatlerinde ve patlatmanın yapılacağı günlerde haftanın iki günü 12.00-15.00 saatlerinde yol trafiğe kapalı olacak.
Tirebolu-Torul yolu, asfalt yapımı çalışmaları nedeniyle 18.00-24.00 saatlerinde trafiğe kapatılacak. Bekleyen araçlara 20.00-20.15 ile 22.00-22.15 saatlerinde geçiş verilecek.
Açıklamada ayrıca karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması, aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olunması istendi.
AA
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Yurt genelinde 460 köy yolu ulaşıma kapandı

İl Özel İdare Müdürlüklerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlattı.
Yetkililer, kar yağışının aralıklarla devam ettiğini belirterek, bu nedenle yol açma çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğünü bildirdi.
Kar yağışı, kent merkezlerinde de hayatı olumsuz etkiledi. Yapılan son ölçümlere göre, kar kalınlığı Erzurum ve Kars'ta 8, Ağrı ve Ardahan'da da 1 santimetre olarak belirlendi.
Kar örtüsüyle kaplanan, yol ve kaldırımların adeta buz pistine dönüştüğü Erzurum ve Kars'ta, belediye ekipleri kar ve buzla mücadele çalışması yapıyor.
Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının 3 gün daha aralıklarla etkisini sürdürmesini beklediklerini bildirdi.
Öte yandan, bölgede kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıklarında da düşüş oldu. Gece hava sıcaklıkları, Kars'ta eksi 7, Ardahan'da eksi 5, Ağrı ve Erzurum'da eksi 4, Iğdır'da 0 ve Erzincan'da 2 derece olarak ölçüldü.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Ardahan ve Erzurum'da 0, Kars ve Ağrı'da 1, Erzincan'da 4 ve Iğdır'da da 5 derece olması bekleniyor.
YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE BURSA'DA 40, BALIKESİR'DE 36, KAYSERİ'DE 51, MALATYA'DA 22, BARTIN'DA 10, KARABÜK'TE 35, HAKKARİ'DE 24 KÖY VE 60 MEZRA YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Yurdun büyük bir bölümünde hafta sonundan itibaren görülen yoğun kar yağışı Bursa'da 40, Balıkesir'de 36, Kayseri'de 51, Malatya'da 22, Bartın'da 10, Karabük'te 35, Hakkari'de 24 köy ve 60 mezra yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.
Alınan bilgiye göre, Türkiye'nin birçok bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Bursa'da 40 köy yolu ulaşıma kapandı.
Bursa İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanı İsmail Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonundaki kar yağışının yüksek kesimlerde daha etkili olduğunu söyledi.
Yağışla birlikte kapanan köy yollarını açmak için ekiplerin yoğun olarak çalıştığını anlatan Aksoy, ''Kapanan köy yollarını açıyoruz ancak aralıklarla etkili olan yağış ve rüzgar nedeniyle tekrar kapanıyor. Şu anda 40 köy yolumuz kapalı. Bugün akşama kadar tamamını açmış oluruz'' dedi.
Aksoy, dün akşam saatlerinde ulaşıma kapanan Mustafakemalpaşa ve Gemlik'e bağlı köylerdeki 2 hasta için yol açma çalışması yürüttüklerini de ifade ederek, hastaların ambulansla sevkinin yapıldığını kaydetti.
Balıkesir'de de 36 köy yolunun ulaşıma açılmasına çalışıldığı bildirildi.
KAYSERİ
Kayseri'de dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Sarız ilçesine bağlı 25 köy, Pınarbaşı ilçesine bağlı 4 köy, Develi ilçesine bağlı 12 köy, Tomarza ilçesine bağlı 3 köy ve Yahyalı ilçesine bağlı 7 köy yolu ulaşıma kapandı.
Kayseri İl Özel İdaresi'ne bağlı 7 ayrı ekip, kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalara başladığı belirtildi.
Bu arada Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 45 santimetreye ulaştı.
Kayseri-Erciyes karayolunun ise ulaşıma açık olduğu bildirildi.
HAKKARİ
Hakkari'de hafta sonu etkili olan kar nedeniyle 24 köy ve 60 mezra yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
Hakkari ve ilçelerinde iki gün boyunca etkili olan kar yağışı sırasında ulaşıma kapanan 58 köy ve 140 mezra yolunu açma çalışmaları başladı. Yağışın durmasıyla başlayan çalışmalar kapsamında, 34 köy ile 80 mezra yolu ulaşıma açıldı. Ekipler, ulaşımın halen sağlanamadığı 24 köy ve 60 mezra yolunda çalışmalarını sürdürüyor.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri dün akşam saatlerinde etkisini kaybeden karın, yerini soğuk havaya bıraktığını ifade ederek, sürücülerin buzlanmaya karşı dikkatli olması uyarısında bulundu.
MALATYA
Malatya'da hafta sonundan bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle Akçadağ ilçesinde 5, Arguvan'da 3, Doğanyol'da 1, Pütürge'de 13 olmak üzere toplam 22 köy yolu ulaşıma kapandı.
Devam eden kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için 15 ayrı yerde 115 kişilik ekiple, 24 greyder, 16 dozer, 8 kepçe, 12 kamyonet ve traktör ile 18 servis aracının çalışmalarını devam ettirdiği kaydedildi.
Bu arada Pütürge-Malatya karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor. Her iki yönden de yol açma çalışmaları devam ederken, yoğun sis çalışmaları zaman zaman aksatıyor.
BARTIN VE KARABÜK
Bartın'da 10, Karabük'te 35 köy yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.
Etkili olan kar yağışından, Bartın merkezde 3, ilçelerinden Ulus'ta 4 ve Kurucaşile'de 3, Karabük'te merkezde 4, ilçelerden Eskipazar'da 8, Ovacık'ta 18, Eflani'de 3 ve Yenice'de 2 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
İmar ve kentsel iyileştirme müdürlükleri ekiplerince yol açma çalışmaları sürdürülüyor.
AA
 
Üst