Kakaolu Islak Kek

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
kakaolu-kek3.jpg


Malzemeler
2 adet yumurta-oda sıcaklığında
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ (fındık yağı kullandım)
2 su bardağı süt (1 bardağı üstüne)
4 çorba kaşığı kakao
7-9 çorba kaşığı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı
Yumurtalarla toz şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde 5 dk kadar çırpın.
Sütün 1 bardağını ve sıvıyağı ekleyin, tekrar çırpın.
Unu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyin. Un miktarı hamurun akıcılığına göre 7-9 kaşık arasında olabilir. Bende 7 kaşık yeterli geldi. Akışkan bir kek hamuru elde edecek kadar un ekleyin. Malzemeler gözden kaybolana kadar düşük devirde karıştırın.
En son kabartma tozunu ekleyip çok az daha karıştırın.
Hamuru yağlı kağıt serilmiş bir kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık yarım saat pişirin. Kürdan testi yaptıktan sonra eğer piştiyse fırından alın.
Fazla beklemeden, pişen kekinizin üstüne 1 su bardağı süt dökün. Ilındıktan sonra kalıbın kelepçesini açın. 1 gece buzdolabında dinlenirse daha iyi oluyor, ama soğuduktan sonra hemen servis yapabilirsiniz.

sibelinkahvesi​
 

HaZiRuN

Revizyonda
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
2,591
Tepkime puanı
354
Puanları
0
abla çok üstüme geliyorsun, çok lezzetli şeyler bunlar:D
 

HaZiRuN

Revizyonda
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
2,591
Tepkime puanı
354
Puanları
0
abla sen kargo yapsan:D olmicak böle:D
 

HaZiRuN

Revizyonda
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
2,591
Tepkime puanı
354
Puanları
0
aradaki mesafe o kadar uzak desene:)
 

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Bu çok güzel bi kekte biraz zahmetli mi ne..:p
 

Cenan

Ordinaryus
Katılım
13 Eyl 2007
Mesajlar
3,074
Tepkime puanı
1,775
Puanları
113
Çiçeğim, yarına özel bir tatlıya ihtiyacım var. Önerebileceğin birşeyler var mı?
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
Çiçeğim, yarına özel bir tatlıya ihtiyacım var. Önerebileceğin birşeyler var mı?

Ablacigim ben denedim bunu en basit bu aceleden bunu onerebilirim...



Maya+tatl%C4%B1s%C4%B1.jpg

Malzemeler:
3 yumurta
1/2 pk yaş maya
1/2 pk margarin
aldığı kadar un
toparlamak için sıvı yağ
Şerbet İçin:

1 kg toz şeker
1 lt su
1 pk.vanilya
Yapılışı:

Tüm malzemeler kulak memesi kıvamını alana kadar yoğurulur.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalara kopartılarak elimizde hamur yassılaştırılır ve düğüm şekli verilir. Bu şekilde tüm hamur tepsiye dizilir ve yaklaşık 1 saat kadar mayalandırılır.
Bu arada şerbetimiz hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
Tatlılarımız mayalandıktan sonra önceden ısıtılan fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Tatlı sıcak Şerbet soğuk olarak tatlıların üzerine dökülür ve suyu çekmesi sağlanır
Afiyet Olsun...

alinti​
 

Cenan

Ordinaryus
Katılım
13 Eyl 2007
Mesajlar
3,074
Tepkime puanı
1,775
Puanları
113
Misafirlerim sevgili görümcem ve eltim ona göre :)
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
:eek:leyo: o zaman baska verem dermisim abla :) isin latifesi...



dogadan_baykaran5.jpg

BİSKÜVİLİ TAVUK GÖGSÜ

MALZEMELER
5 bardak süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
yarım paket margarin
yarım paket kakaolu bisküvi

YAPILIŞI
Süt , un ve şekeri pişirelim,altını kapattıktan sonra içine vanilyayı ve
yağı katıp mikserle 15-20 dakika çırpalım,yarım paket kakaolu bisküviyi
rondada,un gibi yapıp tepsinin dibine serelim tavuk göğsünü yavaş yavaş
bisküvilerin üzerine dökelim,buz dolabında,3-4 saat kadar bekletelim,sonra
uzunlamasına kesip,istediğimiz boyutta,rulolar yapalım.​
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0


Abla bunuda onerebilirim


4326796967_09780f65d7.jpg


MALZEMELER:

1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı+2 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı kaynar su
1,5 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
750 ml süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 poşet krem şanti+1 su bardağı soğuk süt
YAPILIŞI:

2 su bardağı şekerden 2 yemek kaşığını ayırın(diğer iki kaşıkla beraber toplamda 4 yk şekeriniz kalacak) ve küçük bir tencereye alın, ocağın altını yakın ve arada karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Çok fazla yakmamaya gayret edin.
Eriyen şekere kaynar suyu ekleyin (şeker bu sırada katılaşacak, telaşlanmayın) ve yine arada karıştırarak şerbeti 5-6 dakika kaynatın. Bu sürenin sonunda katılaşan şeker eriyecek ve karamel rengi şerbetiniz olacak.
Hazırladığınız şerbeti orta boy bir tepsiye dizdiğiniz etimeklerin üzerine dökün ve bir kenarda bekletin.
Sütün içine şekeri (ayırdığımız 2 yemek kaşığı ve malzeme listesindeki 2 yemek kaşığı), nişastayı ve unu alın koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın. Vanilya ve yağı ekleyerek mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın.
Hazırladığınız muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün ve soğumasını bekleyin.
Sütle çırptığınız şantiyi dolapta biraz bekletin, muhallebinin üzerine düzgünce sürün ve tatlıyı dolapta soğutup servis edin.
alinti
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
4127528702_5809d7e1e2.jpg



MALZEMELER:

1 paket (250 gr) tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1,5 tatlı kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım)
1 paket kabartma tozu
yaklaşık 4,5-5 su bardağı un
*Hamuru yapıştırmak için 1 yumurta akı

*Üzeri için 1 yumurta sarısı

Şerbeti İçin:

5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu
YAPILIŞI:

Önce şerbeti hazırlayın; şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatın, kaynamaya başlayınca 5-6 dakika daha kaynatın, limon suyu ekleyip ocaktan alın, soğutun.
Un hariç tüm hamur malzemesini iyice karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurarak ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurun yarısını merdaneyle tezgahta açın. Çiçek şeklinde kurabiye kalıbıyla kesin, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Artan hamuru diğer hamurla birleştirip yoğurun, tekrar yarım cm kalınlığında açın, kalıpla kesin. Bu sefer kullandığınız kalıbın birkaç boy küçüğüyle kestiğiniz hamurun ortasını tekrar kesin, bir çerçeve elde edin.
Bu çerçeveyi yumurta akı sürdüğünüz tepsideki hamurların üzerine oturtun, ortaya ceviz koyun.
Hamurların hepsine bu işlemi uygulayın, hamurun üstüne yumurta sarısı sürüp 180 dereceli önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. (fazla kızartmayın, şerbeti gelince rengi biraz koyulaşıyor)
Fırından çıkan kurabiyeleri uygun boyda bir tepsiye alın (yada yağlı kağıdı çıkartın), üzerlerine soğuk şerbeti gezdirin, tepsinin üzerini örterek sönmüş fırına koyun, 4-5 saat, mümkünse bir gün dinlendirip servis edin.


Tarif: sofra dergisinden…​
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
Buda basit :)

3902644593_44c39b9e5f.jpg



MALZEMELER:

4 tane yumurta
2 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı irmik
1 çay bardağı şeker
5 çay bardağı un
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Üzeri için hindistancevizi
Şerbeti İçin:

4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
YAPILIŞI:

Önce şerbeti hazırlayın; şekeri ve suyu tencereye alın kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dakika daha kaynatın ve limon suyunu ekleyip ocaktan alın, soğutun.
Yumurta ve şekeri mikserde en az 7-8 dakika çırpın, yoğurdu ekleyip tekrar çırpın.
Unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip tekrar en düşük ayarda karıştırın.
Orta boy bir tepsiyi yağlayın ve hamuru boşaltın.
180 dreceli önceden ısınmış fırında kekin altı ve üztü iyice kızaramna kadar pişirin.
Fırından alın (fırının kapağı açık kalsın bu arada) ve 3-4 dakika sonra soğuk şerbeti gezdirin, tekrar fırına koyun.
Şerbetini çekince hindistanceviziyle süsleyip servis edin.
Tarif: Emine Beder



Devamı: http://yesilkivi.com/?p=946#ixzz1yGVWBZXD
 

Cenan

Ordinaryus
Katılım
13 Eyl 2007
Mesajlar
3,074
Tepkime puanı
1,775
Puanları
113
Maşallah barekallah :)

Ben bunları bizimkiler geldiğinde yapayım ;) :)
 
Üst