Kalp krizi belirtileri cinsiyete göre farklılık gösteriyor

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
İsviçreli bilim adamlarının araştırmasında milyonlarca kişinin kullandığı birçok ağrı kesici ilacın sık ve yüksek dozda alınması durumunda kalp krizi geçirme riskini 4 kata kadar artırdığı belirlendi.



Dünyanın en çok kullanılan ilaçları arasında yer alan ağrı kesicilerle ilgili bir darbe de İsviçreli uzmanlardan geldi.

Daha önce eklem ağrıları için kullanılan Vioxx’un kalp sorunlarını artırdığı gerekçesiyle yasaklanmasının ardından bu kez de Advil ve Voltaren benzeri ağrı kesicilerin aynı soruna yol açtığı tespi edildi.

657420110113010334601.jpg


İsviçreli araştırmacılar dünyada en çok kullanılan 5 ilacı etken maddeleriyle birlikte inceledi.
Grup adına açıklama yapan Dr. Peter Juni, 116 bin 429 hasta üzerinde yapılan 31 klinik incelemenin 29’unda 554 kalp krizi, 26’sında 377 inme ve 28’inde 676 ölüm vakası ile karşılaştıklarını belirtti.
BBC’ye konuşan bilimadamı, “Özellikle yaşlı kalp hastaları gelişigüzel ağrı kesici kullanmamalı” uyarısını yaptı.




 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Kalp krizi belirtileri cinsiyete göre farklılık gösteriyor

resimyok.gif

ABD'de yapılan araştırmaya göre, kalp krizinin en belirgin göstergesi sayılan göğüs ağrısına kadınlarda daha az rastlanıyor.


Amerika Birleşik Devletleri'nde binden fazla hastanede bir milyondan fazla kişi "Kalp krizi araştırması" kapsamında incelendi. Sonuç dikkat çekici…

Kalp krizinin belirtileri kadınlarla erkeklerde farklılık gösterebiliyor.

Özellikle de 55 yaşın altındaki kadınlar ile erkeklerde...

Kalp krizinin en belirgin semptomu sayılan göğüs ağrısına, 55 yaşın altındaki kadınlarda erkeklere kıyasla daha az rastlanıyor.

Araştırma, kadınların yüzde 42'sinin kalp krizi sırasında göğüs ağrısı çekmediğini ortaya koyarken, erkeklerde bu oran yüzde 30.

Bu en belirgin semptom ortaya çıkmadığında, hastalar ilk etapta doğru müdahale ya da tedaviden yoksun kalabiliyor. Kalp krizi erkekler arasında daha yaygın olsa da, istatistikler, 55 yaşın atındaki kadınların, bu nedenle ölme riskinin yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Not :İnsanlar varsın kırsın kalplerinizi krizden iyidir,
kalp krizi de düşünce krizinden evladır sanırım :)
 

Serkan333

Asistan
Katılım
15 Şub 2016
Mesajlar
223
Tepkime puanı
4
Puanları
0
babam bi kaç sene önce kalp krizi geçirdi ameliyat oldu..

bizim ailenin erkekleri bi garip..yapımızda var ..bende öyleyim..çektiğimiz sıkıntıyı yakınlarımıza mümkün olduğunca çaktırmamaya çalışırız

kalp krizi geçirmeye başladığını anlayınca kimseye haber vermeden kıyafetlerini giyinmiş taksi çağırmış..taksiye bindikten hemen sonra parayı peşin vermiş (kendimden geçerimde parayı vermem diye düşünmüş:laugh:)

hastahaneye yetiştirmiş taksici

tüm bunlar olurken aileden kimsenin haberi yok..

neyse akşam vakti haberimiz oldu yoğun bakıma almışlar ertesi günde ameliyat oldu zaten :D

hiç unutamam..gece vakti hastahaneye geldim..bahçede bekliyoruz kardeşlerim ile..çok üzülmüştüm ..ölecek diye ..bi süre sonra seyda hz belirdi hayal meyal önümde ..üzülme yaşayacak dedi..bu hastalığı günahlarına keffaret..dedi

öyle rahatladım ki tebessüm etmeye başladım ..kızkardeşim halimi görünce kızdı :laugh: babam can çekişiyor sen gülüyorsun dedi..

bişey demedim desemde anlamazdı..


hey gidi zaman ne çabuk geçiyor sanki dün gibi
 
Üst