Kakaolu Saray Sarması

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul





Evet bugün de Kakaolu Saray Sarması ile karşınızdayız. Siz de bu muhteşem görünümlü tatlıyı mutfağınıza taşıyarak aileniz ile paylaşın.

  • Süt 1 litre
  • Un 1 su bardağı
  • Toz şeker 1 su bardağı
  • 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • Vanilya 1 paket
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin

  • Krem şanti 1 poşet sade
  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet muz

  • Yeterince Hindistan cevizi

  1. Öncelikle bir tencereye sütü, unu, şekeri ve kakaoyu karıştırma kabına alın, çırpma teliyle güzelce karıştırın.
  2. Daha sonra orta hararetli ateşte karıştırarak, muhallebi kıvamında göz göz oluncaya kadar pişirin.
  3. Vanilya ve yağı ilave edip 1-2 kez göz göz olunca ateşten alın.
  4. Mikser ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  5. Fırıntepsisine bolcaHindistan cevizi serpin.
  6. Muhallebiyi sıcak sıcak Hindistan cevizinin üzerine yayın.
  7. Düz görünmesini sağlamak için kaşığı ara sıra su ile ıslatın.
  8. Ve muhallebinin iyice soğumasını bekleyin.
  9. Krem şantiyi süt ile çırpın.
  10. Soğuyan muhallebinin üzerine sürün.
  11. İyice soğuması için buzdolabın rafına kaldırın.
  12. 3-4 saat sonra tatlının bir ucundan kontrol edin. ( 1 gece dolapta bekletince daha iyi olur)
  13. Sarılacak kıvamda ise dolaptan alın.
  14. Dikdörtgen dilimler kesin.
  15. Dilimleri ister tepsisinde ister yine Hindistan cevizi serpilmiş bir tabakta şekillendirin.
  16. Dar ucuna muz dilimi koyun.
  17. Rulo şeklinde sarın.
  18. Servis tabağına alın.
Afiyet olsun…..
 
Üst