Kandahar'da "EJDER VURUŞU" Operasyonu Devam Ediyor

whamzaw

Üye
Katılım
21 Nis 2010
Mesajlar
17
Tepkime puanı
0
Puanları
0
resim.php

Amerika'nın Cumartesi günü start verdiği “Ejder Vuruşu” operasyonu, Taliban'ın kalesi konumundaki Kandahar'da devam ediyor.

Dün olduğu gibi bugün de Kandahar, şiddetli çatışmalara sahne oldu. ISAF birliklerinin Taliban’ın kontrolünde olan Zhiri beldesindeki Kolak Durahi’ye girme teşebbüsünde bulunması üzerine çıkan şiddetli çatışmada, Amerikan askerlerinin ağır kayıplar verdiği öğrenildi. Taliban kaynaklarına göre 3 saat süren çatışma sırasında 2 mücahid de yaralandı.

Yine Zhiri beldesinin Sang-e Sar bölgesinde yaşanan çatışmalarda ISAF birliklerinin ağır kayıplar verdiğini ifade eden Yusuf, operasyonun detaylarına ilişkin bir açıklamada bulunmadı. Diğer yandan Zhiri beldesindeki Spin Masjid’e girmeye çalışan ISAF ile Taliban savaşçıları arasında şiddetli çatışma çıktı. Taliban, bu bölgede Amerika ordusuna ait bir tankın imha edildiğini, içerisindeki askerlerin ise öldürüldüğünü açıkladı. Taliban sözcüsü Yusuf Ahmedi, Taşavani’de çıkan çatışmada ise Amerika askerlerinden 3 tanesinin öldürüldüğünü söyledi.



Kunar

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, Taliban savaşçılarının dün sabah Kunar’da ISAF birlikleriyle girdiği çatışmada “düşmana” ağır kayıplar verdirdiğini belirtti. Zebihullah, operasyonun sonuçlarına ilişkin ayrıntılı bir açıklama yapmadı.

Helmand


Helmand eyaletinin Khan-e-Sheen beldesine bağlı Qala Nao’da ISAF güçlerine ait bir tankı imha eden Taliban, içindeki askerleri öldürdüğünü açıkladı.

Marcah

Amerikan askerleri Helmand eyaletinin Qari Sada beldesinde bir kişiyi katlederken üç oğlunu da esir aldı. Yerel kaynakların bildirdiğine göre Qari Sada’ya giren Amerikan birlikleri, Hacı Abdussettar adlı Afganlının evini RPG’yle vurdu, evi yaylım ateşine tuttu.

Bugün sabah saat 08:00’de Taliban ile Amerikan askerleri arasında çıkan çatışmada ise 3 asker öldürülürken 2 asker de yaralandı. Yaklaşık 2 saat süren çatışmada, 2 mücahidin de yaralandığı bildirildi.

Zabul


Zabul’un Urgundab beldesinde ISAF güçleri, Taliban’ın taktiksel tuzağına düştü. Taliban’ın kontrolüne geçen bir bölgeye İslam Emirliği’nin bayraklarını asan savaşçılar, bayrağın bulunduğu bölgeye mayın döşediler. ISAF güçleri bayrakları indirmek istediği zaman mayınlar patladı ve en az 8 asker öldü.

Kapisa

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, Kapisa eyaletindeki Tagab’a giren Fransız askerlerle Taliban arasında çıkan çatışmada, 3 askerin öldürüldüğünü bildirdi.

Badgheese


Yusuf Ahmedi, Badgheese’de Taliban savaşçılarının hedef aldığı bir tankın imha edildiğini, tankta bulunan askerlerin ise öldürüldüğünü açıkladı.

Buna ilave olarak Faryab’da Amerika ordusuna ait bir tankı imha eden Taliban, Faryab’ta 1 askeri öldürdü, 8 tanesini de yaraladı, Kunar’daki bir askeri üsse havan topu saldırısı düzenledi.

Obama'dan Afganistan İtirafı

ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan'daki savaşın Irak'taki savaştan daha zor olduğunu, ancak bölgedeki birliklerin güçlendirilmesine yönelik stratejisinin ''şimdilik'' başarısızlığa uğramadığını söyledi.

Obama, Rolling Stones dergisine verdiği mülkatatta, Afganistan'daki durumun iyileşmesi için sarf edilen çabaların yavaş yavaş meyvelerini vermeye başladığını belirterek, ''Bu çok zor bir iş, bir yıl önce de zor olduğunu biliyordum. Bir yıl sonra da zor bulacağımı biliyorum''' dedi.

Afganistan'daki savaşın Irak'taki savaştan daha zor olduğunu kabul eden ABD Başkanı, ''Kandahar etrafında güvenli bölge yaratarak ilerlemeler kaydettik, ancak Kandahar'ın Musul gibi Felluce gibi güvenli kentler olmadığına şüphe şok'' ifadesini kullandı.

Bu dergiye verdiği mülakatın ardından istifa etmek durumunda kalan General Stanley McChrystal'in gidişiyle ilgili olarak da bu olayın kendisini ''sıktığını'' ifade eden Obama, ''Ancak 100 bin genç kadın ve erkeğin yaşamını emanet ettiğim birinin örnek bir davranışı olmalı'' diye konuştu.

isra haber / Ekrem ÇAKIR
 

muhammedusame

Asistan
Katılım
27 Eyl 2010
Mesajlar
233
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Yaş
40
Başlık hatalı

Haberin başlığı hatalı gibime geliyor.
İşkalci kafirlerin saldırılarını onların adlandırmaları yerine mücahitlerin adlandırmasıyla versek daha iyi olur.
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
Rabbimiz mücahidleri bizler destekliyemiyoruz,
katından kuvvetlerle onlara destek çık...
bizi de affet...
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
Afganistan'da beş NATO askeri daha öldürüldü
NATO Afganistan'da başlattığı 'ejderha vuruşu'nda yine bir karşı darbe yedi!





Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Afganistan ve NATO birlikleri ülkenin güneyindeki Kandahar kenti etrafında düzenlenen 'Ejderha Vuruşu' ismi verilen operasyonlarında kan kaybetmeye devam ediyor.
Afganistan'da bugün beş NATO askerinin öldüğü belirtildi. NATO'dan yapılan açıklamada, üç askerin el yapımı bir bombanın infilak etmesi sonucu yaşamını yitirdiği kaydedildi. Açıklamada diğer iki askerden birinin direnişçi saldırısında, diğerinin bombalı saldırıda öldüğü belirtildi. Askerlerin uyruklarıyla ilgili henüz bilgi verilmedi.
Öte yandan ABD'nin Pakistan'da üç Pakistan askerini öldürmesine yönelik tepkiler büyüdü. Pakistan'da kimliği belirlenemeyen eylemciler, yaklaşık 30 NATO tankerini yaktı.
 
Üst