berraksu
Aşafatlı
Sabani serifin 15nci gecesi Beraet gecesidir. Bu gecede hic olmazsa bir tesbih namazi kilinir.
Beraet Gecesinde 100 rekat ve ismine "hayir namazi" denilen bir namaz vardir ki, kilan kimse o sene ölürse sehitlik mertebesine nail olur.
Namaza söyle niyet edilir:
"Ya Rabbi, niyet ettim senin rizai serifin icin namaza. Beni afvi ilahine, feyzi ilahine mazhar eyle. Kasveti kalbden, dünya ve ahiret sikintilarindan halas eyleyip, süeda defterine kaydeyle".
Her rek'atte Fatiha'dan sonra 10 ihlasi serif okunur. Iki rek'atte bir selam verilir. Yüz rek'ate tamamlanir. Her re'atte 100 ihlasi serif okumak suretiyle 10 rek'at da kilinabilir.
Namazdan sonra, Allah'in HU ismi serifinin ebced hesabina göre adedi olan 11 sey, TAHA'nin ebced hesabiyla adedi olan 14 kere okunur. TAHA Resulullah Efendimizin ismidir.
Okunacak olanlar:
1. Istigfar: 14 kere
2. Salevati serife: 14 kere
3. Fatiha (besmeleyle): 14 kere
4. Ayetül kürsi (besmeleyle): 14 kere
5. Lekad caeküm... (besmeleyle): 14 kere
6. 14 kere "Yasin, Yasin" dedikten sonra 1 Yasin-i serif (1)
7. Ihlasi serif (besmeleyle): 14 kere
8. Felak suresi (besmeleyle): 14 kere
9. Nas suresi (besmeleyle): 14 kere
10. 14 kere
Sübhanallahi velhamdü lillahi ve la ilahe illallahü vallahü ekber. Vela havle vela kuvvete illa billahi'l-aliyyi'l-aziym.
11. Salevati serife (salati münciye okumak efdaldir): 14 kere
Bunlardan sonra dua yapilir.
(1) Yasini serifde 7 zahiri, 7 batini MÜBIN vardir. Böylece o da 14 olur.
Beraet Gecesinde 100 rekat ve ismine "hayir namazi" denilen bir namaz vardir ki, kilan kimse o sene ölürse sehitlik mertebesine nail olur.
Namaza söyle niyet edilir:
"Ya Rabbi, niyet ettim senin rizai serifin icin namaza. Beni afvi ilahine, feyzi ilahine mazhar eyle. Kasveti kalbden, dünya ve ahiret sikintilarindan halas eyleyip, süeda defterine kaydeyle".
Her rek'atte Fatiha'dan sonra 10 ihlasi serif okunur. Iki rek'atte bir selam verilir. Yüz rek'ate tamamlanir. Her re'atte 100 ihlasi serif okumak suretiyle 10 rek'at da kilinabilir.
Namazdan sonra, Allah'in HU ismi serifinin ebced hesabina göre adedi olan 11 sey, TAHA'nin ebced hesabiyla adedi olan 14 kere okunur. TAHA Resulullah Efendimizin ismidir.
Okunacak olanlar:
1. Istigfar: 14 kere
2. Salevati serife: 14 kere
3. Fatiha (besmeleyle): 14 kere
4. Ayetül kürsi (besmeleyle): 14 kere
5. Lekad caeküm... (besmeleyle): 14 kere
6. 14 kere "Yasin, Yasin" dedikten sonra 1 Yasin-i serif (1)
7. Ihlasi serif (besmeleyle): 14 kere
8. Felak suresi (besmeleyle): 14 kere
9. Nas suresi (besmeleyle): 14 kere
10. 14 kere
Sübhanallahi velhamdü lillahi ve la ilahe illallahü vallahü ekber. Vela havle vela kuvvete illa billahi'l-aliyyi'l-aziym.
11. Salevati serife (salati münciye okumak efdaldir): 14 kere
Bunlardan sonra dua yapilir.
(1) Yasini serifde 7 zahiri, 7 batini MÜBIN vardir. Böylece o da 14 olur.