gulibikcin
Profesör
- Katılım
- 30 Mar 2011
- Mesajlar
- 973
- Tepkime puanı
- 92
- Puanları
- 0
Kalaco / Harşo
Merhaba.
Bayat ekmekler lokma büyüklüğünde kesilerek hazırlanır,
bir taraftanda tencerede tereyağı tuzla yakılır,
ekmek miktarının iki katı yoğurt tereyağının üzerine dökülür,
kaynama noktası konumuna gelene kadar sürekli karıştırlır.
Yoğurt kesilmeden ateş söndürülür.
Daha sonra, hazırlanan ekmekler tencereye boca edilir,
Bir taraftan karıştırılırken hafifçe de bastırılarak suyun üste çıkması
ve tekrar dibe çökerken eşit biçimde ıslanması sağlanır.
Ayrıca tavada yakılan tereyağı en üste dökülür...kapak kapatılır.
On dakika sonra servis yapılır.
Bugün ablamı ziyarete gittiğimde, bana özel yapıldığı söylenen,
ekşiliğinin kıvamı harika olan bu benim çocukluğumdan beri çok sevdiğim,
adının "kalaco" olduğunu bildiğim,
bir nevi "silori/sinori"nin bayat ekmekle yapılanı/benzeri olan
çveneburi yiyeceğin tarifini ablamdan aldım becerebildiğim kadarıyla aktarmaya çalıştım.
Bayat ekmekler lokma büyüklüğünde kesilerek hazırlanır,
bir taraftanda tencerede tereyağı tuzla yakılır,
ekmek miktarının iki katı yoğurt tereyağının üzerine dökülür,
kaynama noktası konumuna gelene kadar sürekli karıştırlır.
Yoğurt kesilmeden ateş söndürülür.
Daha sonra, hazırlanan ekmekler tencereye boca edilir,
Bir taraftan karıştırılırken hafifçe de bastırılarak suyun üste çıkması
ve tekrar dibe çökerken eşit biçimde ıslanması sağlanır.
Ayrıca tavada yakılan tereyağı en üste dökülür...kapak kapatılır.
On dakika sonra servis yapılır.
Bugün ablamı ziyarete gittiğimde, bana özel yapıldığı söylenen,
ekşiliğinin kıvamı harika olan bu benim çocukluğumdan beri çok sevdiğim,
adının "kalaco" olduğunu bildiğim,
bir nevi "silori/sinori"nin bayat ekmekle yapılanı/benzeri olan
çveneburi yiyeceğin tarifini ablamdan aldım becerebildiğim kadarıyla aktarmaya çalıştım.
![sinor.jpg](http://www.floragida.com/images/sinor.jpg)
![bertaliiso_8277551531.jpg](http://www.bertali.com/upload/bertaliiso_8277551531.jpg)