Kalaco / Harşo (Yöresel yemekler)

gulibikcin

Profesör
Katılım
30 Mar 2011
Mesajlar
973
Tepkime puanı
92
Puanları
0
Kalaco / Harşo

Merhaba.

Bayat ekmekler lokma büyüklüğünde kesilerek hazırlanır,
bir taraftanda tencerede tereyağı tuzla yakılır,
ekmek miktarının iki katı yoğurt tereyağının üzerine dökülür,
kaynama noktası konumuna gelene kadar sürekli karıştırlır.
Yoğurt kesilmeden ateş söndürülür.
Daha sonra, hazırlanan ekmekler tencereye boca edilir,
Bir taraftan karıştırılırken hafifçe de bastırılarak suyun üste çıkması
ve tekrar dibe çökerken eşit biçimde ıslanması sağlanır.
Ayrıca tavada yakılan tereyağı en üste dökülür...kapak kapatılır.
On dakika sonra servis yapılır.

Bugün ablamı ziyarete gittiğimde, bana özel yapıldığı söylenen,
ekşiliğinin kıvamı harika olan bu benim çocukluğumdan beri çok sevdiğim,
adının "kalaco" olduğunu bildiğim,
bir nevi "silori/sinori"nin bayat ekmekle yapılanı/benzeri olan
çveneburi yiyeceğin tarifini ablamdan aldım becerebildiğim kadarıyla aktarmaya çalıştım.


sinor.jpg

bertaliiso_8277551531.jpg

images


 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,116
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Bayat ekmek tarifleri çok güzel
israftan kaçınmak lazım

Teşekkür ederiz paylaşım için...
 
Üst