Kamuoyu aracılığı ile Hamza Türkmen’e eleştiri, düzeltme ve nasihatlerimiz…

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Kamuoyu aracılığı ile Hamza Türkmen’e eleştiri, düzeltme ve nasihatlerimiz…

11136708_1453686961596575_9180835352166403703_n-544x330.jpg



HAY-DER Kamuoyu aracılığı ile Hamza Türkmen’e eleştiri, düzeltme ve nasihatlerimiz…

İslamcıların dönüşmesi ihtilafların, ihtilaflarda seviyenin düşmesine sebeb oldu. Kurumumuza yönelik haksız ithamlara cevap vermekten yorulduğumuzu belirterek söze başlayalım.

Hamza Türkmen, Derneğimizinde aylık konferans serisi kapsamında 30 Mayıs 2015 tarihinde yapacağımız “Müslümanların Sandıkla İmtihanı” başlıklı programımızın duyurusuyla ilgili asılan tanıtım afişinin fotoğrafını çekip, şahsına ait sosyal medya hesabı, twitterda “indi yorumları, naslaştırarak Newyork Times, Yeşiller. HDP, CHP, MHP, Gülen ve katil Esed saflarına düşmemek gerek” ifadeleriyle yayınladı.

Dünyaya gönderiliş gayesi Allah’a kulluk olan insanların (Müslümanlarin), yaşanan tüm meseleleri değerlendirmede ölçüsü insanların genel kabulü değil, Kuran ve sünnettir. HAYDER cemaati demokratik-laik sistemde sandığa gitme ve oy meselesinde, Allah’a ait olan uluhiyet ve rububiyeti, demokratik seçim yoluyla Allah’tan (avc) gayrısına vermekten hassasiyetle kaçınmaktadır.

Meseleye bakışımız, Kuran’da belirtilen Peygamberler tarihinin ortak mücadelesi, Kitab ve Peygamber oğretileriyle ortaya konmaktadır. Tercihlerimizi değerlendirirken herkesçe kabul edilecek bir temele bağlayarak yaklaşmıyor, tevhidi değerlere sadakat gösterme gayretinde bulunuyoruz.

Bu bakış açımızla; Allah’ın mübarek Tevhid dini islam’a sadakat gösterip mevcut seçimlerde oy vermeyen ve Müslümanları da oy vermemeye davet eden bizlerin; NYT, Yeşiller, muhalefet partileri ve Esed’le aynı safa düşmekle itham edilmesi seviyesiz ve tutarsız bir söylemdir. HAYDER cemaati mevcut muhalefet partileri ile aynı safa duşmesi için bu partilerden birini desteklemesi gerekirdi. Oysa cemaatimiz tüm siyasi partilere uzak, mevcut politikalardan bağımsız hareket etmektedir.

HAYDER cemaati NYT ve Yeşiller gibi emperyalist zalimlerinle de aynı safa düşmez. Cemaatimiz bu zalimler ile aynı safa düşmüz olsaydı en azından Paris saldırılarında tarafını belli eden mevcut iktidar sahipleriyle aynı safta yürürdü. HAYDER cemaati Esad rejimiyle de aynı safa düşmez.

Suriye’de katil ve zalim Esad rejimine karşı başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk gününden beri gerek insani yardım, gerek Türkiye’de ki sokak ve salon organizasyonları ve gerekse de enfermasyon ağımızla Suriyeli Müslüman muhaliflerle aynı saftayız. Bunun böyle olduğu adalet sahibi herkes için gün gibi ortadadır.

HAYDER cemaati uluslararası zalim ve katil emperyalist devletler ve onların İslam coğrafyalarında ki en önemli silahları, müttefik bölgesel ülke liderlerinin tümüne karşı buğuz etmekte ve onlara karşı mücadele etme gayretindedir. Hamza Türkmen’e şu soruyu sormak hakkımızdır Mevcut şartlar gereği oy vermeyen HAYDER cemaatinin Esad rejimiyle aynı safa düştüğünü iddia eden sizler, Ortadoğu’da yüzbinlerce insanı katleden ABD emperyalizmine üslerini açan, askeri ve lojistik yardımlarda bulunan AKParti hükümetine destek vererek kimlerin safına düştünüz.

Sayın Hamza Türkmen, kendinizi Müslümanaların doğru akıl ve iradesi gibi görmekten ve fikrinizi muklaklaştırmaktan vazgeçin. Bizler sizi gözü kör bir AK Parti sempatizanı olarak görmüyor ancak Müslümanların maslahatı(!) gereği gözünüzün batıl bir boyayla boyandığını düşünüyoruz, size dua ediyor ve bir ömür tevhidi değerlere sadakatle bağlı kalmanız dileğinde bulunuyoruz.

HAYDER Yönetim Kurulu

Önemli not: Eleştiri, düzeltme ve nasihatlerimiz ÖZGÜRDER cemaati ve HAKSÖZ dergisinden bağımsız Hamza Türkmen’in şahsıyla ilgilidir.
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
hamza-turkmen-libos-lastidf57943143.jpg


1975’li yıllarda bu yana “her nane karın ağrısına iyi gelir” diyerek “Türkiye’deki tevhidi uyanış” sitili ustalarından eski tüfek H.Türkmen bugünlerde “liboş”laştı.

”Hak söz haber ve Özgür-Der” in başında bulunan zat kendi tebaasına 2010 yılında yazıp söyledikleri “Tespit ve Teşhisler” den eser yok.

İşte o tespitleri,

”. İkinci kesim bugün en çok AK Parti kurmay heyeti temsil ediyor. Amaçları ulusçuluğu restore edip Mustafa Kemal’in 1930 öncesi İttihat Terakki kökenli Orta Asya sarı ırk ve 1930 sonrası Hitit kökenli beyaz ırk Türkçülüğünü aşıp, etnik yapılar arasında çatışmayı yumuşatmak. Irk kökenli Türk ulusu tanımından, kültürel kökenli Türk hatta Türkiye ulusu noktasına gelerek, ulus temelinde etnik yapıların geri çekildiği daha katılımcı ve özgürlükçü bir Türkiye yaratmak. Hedeflerindeki Türkiye ulusunu Küresel kapitalizme ayak uydurarak çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırabilmek.”

”Yeniden Kur’an Nesli” ni ve “Kuran ümmeti nüvelerini” bölge bölge, şehir şehir inşa etmeye çalışan. Bunun içinde, Türkiye uyanış süreci açısından kendi hayali kurgularıyla bu kitleleri peşine takmıştı. Bu heyecanlarını şimdilerde “Suriye” bağlamında AKP politikalarına bağlamış durumdalar.

”Küresel Kapitalist, Ulusçu restorelisi” AKP gitmiş yerine,

“katılımcı ve özgürlükçü” AKP gelmiş.

İşte “Yeni Kur’an nesli”nin tevhidi gelişim süreci

En azından ben öyle anlıyorum.
Merak eden dostlar “20 Ağustos Antep Katliamı” başlıklı yazısında “Hükümet” eden AKP ile ilgili tek satır eleştiri bulurlarsa lütfen bana yazsınlar.

Ortalık kan gölüne dönmüş, Terörün bütün tarafları ve aktörleri yazıda var,
Fakat “Hükümet” yok.
Bunun nedenini açıklamak da başka bir bahara kalacak


Yavuz Kaya / Rasthaber
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Yerelde ve küreselde “NYT, Yeşiller, muhalefet partileri ve Esed'le aynı safa düşmekten
" Âlemlerin Rabbi'ne sığındığımız gibi; yerelde kadın bedeni teşhircisi Sabah-Takvim gazeteleri ile, faizcilik ve rantçılıkta TÜSİAD sermayesinden farkı olmayan muhafazakar kapitalist sermaye ile ve küreselde Afganistan'da NATO-ABD işgalcileriyle, Yemen'de Suud-Sisi katilleriyle aynı safa düşmekten de Âlemlerin Rabbi'ne sığınıyoruz.

Sükrü Hüseyinoglu
 

abdullah birisi

Kıdemli Üye
Katılım
12 Mar 2013
Mesajlar
10,357
Tepkime puanı
517
Puanları
0
Konum
istanbul
erbakan Hocamızı, satanlardan bülent arınç, yıllar sonra, eleştiriyor diye, paralelci olarak itham edildi, yılların Hamza Türkmeni ise Liboş olarak itham ediliyor, putuna dokunulan her kesim, helva niyetiyle yemeye hazır bekliyormuş demekki....
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
8579.jpg
194880703ca6aac4e8c1bdb4b39c5fba.jpg
23266.jpg
8601.jpg




Nasıl bir satışsa artık bozdur bozdur harca !!!
 
Üst