• Reklamsız versiyon için ÜYE OL

Kapya Biber Salatası

Büşra

'ana hura!!
Yönetici
Süper Moderatör
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
21,777
Beğeniler
2,729
Puanları
113
#1
malzemeler:
4 orta boy kapya ( kırmızı ) biber
6-7 kaşık yoğurt ( Suyunu süzdürmek için bir süre süzgeçte bekletilebilir ya da süzme yoğurt kullanılabilir)
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Salatanın yapılışı;
  1. Biberler ikiye bölünür ve çekirdekleri temizlenir,
  2. Temizlenen biberler küp küp doğranır ( çok küçük olmamalı )
  3. Bir tavaya biberler, 3/4 çay bardağı su ve 3 yemek kaşığı sıvıyağ alınır biberler suyunu çektikten sonra 1-2 dakika kavrulur,
  4. Karıştırma kabında yoğurt, ezilmiş sarımsaklar, dereotu karıştırılır,
  5. Biberler soğuyunca sıcak eklenirse yoğurt kesilir, yoğurtlu sosa katılır ve iyice karıştırılır,
  6. Salata servis tabağına alınır , üzeri zeytinyağı ve kıyılmış dereotu ile süslenir.
AFİYET OLSUN…

 

Serkan333

Asistan
İhvan Üyesi
Katılım
15 Şub 2016
Mesajlar
223
Beğeniler
4
Puanları
0
#2
dere otu ve biber olmamış onun yerine kornişon turşu bide ptlıcan ezmesi olmalıydı :p

her şeyide ben öğretemem yani :Cool:
 

Büşra

'ana hura!!
Yönetici
Süper Moderatör
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
21,777
Beğeniler
2,729
Puanları
113
#5
Allah eşlerinize sabır versin =))
 
Üst