Kamil Koç'ta Namaz Hazımsızlığı!

YagmuR

Üye
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
2,504
Tepkime puanı
586
Puanları
0
Yaş
35
Konum
¤´ UnuTuLu§taN `¤
Web sitesi
www.gencislam.com
26375.jpg


Onbinlerce yolcu taşıayn firma terminaldeki mescidi kapattı ve öyle bir gerekçe sundu ki kargalar bile güler(!)



Ataşehir terminalindeki mescitin kaldıran Kamil Koç'a tepkiler büyürken firmadan gelen açıklama çok düşündürücüydü.

Tüm Türkiye yıllardır şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan Kamil Koç'un Ataşehir terminalindeki mescitin kaldırılmasıyla ilgili ilginç gerekçesini konuşuyor.

Her şey söz konusu terminaldeki namaz ve ibadet ihtiyacını gidermek için tahsis edilen mescitin kaldırılmasına tepki gösteren bir vatandaşın şikayetimvar isimli sitede düşüncelerini bildirmesinden sonra başladı.

CÜZDANIMI KAMİL KOÇ FİRMASINA KAPATIYORUM

Şikayetçi vatandaş, Kamil Koç firmasının mescidi daha kullanışlı hale getirmek yerine kaldırmasından sonra ´'Bu hareketle firma Namaz kılan yolcu istemiyoruz' demeye getirilmiş. Benden para kazanmak istiyorsanız önce bana, inancıma saygı göstermek zorundasınız. Bende artık firmanıza cüzdanımı kapatıyorum.´ diyerek protesto etmişti.

KAMİL KOÇ HRİSTİYANLARA ÇİFTE STANDART OLMAMASI İÇİN MESCİDİ KALDIRMIŞ


Bu protesto karşısında tepkisiz kalamayan firma yetkililerinin verdiği cevap ilginç olduğu kadarda gülünçtü.

Geçen yerel seçimde Bursa belediye başkalığına adaylığını koyan iCHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli´nin sahibi olduğu firma Ataşehir terminalindeki mescidi Hristiyanlara çifte standart olmasın diye kaldırdığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Yönetim Kurulu karar alarak mescidi kaldırdı. Kimi vatandaşlar söz konusu mescidin depo ihtiyacından dolayı kapatılarak depo haline getirildiğini belirtiyor. Bu ifadeler yanlıştır. Çünkü, mescit depo ihtiyacı olduğu için kapatılmadı. Çok farklı ibadethaneler var. Hıristiyan yolcuya ibadetini yapsın diye kilise açılmadığı için çifte standart olmasın diye mescit de kapatıldı. Din ve mezhepler arasında ayrıcalık olmasın istenildi.”

habereditor
 

hacifersat

Doçent
Katılım
11 Nis 2010
Mesajlar
717
Tepkime puanı
59
Puanları
0
selam. yeryüzünü mevlam bize mescid yapmış . illa 4 duvarmı olucak :) 2 rekat namazı nerde istersen orda kılarsın. at seccadeyi tesisin ortasın al tekbiri Allahuekber .... gör bakalım neler olyor :D
 

YagmuR

Üye
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
2,504
Tepkime puanı
586
Puanları
0
Yaş
35
Konum
¤´ UnuTuLu§taN `¤
Web sitesi
www.gencislam.com
aleyküm selam
tabi hocam orası öyle dediğiniz gibi, lakin son zamanlar da bazı firma ve şirketlerin namaza ve namaz kılanlara tepkisi çoğalmaya başladı, bunların bu tepkilerine tepkisiz kalkmamakta lazım :)
 

Mahpeyker

Kıdemli Üye
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
4,456
Tepkime puanı
742
Puanları
0
dini acidan her yerde namaz kilinmaz
bir kere namazinin kabulü icin dikkat edilmesi gereken seyler vardir

iste ülkemizin gidisati bu ...
müslüman bir ülkede ,kendi vatanimizda bile artik öncülük hiristiyanlara taniniyor .

bakalim daha neler görecegiz bu hosgörü zihniyeti ile ...
 

hacifersat

Doçent
Katılım
11 Nis 2010
Mesajlar
717
Tepkime puanı
59
Puanları
0
selam, eee adam dediğin öle olucak ... adam bakıcak tesisin ortasında namaz aşikare, zaten farzlar aşikare kılınır. hem kılmayanların kafası dank edicek. hemde yönetim dicek ne iş mescidi kapattık adam tesisin ortasında kılıyor. hemen kara çıkıyor iki mescid yapıla :D

bi gün iftara gittik istanbul'a bi semte (sefaköymüydü neydi) baktım yol uzun olunca vakit epey zayi oldu arabadan indik yanında bi park parkın helacısı ismailağa cemattinden bir kardeş dedim varmı seccade serersin parka ne güzelde gidiyor parkta namaz... iftarada tkp li biri vardı. o da artık aklında ne geçirdi Allah c.c. bilir. abi saklana saklana olmaz bu farzlar kimisi kininden deli olucak kimiside senden güç alıcak. :) ümmetin böle delilere ihtiyacı var :D
 

Mahpeyker

Kıdemli Üye
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
4,456
Tepkime puanı
742
Puanları
0
deli olmadan veli olunmaz diyorsunuz yani :)
eh haklilik payida var yorumunuzun :)
 

hacifersat

Doçent
Katılım
11 Nis 2010
Mesajlar
717
Tepkime puanı
59
Puanları
0
selam vallah veliliği bilemem ama okuduğum bütün islam büyükleri aklen deli diyeceğimiz yiğitlikler yapmış. bakın islam büyklerinin hayatlarına hep delilik diyeceğimiz şeylerle doludur. yoksa onların bizden ne eksiği vardı. onlarda ticaret yapardı , etliye sütlüye karışmazdı. kimi zaman sultana , kimi zaman zalim hükümdara haykırmış. ardına bakmamış yok kelle gider, koltuk gider, mimlenirim, yok şöel olur böle olur... eee şimdi bakıyosun bir avuç deli ! koskoca dünyanın haçlısına kafa tutuyor delilik değilde nedir !!! yoksa onlarmı akıllı bizmi deli !! herhalde bende delirdim mi ne :D
 

Mahpeyker

Kıdemli Üye
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
4,456
Tepkime puanı
742
Puanları
0
nice akilli gecinenler vardir bilmezler ki, dünyanin en ahmak insanlaridir
ve nice deliler vardir ki ,degerini ancak Yaradan bilir ...


hamis : her defasinda selam veriyorsunuz ,selam almak zorunda birakiyorsunuz : )
 

hacifersat

Doçent
Katılım
11 Nis 2010
Mesajlar
717
Tepkime puanı
59
Puanları
0
selam. selamı yayın hadisini istinaden hem islam şiarıdır. yahu yolda bile millet selam vermiyor bak burda her mesajda bi selam fenamı :) yani hayatın heryerine selamı kelamı sokmak lazım. hem kardeşlik pekişir hem islam diyarı olduğu belli olur. vesselam ...
 

Mahpeyker

Kıdemli Üye
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
4,456
Tepkime puanı
742
Puanları
0
o zaman kısadan değilde ,usulünce yapmak gerekir
"selamün aleyküm -ve aleyküm selam " tarzında : )


esselamü aleyküm
 

hacifersat

Doçent
Katılım
11 Nis 2010
Mesajlar
717
Tepkime puanı
59
Puanları
0
selam. ben kısadan alıyorum sizin yazdığınız en efdal olanı ve haklısınız :) selam deyince herhalde maslahat yerini buluyor inşallah. leb demeden leblebi misali :D
 
Katılım
14 Eki 2006
Mesajlar
1,777
Tepkime puanı
67
Puanları
0
Hey gidi Bursa terminali.. bursa da ki son namazı mı Kamil Koç otobüsünün gelmesini beklerken orada kılmıştım.. Hey gidi günler..
 

Muminaga

Yeni
Katılım
19 Ara 2006
Mesajlar
8,208
Tepkime puanı
989
Puanları
0
Kamil Koç : Namaz için Durmamak Şirketimizin Prensibi

Kamil Koç`ta Namaz Yasağı


CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli`nin sahibi olduğu Kamil Koç turizm firmasında namaz yasağı bir prensipmiş.
27 Ağustos 2012 Pazartesi 10:40:00

Türkiye’nin köklü turizm firmalarından Kamil Koç, büyük bir skandala imza attı. CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli’nin sahibi olduğu Kamil Koç firması, namaz kılmak için durma talebinde bulunan yolcusu Muhammed Anlı’yı dinlenme tesislerinde bırakıp yoluna devam etti. Firma; namaz molası için durmadıklarını belirterek, bu prensiplerini bozamayacakları savunması yaptı.


Yolcusunu Bekleten Turizm Firması Kamil Koç

İstanbul’dan İzmir’e gitmek için Kamil Koç’tan 24 Ağustos Cuma günü saat 00.30’a bilet aldığını belirten 10 yıllık tarih öğretmeni Muhammed Anlı, başından geçenleri şöyle özetledi: “Otobüsüme binmek için 00.30’da İstanbul Esenler Otogarı’na gittim. Ama o arada asker sevkiyatı olduğunu söyleyen firma yetkilileri bizi yarım saat bekletti. ‘Bu gayet doğal bir sorundur’ diyerek diğer yolcularla birlikte hoşgörü ile karşıladık ve yarım saat sonra otobüsümüz Esenler’den hareket etti. Daha sonra Ataşehir’deki Kamil Koç’un ofisinde yolcu almak için durduk ve bizi saat 03.00’a kadar beklettiler. Niye beklediğimizi sorduğumuzda, Ataşehir’deki Kamil Koç’un sorumlusu çok olumsuz bir tavırla ‘Yolcu bekliyoruz, yetişemedi’ dedi. Daha sonra ise diğer yolcular 1,5 saat beklediklerini ifade ederek saat 03.00’e kadar otobüsün diğer yolcularını bekletme hakları bulunmadığını söyleyerek yetkililere tepki gösterdi. Sorumlu kişi başkası için beklemeyeceklerini ifade ederek bu yolcunun bekleneceğini söyledi. Yolcu geldikten sonra yola devam ettik.”

Namaz Kılmak İçin İnen Yolcusunu Yolda Bıraktı

Asıl sorunu sabah saat 05.30’da yaşadığını belirten Muhammet Anlı, “Ben muavine mümkünse namaz kılacağımı ifade ettim. Muavin bana tesislerde duracağımızı belirtti. Ben bunun verdiği rahatlıkla otobüsün durmasını bekledim. Ama saat 06.00’ya yaklaştı ve otobüs durmadı. Yine çağırdım ve sordum, yine bana yarım saat sonra duracaklarını söyleyince namaz kılmamın gerektiğini vurguladım. Ters bir cevap olarak ise muavin bana sadece tuvalet için durabileceklerini, namaz için ise duramayacaklarını ifade etti. Bunu bu şekilde aktarınca benim moralim bozuldu. ‘Namaz için duracaksanız durun, durmayacaksanız benim inmem gerekiyor’ dedim. Çabalarım sonuçsuz kalınca otobüsü Bursa’nın Karacabey ilçesinde Onur Petrol isimli dinlenme tesislerinde durdurarak, otobüs şoförü ve muavinine ‘İster bekleyin ister beklemeyin, ben namazımı kılacağım’ dedim. Ben indikten sonra otobüs durmayarak yoluna devam etti” dedi.

Kamil Koç: “Namaz İçin Durmamak Şirketimizin Prensibi”

Namazını kıldıktan sonra şikayet ve mantıklı bir açıklama için Kamil Koç’u aradığını belirten Anlı, “Telefonda karşıma çıkan yetkililerden Murat Bey ile görüştüm. Murat Bey bana otobüs firmalarının tuvalet için durduğunu, fakat namaz için duramayacaklarını, bunun şirketlerinin prensibi olduğunu söyledi. Daha sonra burasının Anadolu toprağı olduğunu belirterek ister Müslüman, ister Hristiyan olsun, ister Musevi olsun insanların dini inancına karşı saygısızlık yapılamayacağını vurguladım. Kaldı ki Müslüman bir ülkede yaşıyoruz.

Benim yoğun ısrarlarıma rağmen karşımdaki Kamil Koç’u temsil eden Murat isimli yetkili tekrar tekrar ‘Biz bunun (namaz) için durmuyoruz’ dedi. Konu ile ilgili olarak Kamil Koç firmasından Sibel isminde bir hanımefendi beni aradı. Beni orada bıraktıkları için defalarca özür diledi. Ben ise Sibel hanıma orada bekletilmemin veya bırakılmamın hiçbir sorun oluşturmayacağından bahsederek namaz konusunda şikayetçi olduğumu söyledim. Aynı ifadeleri kullanarak o da bana ‘Namaz konusunda ancak öneri yapabilirsiniz. Bizim namaz konusunda prensibimiz var. Bu prensibi çiğneyemeyiz’ dedi” açıklamasında bulundu.

Konuyla ilgili görüşmek için aradığımız Kamil Koç firması yetkilileri, Pazar günü olması dolayısıyla yetkililerden kimsenin firmada olmadığını belirterek sorularımızı cevapsız bıraktı.



(yeni akit)
 
Üst